Παρασκευή 31 Μαΐου 2024

«Έκλεψε» τις καρδιές των φιλάθλων Οι κυβερνήσεις του κλέβουν τη μόρφωση

 

«Έκλεψε» τις καρδιές των φιλάθλων 
 Οι κυβερνήσεις του κλέβουν τη μόρφωση

Τον καθημερινό «Γολγοθά» που ανεβαίνει, προκειμένου να έχει πρόσβαση στο σχολείο του, περιέγραψε ο μικρός Γιάννης Παπαστεφανάκης.

Πρόκειται για το παιδί με αναπηρία, που τον τελευταίο χρόνο έχει κλέψει τις καρδιές των οπαδών όλων των ομάδων, καθώς αν και ο ίδιος είναι φίλος του ΠΑΟΚ, η αγάπη του για το ποδόσφαιρο τον έχει μετατρέψει σε πρεσβευτή φιλίας ανάμεσα στις ομάδες.

Ο μικρός, που συγκίνησε όλους και στον πρόσφατο τελικό του Europa Conference League στη Νέα Φιλαδέλφεια, αναφέρθηκε στα μεγάλα εμπόδια που αντιμετωπίζουν καθημερινά όλα τα παιδιά με αναπηρία.

Πιο συγκεκριμένα, μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή στον ALPHA για το σχολείο του, το οποίο δεν έχει τις κατάλληλες υποδομές ώστε ο μικρός μαθητής να ανεβεί στις αίθουσες του ορόφου όπου γίνονται ορισμένα μαθήματα.

«Έχω μόνο μία ράμπα στο κάτω μέρος στο προαύλιο για να ανεβαίνω στο κυρίως κτίριο, στο κυλικείο και στις αίθουσες που είναι εκεί, αλλά έχουμε ένα δεύτερο όροφο που κάνουμε πληροφορική και γεωγραφία και δεν μπορώ να πάω. Συνήθως πρέπει να φωνάζω κάποιον δικό μου για να με ανεβάζει. Οι καθηγητές με ρωτάνε γιατί δεν ανεβαίνεις επάνω και τους λέω πολύ απλά ότι δεν έχω κάποιον να με ανεβάσει», είπε ο μικρός Γιάννης.

Επιπλέον η μητέρα του ανέδειξε μία άλλη πλευρά της ανάλγητης πολιτικής των κυβερνήσεων απέναντι στους μαθητές με αναπηρία, καθώς όπως είπε, τα παιδιά αυτά πρέπει να επιλέξουν είτε ανάμεσα στην παράλληλη στήριξη είτε στον προσωπικό βοηθό.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η ίδια ή άλλα μέλη της οικογένειά της να εκτελούν χρέη προσωπικού βοηθού, καθώς επέλεξαν την παράλληλη στήριξη, ώστε το παιδί τους να μην υστερήσει μαθησιακά…

Από 902.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Το μόνο που με συγκίνησε στο παιχνίδι ήταν αυτή η εικόνα και τα όσα μας δίδαξε. Την πρόσβαση δεν την εμποδίζουν οι κυβερνήσεις αλλά και εμείς που δεν τους αφήνουμε χώρο να κυκλοφορήσουν. Μπορεί αυτό το παιδί να κυκλοφορήσει σε ένα πεζοδρόμιο από τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα και όχι μόνο. η ευθύνη είναι δικιά μας.