Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024

Γι΄αυτούς τους δύο λόγους ο αριστούχος Λάμπρος φεύγει από την Κύπρο...

 «Να με συγχωρέσετε γιατί είχα ετοιμάσει έναν διαφορετικό λόγο για απόψε, αλλά σήμερα όταν το έκανα πρόβα, συνειδητοποίησα ότι αυτά που ερχόμουν εδώ για να σας πω, ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα. Με έπιασε μια τρομερή απελπισία, μια απογοήτευση.»
 
Έτσι άρχισε την ομιλία του ενώπιον της Προέδρου της Βουλής, των πρυτανικών αρχών, της ακαδημαϊκής κοινότητας και των αποφοίτων του Πανεπιστημίου Κύπρου, ο Αριστούχος Απόφοιτος της Σχολής Θετικών και Εφαρμοσμένων Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου, Λάμπρος Διονυσίου. Ο λόγος του νεαρου απόφοιτου, κάνει από χθες το βράδυ τον γύρο του διαδικτύου μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αποσπώντας ποικίλα σχόλια.
 
«Ζούμε δυστυχώς σε μια κοινωνία που βρίσκεται σε παρακμή. Οι θεσμοί καταρρέουν, οι πολίτες αγανακτούν και η διαφθορά θεριεύει. Ζούμε σε μια χώρα στην οποία βλέπουμε το ένα σκάνδαλο μετά το άλλο, σε μια χώρα που διασύρεται διεθνώς. Ζούμε σε μια χώρα που παρόλα αυτά, δεν τιμωρείται κανείς και δεν αλλάζει τίποτα. Ζούμε σε ένα νησί που παραμένει μοιρασμένο, με ανοικτές πληγές.»
 
Μεταξύ άλλων, ο κύριος Διονυσίου αναφέρθηκε στις διεθνείς προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Κύπρος η οποία παραμένει στάσιμη «παγιδευμένη στο μικρόκοσμο της» και εξήγησε γιατί ο ίδιος θα αναζητήσει έναν καλύτερο μέλλον στο εξωτερικό.
 
«Όλα αυτά οδηγούν άτομα στο εξωτερικό, ελπίζοντας ότι εκεί έξω θα βρουν κάτι καλύτερο. Ανάμεσα σε αυτά τα άτομα είμαι και εγώ. Φεύγω χωρίς να γνωρίζω αν και πότε θα επιστρέψω. Γιατί αν μείνω στην Κύπρο, θα έρθει εκείνη η στιγμή που κάποιος θα θεωρείται καλύτερος όχι λόγω γνώσεων, δεξιοτήτων και εμπειρίας, αλλά λόγω της κομματικής του ταυτότητας και των οικογενειακών του διασυνδέσεων. Φεύγω γιατί αυτή η χώρα διαχρονικά, το μόνο που καταφέρνει είναι να απογοητεύει και να κόβει τα φτερά των νέων της.»

Δείτε εδώ την ομιλία του στο 1:18:00

Πηγή:  AlphaNewsLive


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τα ίδια και χειρότερα στην Ελλάδα. Η αναξιοκρατία παντού.