Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024

Ο Μεσσηνίας Χρυσόστομος και ο Γεν. Γραμματέας Θρησκευμάτων στην Κύπρο

Τη Μεγαλόνησο Κύπρο επισκέφθηκαν κατά το διήμερο 19-20 Ιουνίου 2024, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος και ο Γεν. Γραμματέας Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας κ. Γεώργιος Καλαντζής και συναντήθηκαν με την πολιτειακή ηγεσία της Κύπρου. 

Συγκεκριμένα επισκέφθηκαν, κατά το πρόγραμμα της επισκέψεως, την Υπουργό Παιδείας της Κύπρου κ. Αθηνά Μιχαηλίδου, τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νικ. Χριστοδουλίδη, την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Αννίτα Δημητρίου και τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ. Γεώργιο. 

Κατά τις συναντήσεις ο Σεβασμιώτατος τους επέδωσε προσκλήσεις για την συμμετοχή τους στο Διεθνές Συνέδριο που διοργανώνουν, η Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας και η Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδος, σέ συνεργασία με το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, στην πόλη της Καλαμάτας, κατά τον προσεχή Δεκέμβριο, με αφορμή την συμπλήρωση πενήντα ετών από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο και με τίτλο : O ελληνισμός της Κύπρου : πολιτική καί κοινωνική οργάνωση, προσλήψεις στην Ελλάδα και αμφίπλευρες σχέσεις με τε Ελληνικό Κράτος, 19ος – 20ος αι.”.

Η συμμετοχή των ανωτέρω επίσημων προσκεκλημένων αποτελεί πραγματικά μεγάλη τιμή για την Ιερά μας Μητρόπολη  καθότι ο λόγος, η εμπειρία και η γνώμη, των επισήμων προσκεκλημένων μας, επί του θέματος θα αποτελέσουν βάσεις και θεμέλιο για τον σκοπό του Συνεδρίου.



 

Δεν υπάρχουν σχόλια: