Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024

Family pride

Το μόνο θετικό που βλέπω στην ανακοίνωση για το Family Pride είναι η ξινίλα και τα σχόλια τύπου  "κακομαθημένο 5χρονο" που ήδη αρχίζουν και εμφανίζονται από όσους και όσες  συμφωνούν μόνο με μια - καλοπληρωμένη από πολυεθνικές - "παρέλαση υπερηφάνειας".
 
Κατά τα άλλα, νομίζω ότι δεν χρειάζεται άλλη μια αντιγραφή αμερικανιάς με αυτό τον ηλίθιο προσδιορισμό: pride.
Για το gay pride τούς τα είπε μια χαρά ο αείμνηστος, ομοφυλόφιλος ηθοποιός Χρήστος Σιμαρδάνης και από τότε τον είχαν στη black list.
Για την οικογένεια δεν συμφωνώ με τη λογική της "υπερηφάνειας" μέσω της πάσης φύσεως προβολής "κοιτάξτε με, έχω παιδιά" και ενός δήθεν ακτιβισμού φθηνού μιμητισμού.
 
Η οικογένεια ήταν, είναι και θα είναι το κύτταρο της κοινωνίας, η αυτοπραγμάτωση του ατόμου μέσω υγιών σχέσεων των μελών της, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει και παρά την πολεμική και τις ειρωνείες που δέχεται.
Δεν χρειάζεται καμία παρέλαση υπερηφάνειας. 

Παναγιώτης Ασημακόπουλος 

4 σχόλια:

Ορφέας είπε...

Κατανοητά όσα γράφει ο συγγραφέας και σωστό αυτό με την έννοια της υπερηφάνειας.
Ωστόσο,
επειδή είμαστε στην εποχή της εικόνας και επειδή –δόξα τω θεώ- υπάρχουν δίπλα μας ειδικά στον χώρο της εκκλησίας και των ενοριών απλές αγωνιζόμενες οικογένειες –όχι «πρότυπα» κλπ, ας μην χρησιμοποιούμε βαρύγδουπους τίτλους- δεν πιστεύω πως θα ήταν άσχημη η καθιέρωση ενός σχετικού happening του στυλ «family day» στο Σύνταγμα και στην πλατεία Αριστοτέλους.
Διοργανωμένο όμως ή δυνατόν, όχι από ατομικούς φορείς αλλά επίσημα από την Εκκλησία της Ελλάδας σε συνδυασμό με κατηχητικά/ πολυτέκνους κλπ.
Ως θετική προβολή-γιορτή και όχι ως πορεία-αντιπαράθεση στους gay.
Σαν εικόνα μπορεί να έδινε κουράγιο σε κάποιους και να προβλημάτιζε κάποιους άλλους.

Ανώνυμος είπε...

Η παθητική στάση της υγιούς πλειοψηφίας αποθρασύνει τις ελάχιστες μειοψηφίες καί τίς βοηθά να αισθάνονται ισχυρές καί σημαντικές, ιδιαίτερα όταν έχουν ισχυρή στήριξη από το Κράτος, τα Μέσα Ενημέρωσης καί άλλους παράγοντες.
Εκδηλώσεις όπως το Family Pride γίνονται καί στο εξωτερικό καί μάλιστα καί στην γειτονική Σερβία.
Η παρέλαση φυσιολογικών οικογενειών θα δώσει άλλον αέρα (καθαρό καί ζωογόνο) στην Κοινωνική ατμόσφαιρα, που τόσο έχει μολυνθεί τα τελευταία χρόνια από τοξικές εκδηλώσεις καί Νομοθεσίες.
Πέραν αυτού, η μαζική παρουσία τού λαού, θα υπενθυμίσει στούς Αρχοντες από πού πηγάζει η Εξουσία, την οποίαν αυτοί διαχειρίζονται με λανθασμένο τρόπο, μερικές φορές, χωρίς την σύμφωνη γνώμη του λαού.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ δεν θα σταθώ στο αν πρέπει η όχι να γίνει κάτι τέτοιο. Αυτή η συζήτηση είναι μεγάλη. Το μόνο που θέλω να πω είναι πως εάν εμφανιστεί έστω και ένας πολιτικός ακόμα και από τη "ΝΙΚΗ" επίσημα και του δοθεί λόγος και βήμα και προβληθεί επίσημα από την εκδήλωση τότε προτού καν αρχίσει το πρώτο family pride θα γίνει αυτόματα και το τελευταίο. Θα δοθεί πολιτικό χρώμα και μετά θα λέμε καλύτερα να μην γινόταν. Φοβάμαι πως πολλοί κυρίως δεξιόστροφοι πολιτικοί ακόμα και από το κυβερνόν κόμμα θα θελήσουν να αξιοποιήσουν την ευκαιρία για να ξεπλύνουν ακόμα και την ανοχή τους σε ένα κόμμα που έφερε και ψήφισε τον ντροπιαστικό αυτό νόμο. Έστω και εάν οι ίδιοι δεν ψήφισαν το νομοσχέδιο και μόνο που συνέχισαν να στηρίζουν αυτό το κόμμα στη βουλή είναι σχεδόν το ίδιο. Αλλά και κόμματα με "καθαρό ποινικό μητρώο" εάν προβληθούν από την εκδήλωση αμέσως θα χάσει την αίγλη και την όποια αγνή της διάθεση. Καλή επιτυχία!

ORTHODOXIA ORTHO είπε...

Εύχομαι καλή φώτιση +μετάνοια !Το έχουμε δει το έργο κ σε επίπεδο pride
"Κοίτα ,είναι επιλογή"..
Αλλά κ σε επίπεδο ετεροφυλων ζευγαριών οι οποίοι πανηγυρικά διακήρυξαν στην αγγλική γλώσσα.
Εξυπνότεροι αυτοί,
I
don't need therap(h)y...
Έτσι λοιπόν τους χειροκροτούν οι οπαδοί οι οποίοι τους λένε ζήστε την ζωή σας και μια χαρά.

Και ,θα τα πληρώσουμε όλα αυτά κ με το παραπάνω,που ενώ είμαστε κατά του pride,υπέρ όμως σε άλλες εκτροπές.

Φυσικά οι πρώτοι έχουν προχωρήσει κ πέρα από το " ..είναι επιλογή κ καταλάβατε το.."
Βλέπε τη εκπαίδευση στα σχολεία στα παιδιά από την ευαίσθητη ηλικία των τεσσάρων.
Γνωρίζουμε όλοι.
Και εδώ έρχεται η επιλογή των ανθρώπων που στηρίζουν την οικογένεια!
Που είναι το αυτονόητο ,ότι δηλαδή
" Είναι καιρος να καταλάβετε κι εσείς αυτή τη φορά,το δικό μας αυτονόητο".-

Πρέπει να προφυλάξουμε την οικογένεια.
Και είναι μαζί μας Ο ΘΕΟΣ!!