Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024

Πανηγύρισε ο Ιερός Ναός Αγίας Μαρίνης Πατρών την Προστάτιδά του.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη εορτάσθηκε η μνήμη της Αγίας Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης της θαυματουργού στην Ενορία Αγίας Μαρίνης Πατρών.

Στις ιερές ακολουθίες παρέστησαν και ευλόγησαν ο ποιμενάρχης μας Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ο Μητροπολίτης Τρίκκης κ.κ. Χρυσόστομος και ο Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος.  



Συμμετείχαν ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος Αρχιμανδρίτης  Αχίλλιος Τσούτσουρας, ο Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως Πατρών Αρχιμανδρίτης Αρτέμιος Αργυρόπουλος, ο  Ηγούμενος της Ιεράς μονής Ομπλού Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Κωτσάκης,  ο Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Καλαβρύτων Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Μυλωνάς, ο Ιεροκήρυκας, της Μητροπόλεως Ναυπάκτου Αρχιμανδρίτης Πολύκαρπος Θεοφάνους, με τη συμμετοχή πλήθους ιερομονάχων, ιερέων, διακόνων, και χιλιάδων πιστών Πατρινών.

 Χρόνια πολλά και ευλογημένα σε όλους.









































10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τα "Μαρίνεια" όλο και περισσότερο πλησιάζουν τα "Πρωτοκλήτεια"!!!
Χρόνια πολλά και βοηθειά μας η Αγία.

Ανώνυμος είπε...

Να ρωτήσω κάτι καλοπροαίρετα. Τα λουλούδια πάνω στην Αγ. Τράπεζα είναι σωστό; Μήπως μια ακόμα υπερβολή μην πω ασέβεια;

Ανώνυμος είπε...

Αντί να δεις τις χιλιάδες τολμώ να πω κόσμου και νεών ανθρώπων που πήγαν στον ναό εσύ βλέπεις τα λουλούδια τι να σου πω; η κακότητα ποτέ δεν θα λείψει από τον κόσμο αυτό.

Ανώνυμος είπε...

Η αγία Μαρίνα έχει 1 εφημέριο τον π. Παναγιώτη με ποιμαντική δραστηριότητα, πολλές Λειτουργίες, σπουδαίο έργο στην νεότητα και στους κύκλους. Ο Κόσμος αγαπά τους άξιους ποιμένες και τους ενισχύει.

Ανώνυμος είπε...

Είναι όντως το λιγότερο υπερβολή,τα λουλούδια στο Άγιο Θυσιαστήριο.Η Αγία Τράπεζα δεν φορτώνεται με περιττά πράγματα καί αντικείμενα. Βλέπε Πατριαρχείο.
Ο αγωνιστής π. Παναγιώτης σίγουρα από αφέλεια τα τοποθέτησε...

Ανώνυμος είπε...

Χρόνια πολλά και ευλογημένα βοήθεια σε όλους μας η Αγία Μαρίνα!

Ο π. Παναγιώτης ακάματος διάκονος της ενορίας καθοδηγεί και εμπνέει.

Σπάνιο και σημαντικό το έργο της ενορίας αυτής.



Ένας φίλος και αδελφός από την ιεραποστολή στην Αλβανία με τον π.Σωτήριο!

Ανώνυμος είπε...

Καλό βράδυ. Κατάλαβα. Ήταν λάθος

Ανώνυμος είπε...

Σε κηρύγματα έχω ακούσει ότι η Αγία Τράπεζα συμβολίζει τον Γολγοθά και τον Τάφο του Κυρίου. Την Μ. Παρασκευή στον Επιτάφιο βάζουμε λουλούδια. Γιατί όχι και στην Αγία τράπεζα;
Εξάλλου στα πανηγύρια των ναών και σε άλλες ημέρες ο ναός καταντάει ανθοπωλείο, στο τέμπλο στα εικονίσματα, στο δεσποτικό, στην ωραία Πύλη, στην είσοδο, πολυέλαιους και όπου μπορείς να φανταστείς. Γιατί να μην μπουν και στην Αγία Τράπεζα.

Ανώνυμος είπε...

Προς 10:06, ο επιτάφιος δεν είναι Αγία Τράπεζα, άλλωστε μετά την Ακολουθία του Επιταφίου ή μετά την Ανάληψη του Κυρίου,το κουβούκλιο επί το πλείστον, μεταφέρεται στην αποθήκη του Ναού.Η Αγία Τράπεζα είναι καθαγιασμένη καί εγκανιασμένη καί χρειάζεται την ανάλογη προσοχή.
Λουλούδια, ρολόγια καί κινητά τηλέφωνα!!! δεν έχουν θέση πάνω Της.Στο πατριαρχείο υπάρχουν μόνο δύο κηροπήγια...
Η Ιερά Σύνοδος έχει απαγορεύσει τον στολισμό τής Κολυμβήθρας η οποία αποτελεί Ιερό Σκεύος, πολλώ μάλλον (είναι αυτονόητο) τον στολισμό της Αγίας Τραπέζης.

Ανώνυμος είπε...

Μόλις τώρα παρακολούθησα το ιωβηλαίο, το οποίο είχαν στη Θεσσαλονίκη και είδα ότι επί της αγίας Τραπέζης είχαν λουλούδια, άρα συνηθίζουν να έχουν λουλούδια στην Αγία Τράπεζα, αφού είχαν και στον Άγιο Δημήτριο.