Κυριακή 25 Αυγούστου 2024

Έκκληση από ηγούμενο Μ. Εσφιγμένου να σωθούν ζωές από ενδεχόμενο σεισμό - Ηγούμενος Μονής Εσφιγμένου Βαρθολομαίος

Έκκληση από ηγούμενο Μ. Εσφιγμένου να σωθούν ζωές από ενδεχόμενο σεισμό
"Είναι κρίμα να πεθάνουν για μια πλάνη"
 
Νέος σεισμός, μεγέθους 4,3 Ρίχτερ, σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο Άγιο Όρος
 
Την «έντονη επιφυλακτικότητά του» εξέφρασε για τη σεισμική ακολουθία στην περιοχή, ο σεισμολόγος, Γεράσιμος Παπαδόπουλος με ανάρτησή του στο Facebook:
 
«Nέος σεισμός στη δυτική πλευρά της χερσονήσου του Άθω χθες βράδυ μεταξύ Καρυών και Ουρανούπολης. Μέγεθος 4,3, το μεγαλύτερο από τότε που ξεκίνησε στις 23/5 η σεισμική ακολουθία, η οποία δεν δείχνει χαρακτηριστικά σμηνοσειράς. Η έντονη επιφυλακτικότητά μου παραμένει» έγραψε ο γνωστός σεισμολόγος.
 
Ο Μεθόδιος έζησε την ζωή του.
 
Οι πολιτικοί που υποστηρίζουν την συνέχιση της κατάληψης δεν μένουν μέσα, για να τους πολυνοιάζει. Αρκεί η "δουλειά" τους να γίνεται.
 
Είναι πολύ κρίμα όμως για τους νέους που παρέσυρε και μάζεψε ο Μεθόδιος (που οι φιλοκαταληψίες αποκαλούν "γεροντάκια") μετά το 2002 και δεν είναι καταγεγραμμένοι πουθενά επισήμως (άγνωστο ποιοι είναι) να χάσουν την ζωή τους μέσα σε ετοιμόρροπα κτήρια για μια απάτη, για μια δαιμονική πλάνη.
 
Εφόσον οι επιστήμονες είναι επιφυλακτικοί τους κάνουμε έκκληση για την προστασία της ζωής τους (από τυχόν κατάρρευση κτηρίου) να μετακομίσουν σε ασφαλές σημείο
 
Δείτε τις φωτογραφίες που δείχνουν την ετοιμόρροπη κατάσταση στην οποία βρίσκεται το κατειλημμένο κομμάτι του κονακίου στις Καρυές, όπου οι καταληψίες με μολότοφ μας απαγορεύουν την αναστήλωση. 100 μέτρα από το αστυνομικό τμήμα, 100 μέτρα από τον πολιτικό διοικητή. Έτσι για να καταμαρτυρείται η κατάσταση διάλυσης που βρίσκεται η χώρα.
 
Το ΚΕΔΑΚ (Κέντρο Διαφύλαξης Αγιορείτικης Κληρονομιάς) επίσης εξέφρασε την ανησυχία του για την επικινδυνότητα του κτηρίου. Πρότεινε να γίνουν κάποιες εργασίες, αλλά ζητάει να αναλάβω πλήρως την ευθύνη για την σωματική ακεραιότητα του συνεργείου, πράγμα που αδυνατώ να κάνω καθώς δεν συνδράμει η Ελληνική Αστυνομία.
 
Ηγούμενος Μονής Εσφιγμένου Βαρθολομαίος
Άγιο Όρος, Ελλάδα
 
Δείτε φωτογραφίες για την κατάσταση του ετοιμόρροπου κτηρίου και την επιστολή του ΚΕΔΑΚ στον σύνδεσμο https://www.esphigmenou.gr/2024/08/blog-post_25.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: