Παρασκευή 2 Αυγούστου 2024

Διάσημος ποδοσφαιριστής γίνεται παπάς!


 Διάσημος ποδοσφαιριστής γίνεται παπάς!

Ο πρώην άσσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Φίλιπ Μάλριν, αποφάσισε να γίνει ιερέας!!

Ο Philip Mulryne από το Μπέλφαστ ήταν ένα από τα εκκολαπτόμενα αστέρια που βγήκαν από την ποδοσφαιρική ακαδημία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο τώρα πλέον πατήρ Φίλιππος Mulryne δεν έκανε κάτι τέτοιο, επειδή… έχει χάσει το ποδοσφαιρικό του ταλέντο!! Αυτός, ένας πρώην αστέρας της Βόρειας Ιρλανδίας και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ άφησε το ποδόσφαιρο για να γίνει ρωμαιοκαθολικός ιερέας, συνειδητοποιώντας την σχέση του με τον Χριστό, και αγαπώντας τους αδελφούς του!

Ο 44χρονος Phil Mulryne από το Μπέλφαστ ήταν κάποτε ένα από τα εκκολαπτόμενα αστέρια που βγήκαν από την ακαδημία της Γιουνάιτεντ, αλλά «άλλαξε» τα παπούτσια του με τη Βίβλο, όταν συνειδητοποίησε την αξία της ζωής, που φυσικά έχει περισσότερα και είναι μεγαλύτερη από μια ποδοσφαιρική επιτυχία.


Ο πρώην μέσος, κέρδιζε 600.000 λίρες το χρόνο στο απόγειο της καριέρας του, αλλά αντί να τον γοητεύσει δελεαστικά το άθλημα, το πελώριο ποσό, και όλα τα παρελκόμενά έκαναν τον πρώην διεθνή Βορειοϊρλανδό συνετότερο και είδε το κενό που τον είχε κατακλύσει. Αυτό τον οδήγησε στον οίκο του Κυρίου.



Ο Mulryne ξεκίνησε την καριέρα του στο Old Trafford, όπου έκανε το ντεμπούτο του τον Οκτώβριο του 1997. Όμως δεν κατάφερε να μπει στην πρώτη ομάδα της Γιουνάιτεντ και έκανε μόνο μία συμμετοχή στην Premier League πριν μετακομίσει στη Νόριτς το 1999.

Στο Carrow Road τα πήγε καλύτερα και είχε 172 συμμετοχές και 20 γκολ μεταξύ 1995 και 2005. Μαέστρος της μεσαίας γραμμής είχε επίσης θητείες στην Κάρντιφ, τη Λέιτον Όριεντ και την Κινγκς Λιν, πριν αποσυρθεί το 2009 στα 31 του χρόνια.

Ήταν κατά τη διάρκεια της θητείας του σε ομάδα στα Κανάρια, που ο ήδη λάτρης της Βίβλου, άρχισε να χάνει την αγάπη του για το άθλημα και τον μέχρι τότε τρόπο ζωής.

Μιλώντας για τη μετάβασή του στην ιεροσύνη, ο Mulryne είχε δηλώσει στο παρελθόν στην επίσημη ιστοσελίδα της Νόριτς: “Είναι δύσκολο να προσδιορίσω μια συγκεκριμένη στιγμή. Θα έλεγα ότι ξεκίνησε τον τελευταίο χρόνο μου στη Νόριτς, όχι ρητά και δεν το σκεφτόμουν εκείνη την εποχή, αλλά άρχισα να δυσφορώ με τον όλο τρόπο ζωής.

“Έχουμε μια θαυμάσια ζωή ως ποδοσφαιριστές και ήμουν πολύ προνομιούχος, αλλά διαπίστωσα ότι παρ’ όλα τα πράγματα που με περιβάλλουν, τελικά υπήρχε ένα είδος κενού μέσα μου. Σοκαρίστηκα αρκετά – γιατί δεν είμαι ευτυχισμένος όταν έχω όλα όσα ονειρεύονται οι νέοι άνδρες;

“Ξεκίνησα ένα ταξίδι προς την εξερεύνηση της πίστης μου ξανά. Της πίστης που είχα ως νέος και είχα «ακουμπήσει» σε κάποια άκρη!! Πήρα την απόφαση να επιστρέψω στην πατρίδα μου για ένα χρόνο και πραγματικά κατά τη διάρκεια εκείνου του έτους όλα ανατράπηκαν.

“Εργάστηκα εθελοντικά σε ένα καταφύγιο αστέγων για ένα διάστημα. Άρχισα να μετέχω ξανά στη λειτουργία και άρχισα να προσεύχομαι ξανά σε τακτική βάση και σοβαρά. Βρήκα μια πραγματική αίσθηση ολοκλήρωσης με αυτό. Το ποδόσφαιρο είχε τεράστια σκαμπανεβάσματα (updown) εδώ ήταν κάτι που μου έδινε μια σταθερή αίσθηση ικανοποίησης”.

Σήμερα, ο πρώην ταλαντούχος μέσος της Νόριτς ακούει στο όνομα Αιδεσιμότατος Πατέρας Φίλιπ Μούλιν, αφού χειροτονήθηκε ιερέας του Δομινικανικού Τάγματος το 2017. Επί του παρόντος φροντίζει το εκκλησίασμα της εκκλησίας St. Marys Priory Church στο Κορκ.

Ο Mulryne δεν έχει μετανιώσει που εγκατέλειψε το άθλημα πριν από σχεδόν μια δεκαετία.

Αποκάλυψε και περισσότερες λεπτομέρειες για την αλλαγή της ζωής του: “Η κλήση μου στην χριστιανική ζωή και στην ιεροσύνη ήρθε αργότερα κατά τη διάρκεια εκείνης της χρονιάς. Ένιωσα αυτή την έντονη επιθυμία για αυτόν τον τρόπο ζωής και έμεινα με αυτό για μερικούς μήνες και στη συνέχεια πήρα το θάρρος να το εξερευνήσω και πήρα την απόφαση θυσίας για αγάπη των αδελφών και τώρα είμαστε οκτώ χρόνια αργότερα“.

Ο Peter Crouch έπαιξε μαζί με τον Mulryne στην ομάδα της Norwich που κέρδισε το πρωτάθλημα τη σεζόν 2003/04, και παρόλο που ο πρώην επιθετικός της Αγγλίας είναι “ευχαριστημένος” με την απόφαση του φίλου του, εκτιμά ότι μπορεί να ήταν και αυτός ένας σημαντικός παράγοντας που ώθησε τον Φίλιππο στον νέο τρόπο ζωής του.

Στο βιβλίο του “How to Be an Ex-Footballer”, ο ειδήμων του BT Sport δήλωσε: “Ο παπάς δεν είναι μόνο ένας πρώην ποδοσφαιριστής! “Ίσως – και αυτό είναι ένα ενδεχόμενο που δεν μου αρέσει να σκέφτομαι – η παρέα μαζί μου εκείνους τους «ζαλισμένους» μήνες να τον έπεισε ότι χρειαζόταν μια νέα κατεύθυνση στη ζωή του”.

Αλλά παρά την απόσυρση του από το παιχνίδι, ο Mulryne «ξαναγύρισε» στο γήπεδο για μια τελευταία φορά και έπαιξε για τους Norwich City Legends όταν αντιμετώπισαν την Inter Forever, σε έναν φιλανθρωπικό αγώνα πριν από τέσσερα χρόνια.


Ο ιερέας έδειξε αναλαμπές του παλιού του εαυτού στον αγώνα, όπου έβγαλε ένα ενοχλητικό ελεύθερο λάκτισμα προς την αντίπαλη εστία και έφτασε κοντά στο να σκοράρει ξανά, αλλά η προσπάθειά του πέρασε μόλις δίπλα από το δοκάρι στον αγώνα που έχασαν οι βετεράνοι των “καναρινιών” με 2-1.

Τώρα πλέον είναι Δομινικανός μοναχός (Domini cane = σκυλί του Θεού) που «παίρνει εντολές και ακούει σφυρίγματα» από τον «Διαιτητή» της κτίσεως και μόνον!!

Πάντως μιλώντας πριν από το παιχνίδι με την Ίντερ Φόβερεϊν Όβερ, η οποία είχε μεγάλα αστέρια, ο πατήρ Mulryne δήλωσε: “Ο Κλάιντ Κλάινγκαν είναι ο καλύτερος παίκτης που έχω δει ποτέ: “Είμαι πολύ ευγνώμων επίσης που για φιλανθρωπικό αγώνα επέστρεψα, γιατί δεν είχα την ευκαιρία όλα αυτά τα χρόνια να επιστρέψω στο Νόριτς και ήταν ένα πραγματικά αγαπημένο μέρος για μένα. 

“Το να βρίσκομαι επίσης στο ίδιο γήπεδο με τον Γιούργκεν Κλίνσμαν είναι πραγματικά εκπληκτικό. Όπως επίσης  ο Χαβιέρ Ζανέτι – πάντα μου έκανε μεγάλη εντύπωση όταν έπαιζε. Και μόνο το στυλ του, και η συνέπειά του, απλή καθαρή με σταθερότητα συνέπειας!!”

“Οπότε, το να συναντήσω ξανά όλους τους χαρακτήρες και τους ανθρώπους γύρω από τον σύλλογο και όλους τους παλιούς παίκτες – ήταν πολύ καλό. Ελπίζω ότι δεν θα φέρω τον εαυτό μου σε δύσκολη θέση και ότι η διάθεση μου είναι ακόμα εκεί φυσικά, παρά το γεγονός ότι τα πόδια μου δεν είναι!”

Πηγή: άρθρο στη Mirror

Ενοριακό info

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όχι "σε ομάδα στα Κανάρια" αλλά "στην ομάδα των Καναρινιών". Είναι το παρατσούκλι της Norwich.

Ανώνυμος είπε...

Το άρθρο είναι μεταφρασμένο από αυτόματο μεταφραστή και είναι κακής ποιότητος μετάφραση
W