Σάββατο 17 Αυγούστου 2024

Ανέχωρησε για τον ουρανό για να βρει την ανάπαυση η Γεωργία Βογιατζή

 Ανέχωρησε για τον ουρανό για να βρει την ανάπαυση 

η Γεωργία Βογιατζή

Από τον θάνατο στην Ζωή!  είναι η πορεία του Χριστιανού.  Χαραγμένη πέρα για πέρα διαφορετικά από του κόσμου την πορεία. Πρόκειται για το αναποδογύρισμα, που πραγματοποιεί ο Αρχηγός της πίστεως μας ο Ιησούς Χριστός. Το λέει σαφώς: «μεταβέβηκεν εκ του θανάτου εις την ζωήν» (Ιω ε΄ 24). Από τώρα ζει στον όμορφο κόσμο των Αγίων και των Αγγέλων.

Δεν ήταν  κανένα πρόσωπο σημαντικό για τους πολλούς, στον χριστιανικό χώρο των Πατρών όμως υπήρξε σπουδαία,  γιατί από την πατρική της οικογένεια  έλαβε μόρφωση Χριστού, την οποία καλλιέργησε στους Κύκλους μελέτης Αγίας Γραφής, και στην ΧΟΕΝ, αφού από νέα πρόσφερε πολλά και σημαντικά στην Χριστιανική Κίνηση. Την πρωτογνώρισα από τις επισκέψεις της στο βιβλιοπωλείο, που με την φιλενάδα της Μαίρη την χριστιανή ποιήτρια, έπαιρναν βιβλία. Τα τελευταία χρόνια την γνώρισα καλύτερα και την εκτίμησα περισσότερο.  

Ήταν στολισμένη η αδελφή μας Γεωργία με τα στολίδια των αρετών. Είχε κάλλος ψυχής όπως το περιγράφει ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος: «Τί εστί κάλλος ψυχής; Σωφροσύνη επιείκεια ελεημοσύνη, αγάπη, φιλαδελφία, φιλοστοργία, νόμου πλήρωσις.» (Ε.Π.Ε. 33, 162)

Είχε γνωρίσει τον αληθινό πλούτο στο Ευαγγέλιο, και βρήκε το θησαυρό της πίστεως τον οποίο δίδασκε με την ζωή της, και το χαμόγελό της.

Όλη η ζωή της ήταν πλημμυρισμένη με πίστη για τον αληθινό κόσμο για την Βασιλεία του Θεού.

Σε ευχαριστούμε κ. Γεωργία για όσα με την απλότητά σου πρόσφερες. Τώρα είσαι μακάρια αφού μακάριοι είναι όλοι οι νεκροί «οι εν Κυρίω αποθνήσκοντες».

Καλή ανάπαυση καλή συνάντηση

Αναστάσιος Κ. Κωστόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: