Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024

Λαμπρός εορτασμός της Ιεράς Μονής Φιλοκαλίου Πέττα Δυτ. Αχαϊας

Λαμπρός εορτασμός της Ιεράς Μονής Φιλοκαλίου Πέττα Δυτ. Αχαϊας

Με τις ευχές του σεπτού Ποιμενάρχου μας Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, εόρτασε πανηγυρικά με προσέλευση πλήθους προσκυνητών, η παλαίφατος και ιστορική Ι.Μ. Φιλοκαλίου Πέττα Αχαϊας, όπου ευρίσκεται αποτεθησαυρισμένη η θαυματουργός και πανσεβάσμιος εικών της Παναγίας της Φιλοκαλιωτίσσης

Κατά την πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερούργησε και εκήρυξε τον θείον λόγον ο Θεοφιλέστατος επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος.


Ο Θεοφιλέστατος ανεφέρθη εις το υπερένδοξον πρόσωπον της Υπεραγίας Θεοτόκου, εις την δύναμιν της μεσιτίας Της προς τον Υιόν Της και Θεόν και επεκαλέσθη την βοήθειάν Της, δεόμενος υπέρ της θαυματουργικής παρεμβάσεώς Της δια την απαλλαγήν της φιλτάτης πατρίδος μας, αλλά και της οικουμένης ολοκλήρου εκ των δεινών περιστάσεων.Ετόνισε ιδιαιτέρως την δύναμιν της προσευχής προς τον Θεόν, χρησιμοποιώντας ως παράδειγμα τους γονείς της Υπεραγίας Θεοτόκου Ιωακείμ και Άννα, καθώς και τον Ιερόν Θεσμόν της οικογενείας.

Την παραμονή ετελέσθη μέγας πανηγυρικός εσπερινός μετ΄ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος υπό του αρχιμ. π. Χριστοφόρου Μυτιλήνη, ιεροκήρυκος της Ι.Μ.Π. Ο Ιεροκήρυξ ανεφέρθη εις την Ορθόδοξον Πατερικήν διδασκαλίαν για το Πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου, ως κατέχουσα τα δευτερεία μετά την Αγίαν Τριάδα και έχουσα ιδιαιτέραν δύναμιν μεσιτείας προς τον Υιόν της και Θεόν .









1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αξία η μοναχή Μαριάμ,η οποία το μοναστήρι τής Αγίας Μαρίνας την ανάπαυσε, εκεί εγκαταβίωσε, διακόνησε τις γερόντισσες καί συνεχίζει την ανιδιοτελή προσφορά της καί διακονία...η τοπική εκκλησία καί κοινωνία να είναι πάντα, όπως είναι, στο πλευρό της...(π. Κ. Τ).