Σάββατο 12 Ιουλίου 2025

Μοναχική κουρά στην Κινσάσα

Μοναχική κουρά στην Κινσάσα

Στην Ιερά Μονή Οσίου Αθανασίου του Αθωνίτου (Θεολογική Σχολή) χοροστάτησε σήμερα κατά την ακολουθία του Εσπερινού  ο Μητροπολίτης Κινσάσας κ. Θεοδόσιος. Στο τέλος του Εσπερινού τελέσθηκε η Μοναχική κουρά του δοκίμου Χριστοφόρου ο οποίος έλαβε το όνομα Αθανάσιος εις τιμήν και μνήμην του Οσίου Αθανασίου του Αθωνίτου. 

Ο Μητροπολίτης, αφού μετέφερε στον νέο μοναχό τις ευχές του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ Θεοδώρου Β, απευθύνθηκε πατρικά στον νέο μοναχό τονίζοντας το τρίπτυχο των αρετών των μοναχών: Υπακοή, Παρθενία και Ακτημοσύνη και προέτρεψε τον νέο μοναχό να αγωνίζεται πνευματικά για να τιμήσει το μοναχικό και αγγελικό σχήμα που του δίνει σήμερα η Εκκλησία.









2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Θεός να στερεώνει την Μοναχική αδελφότητα και να την αυξάνει. Χαράς ευαγγέλια τέτοια γεγονότα κουράς Μοναχού. Άξιος να σηκώσει τον Σταυρό του Μοναχού ο π. Αθανάσιος σε όλη του την ζωή.

Ανώνυμος είπε...

Παλαιότερα θυμάμαι ότι μοναχικές κουρές γίνονταν από καθηγουμένους και αρχιμανδρίτες.
Τώρα βλέπω στα ρεπορτάζ ότι παντού τις τελούν οι επίσκοποι.
Γιατί αυτή η αλλαγή;;;