Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

Tί προκοπή νά δοῦμε τότε μέ ἀλειτούργητους ἄρχοντες - Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Ιερεμίας

 «Τετιμημένοι ἄρχοντες, σᾶς βλέπουμε μέ τιμή καί μέ σεβασμό, ἀλλά ὡς Ἐπίσκοπος τῆς ἐπαρχίας αὐτῆς ἔχω νά σᾶς πῶ μέ πόνο τό ἑξῆς: Εἶστε παραβάτες τοῦ προγράμματός σας! Καθορίσατε τό Μνημόσυνο ὥρα 10:00, ἐμεῖς ἀρχίσαμε μετά τίς 10:00, λέγαμε ἀργά τήν Ἀκολουθία, καί ὅμως ἤλθατε μετά τό πέρας τοῦ Μνημοσύνου. Θά ἔλεγα ὅτι ἔπρεπε νά ἔλθετε καί πολύ πρίν ἀπό τό Μνημόσυνο, γιά νά λειτουργηθεῖτε. Κυριακή σήμερα, ποῦ λειτουργηθήκατε σεῖς οἱ ἄρχοντές μας; Ἀλειτούργητοι ἄρχοντες; Tί προκοπή νά δοῦμε τότε μέ ἀλειτούργητους ἄρχοντες; Τί κακό εἶναι αὐτό πού συμβαίνει μέ σᾶς τούς ἐπισήμους; Ἔχουμε ἐπίσημες ἑορτές καί ἔρχεστε μετά-μετά τήν Λειτουργία, στήν Δοξολογία μόνο. Δέν εἶναι ἡ Λειτουργία, κύριοι Ἐπίσημοι, γιά τόν ἀφελῆ λαό. Ἡ Λειτουργία εἶναι ἀναγκαία προπαντός γιά σᾶς, γιά νά λάβετε τήν εὐλογία τοῦ Θεοῦ, γιά νά κυβερνήσετε σωστά τόν ματωμένο καί ἁγιασμένο αὐτό τόπο τῆς πατρίδας μας».
Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Ιερεμίας


Πηγή: Ρομφαία

24 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

να αγιασει το στομα του αξιου δεσποτη.απ τους λιγους που τα λεει σταρατα.αξιος

Ανώνυμος είπε...

ΩΡΑΙΟΣ Ο ΤΥΠΟΣ...

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στον τολμηρό Μητροπολίτη που έβαλε τα πιστεύω του πάνω από τις δημόσιες σχέσεις με τους πολιτικάντηδες. Ως εδώ η υποτέλεια να ορθώσει η Εκκλησία το ανάστημα. Ως τώρα την χρησιμοποιούσαν. Έφτασε η ώρα η Εκκλησία να κάνει το έργο της χωρίς την παρουσία των πολιτικ΄ψν που στην πλειοψηφία τους είναι άθεοι

Ανώνυμος είπε...

"Ν' αγιάσει το στόμα Του".

Ανώνυμος είπε...

ΑΞΙΟΣ!!!!
Σας κατασπάζομαι το χέρι σας. Μακάρι να υπήρχαν και άλλοι να ακολουθήσουν το παράδειγμά σας για να σωφρονισθούν οι θεομπαίχτες πολιτικοί μας οι να εκδιωχθούν όπως ο Ηρακλής την κόπρο του Αυγεία.
Γράψατε ιστορία.

Ανώνυμος είπε...

Διάβασα στο in.gr [Στις παρατηρήσεις αυτές αντέδρασε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου και, μετά από προτροπή της, αποχώρησαν οι περισσότεροι από τους επισήμους.] προσθέτω ως προτροπή και αυτό με πάσα επιείκεια λόγω των ημερών: Να πάνε στον αγύριστο. Να κάνουν τις εκδηλώσεις τους χωρίς τους Ιεράρχες.
Δεν κατάλαβα τι το παραπάνω έχουν οι άρχοντες από τον λαό; Που το Σύνταγμα μιλάει για άρχοντες; Να πηγαίνουν στο Ναό στο τέλος ή όποτε θέλουν αλλά να μην ζητάνε πρωτοκαθεδρίες. Στο τέλος κοντά στην έξοδο όπως τους ταιριάζει.

Ανώνυμος είπε...

Μίλησε όπως θα τα έλεγε ο άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος.
Είναι αναγκαίος ο έλεγχος των πολιτικών. Όπως και εμάς των κοινών θνητών που όλο μας κατσαδιάζουν.

Ανώνυμος είπε...

Η Εκκλησία δεν έσκυψε το κεφάλι στην περίοδο της τουρκοκρατίας και τώρα θα χορέψει στον ρυθμό ελαχίστων άθεων που πάνε λόγω πρωτοκόλλου στην Εκκλησία. Να μην ξαναπατήσουν. Εγώ αν τους δω να έλθουν σε δοξολογία θα τους γιουχάρω. Έφτασε η ώρα μας. Να καθαρίσει από την σκαρταδούρα ο δημόσιος βίος.

Ανώνυμος είπε...

Η συμβουλη ηταν για την σωτηρια τους.
Ελεγχος λογιζεται,μα εχει θεση και συμβουλης.
Δεν υπαρχει αλλος κανεις απο τους αρχιερεις ,που να κανει εν διακρισει αυτη την παραινεση.
Καπως πρεπει να συνετισθουν και οι αρχοντες αυτης της χωρας.Και κατα τον αγιο Νικοδημο τον αγιορειτη,η ορθη συμβουλη για την διορθωση και σωτηρια του πλησιον ενεχει στεφανους ! Ειδικα η επιμελεια που δειχνει κανεις γι αυτην την σωτηρια εργασια καν ακομη μεινει αγιατρευτος ο αλλος και που ομως υπαρχει και περιπτωση να πεισθη οπως φρονει και ο Ιερος Χρυσοστομος.
Καλη και αγια Σαρακοστη!
Καλη δυναμη!
11:35
Λιγο προσοχη ,
Επιστρεφει σε μας το αναθεμα..διοτι μας πονα.συγνωμη ..π

Ανώνυμος είπε...

AXIOS.-

Ανώνυμος είπε...

Να μου ζήσεις δεσπότη μου παλληκάρι.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ ΜΙΛΗΣΕ ΟΠΩΣ ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΣ

Ανώνυμος είπε...

Έτσι μιλάνε οι πραγματικοί Ιεράρχες. Λέγουν την αλήθεια χωρίς φόβο και συμβιβασμούς με τους εκάστοτε ισχυρούς.

Ανώνυμος είπε...

Συγνώμη αλλα όποιος νομίζει ότι οι χριστιανοι είμαστε ¨καρπαζοεισπρακτορες΄΄ κανει ΜΕΓΑΛΟ λάθος. -------------------Ο μητροπολίτης τους περίμενε και εκείνοι άργησαν όχι λίγα λεπτά αλλά ολόκληρη ΜΙΣΗ ΩΡΑ στήσανε τον Δεσπότη. --------------Ξαναεκανε την δεηση γιά χάρη τους δυό φορές, και επειδή τούς έλεγξε έφυγαν ..θιγμενοι. Ξύδι ! ---------Συμπεραινω ότι οι επίσημοι,επίτηδες καθυστερησαν. Δεν ήθελαν να παρευρισκονται και για μενα κακώς δέχτηκαν να παρευρισκονται αφου όλοι γνωριζουμε εξ αρχής ότι είναι αθεοι.Και πέρα από το θέμα πίστης, ο υπολοιπος κοσμος που τους περιμενε ..τί ήτάν? Γαιδουρια? Δουλειές δεν είχαν? Ειλικρινα,καλυτερα να μην πήγαιναν στην λειτουργία.

a

Ανώνυμος είπε...

Βλεποντας τους αρχοντες ,τα ιδια θα κανει και ο λαος.
Ο Πηλουσιωτης Ισιδωρος[μνημ.4 φεβ]
Μοναχος και εκκλησιαστικος Πατερας της Αιγυπτου ,αντιπαλος του Νεστοριου,γραφει στις ''επιστολες '' του*
''Απτει λυχνον Ο Θεος ιερεα και τιθησιν αυτον επι της λυχνιας της εαυτου φωτοφορου καθεδρας,ινα εξαστραπτει φ ω τ ι σ μ ο ν τη Εκκλησια και δογματων και πραξεων σκοτους απηλαγμενων,οπως ορωντες οι λαοι τας α κ τ ι ν α ς της ζ ω τ ι κ η ς λαμπηδονος προς εκεινας κατευθυνονται και τον Πατερα των φωτων δοξαζουσι.''....π

Ανώνυμος είπε...

Δεν κατάλαβα..ποιός είναι ο δεσπότης? Δημόσιος υπάλληλος είναι...Ας τολμάει να παραδώσει τη μισθάρα του και τα ξαναλέμε..Εκ του ασφαλούς ξέρω κι εγώ να κάνω φασολάδα..

Ανώνυμος είπε...

Φασολάδα δεν ξέρω αν μπορείς να κάνεις αλλά μαντάρα τα έκανες με το σχόλιό σου...

Ανώνυμος είπε...

Δεν καταλαβα και εγω 2:36 την ιερωσυνη την κρατα ο μισθος;
Τι σχεση εχει το αξιωμα της ιερωσυνης με τη φασολαδα;Αυτο που Ζειται μεσα στον Ιερο Ναο εχει μικροτερη αξια απο το μισθο της ιερωσυνης;
''Μια ποιμνη γεγονεν Αγγελων και ανθρωπων''
Και εσυ μιλας για για φασολαδες και ευρ-αργυρια;
Εχεις την εντυπωση που Ο Θεος δεν εχει μεριμνα για το σωμα της εκκλησιας και για τους ποιμενες;;;

Καποιοι εχουν το πνευμα της αντιλογιας για να σπασουν τη χαρα του ποιμνιου επειδη χαρηκε για καποια ενεργεια του δεσποτη τους...
---

Ανώνυμος είπε...

Ο Ιερεμίας δεν έχει ανάγκη τον μισθό. Είναι καθηγητής Πανεπιστημίου. Δεν ζει από τα λίγα χρήματα που παίρνουν οι Μητροπολίτες. Αλλά και έτσι να ήταν η Αρχιεροσύνη και η αλήθεια είναι πάνω από μισθούς. Ντροπή συ να γράφεις τέτοια για τους επισκόπους μας.

Ανώνυμος είπε...

Διάβασα ότι αξιότιμη Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου τηλεφώνησε στον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερώνυμο για να τον ενημέρωση για τα όσα είπε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλουπόλεως κ. κ. Ιερεμίας, Καθηγητής του Πανεπιστημίου. Ο Μακαριότατος παρέπεμψε το θέμα στην Διαρκή Ιερά Σύνοδο. Ως πότε η Εκκλησία της Ελλάδος θα σέρνετε από τις επιθυμίες (της εκάστοτε χουντικής, δεξιάς, σοσιαλιστικής ή αριστεράς όπως αυτοονομάζεται η σημερινή) κυβέρνηση της Ελλάδος; Έχουν θεσπιστεί ένα σορό ανεξάρτητες αρχές.
Πότε θα γίνει η Εκκλησία ανεξάρτητη; Ως πότε η βαυαροκρατία θα κυβερνά της Ελλαδική Εκκλησία; Περισσότερο Ανεξάρτητη είναι η Ορθόδοξη Εκκλησία της Κωνσταντινούπολης από τους Τούρκους από όσο η Εκκλησία της Ελλάδος από την εκάστοτε πολιτική εξουσία.
Επιτέλους του Ορθοδόξου Έλληνα ο τράχηλος κρατικά δεσμά δεν υπομένει.

Ανώνυμος είπε...

Καμία προκοπή δεν θα υπάρξει. Είμαστε για τα μπάζα. Όταν μας λένε την πραγματικότητα αντί για συγνώμη ζητάμε και τα ρέστα. Ο Ιερεμίας μια χαρά τα είπε. Να συνεχίσει να τα λέει.

Ανώνυμος είπε...

Στην Σύνοδο δεν πήγαν άλλοι και άλλοι και θα πάει ο Γόρτυνος. Θα μας κάνουν παλαιοημερολογίτες έτσι που το πάνε στην διοικούσα εκκλησία.

Ανώνυμος είπε...

ΟΥΤΕ ΣΕ ΧΙΛΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ.
Ζηταμε και τα ρεστα ψηφιζοντας το αντιρατσιστικο μεσα στην Εκκλησια;
Φυσικο ειναι οποιος μιλα για Ορθοδοξια
Και ο αλλος πειραζεται να τον επαναφερουν
Στην αδιαφορια.Το Ουρανιο κριτηριο ομως
Δεν λαθευει ποτε ,ειναι ολα γραμμενα ...και οι νηστειες και οι διορθωτικες κινησεις και τα εργα της αγαπης,πιστεως και μετανοιας ...και αυτο πρεπει να μας ενδειαφερει τελικα.
---

Ανώνυμος είπε...

Δεν ιδρώνει το αυτή των αγωνιστών. Ας τολμήσει να τον επιπλήξει η Σύνοδος.
Η φωνή του Μητροπολίτη Ιερεμία είναι φωνή του Έθνους και των Δημοκρατικά σκεπτόμενων Ελλήνων.