Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2017

Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου με τον Υπουργό Παιδείας, Επιθεωρητές και Λειτουργούς του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού (7 Φεβρουαρίου 2017)

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος, μέσα στα πλαίσια της αγαστής συνεργασίας της Εκκλησίας της Κύπρου με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού προσέφερε γεύμα την Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2017, στον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού, σε Επιθεωρητές και Λειτουργούς του Υπουγείου Παιδείας και Πολιτισμού.
Του γεύματος προηγήθηκε ομιλία από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο, με θέμα «Οι κοινωνικές αξίες στα όρια της χριστιανικής ηθικής και οντολογίας». Ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι ο αληθινά και γνήσιος χριστιανός είναι αυτός που προσωποποιεί στη ζωή του αδελφού του τον ίδιο τον Θεό αγαπητικά. Η αγάπη αποτελεί την ταυτότητα της οντολογικής παρουσίας του Θεού στη ζωή των ανθρώπων. Η αγάπη προς τον πλησίον αποτελεί το κατ’ εξοχήν αξίωμα, μέσα απ’ αυτό επιτυγχάνεται το χριστιανικό ήθος.

Ακολούθως, ο Υπουργός Παιδείας ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο για τη φιλοξενία. Ενώ, παράλληλα, τόνισε ότι η συνάντηση αυτή είναι ακόμη μία δραστηριότητα η οποία αναδεικνύει το διαχρονικό ενδιαφέρον της Εκκλησίας για τα θέματα της παιδείας. Τέλος, υπογράμμισε ότι επιθυμία του ιδίου και των συνεργατών του είναι να υπάρχει ανοικτό κανάλι επικοινωνίας του Υπουργείου Παιδείας με την Εκκλησία, της οποίας πάντοτε λαμβάνονται υπ’ όψη και οι απόψεις και οι εισηγήσεις. Διαβεβαίωσε τον Μακαριώτατο ότι όχι μόνο θα συνεχίσει η άριστη συνεργασία του Υπουργείου με την Εκκλησία, αλλά θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για ενδυνάμωση της συνεργασίας αυτής.
Ο Μακαριώτατος εξέφρασε το ενδιαφέρον του για την παιδεία και τόνισε ότι στόχος της παιδείας είναι να προσφέρει γνώσεις αλλά και ήθος. Με τις γνώσεις χωρίς το ήθος δεν ολοκληρώνεται ο άνθρωπος. Περαίνοντας, διαβεβαίωσε για την στήριξη της Εκκλησίας στο έργο της εκπαίδευσης. Μέσα από αυτές τις συναντήσεις επιτυγχάνεται η συναντίληψη και η συνεργασία στο επίπεδο της εκπαίδευσης των νέων παιδιών, των αυριανών πολιτών της Κυπριακής Δημοκρατία.

Καλωσόρισμα της Α.Μ. του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. κ. Χρυσοστόμου προς τα στελέχη του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού 

Ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου προς τα στελέχη του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού με θέμα: «Οι κοινωνικές αξίες στα όρια της χριστιανικής ηθικής και οντολογίας»


 Χαιρετισμός του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστα Καδή με την ευκαιρίας της συνάντησης του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου με τα στελέχη του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Στην Αθήνα καλά κρατά ο πόλεμος
στην Λευκωσία η συνεργασία.