Τετάρτη 6 Μαΐου 2020

«ΟΥΚ ΕΣΤΙΝ Ο ΠΟΙΩΝ ΧΡΗΣΤΟΤΗΤΑ ΟΥΚ ΕΣΤΙΝ ΕΩΣ ΕΝΟΣ» - ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΟΤΤΑΔΑΚΗΣ


«ΟΥΚ  ΕΣΤΙΝ  Ο  ΠΟΙΩΝ ΧΡΗΣΤΟΤΗΤΑ  
ΟΥΚ  ΕΣΤΙΝ  ΕΩΣ  ΕΝΟΣ»

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ  ΚΟΤΤΑΔΑΚΗΣ

       «Όλοι ξεστράτησαν, συνάμα εξαχρειώθηκαν, κανένας δεν κάνει το καλό, ούτε ένας»-Ψαλμ,13,3. Σήμερα όμως ευτυχώς, και τι ευλογία, βρέθηκε ένας, και είναι Ιερέας ! Και πασχίζει ν’ ανοίξει τα μάτια μας, για να δούμε τα κοντά ποδάρια του ψέματος … πολιτικών και δημοσιογράφων, των δεύτερων εξωνημένων από τους πρώτους, ότι συνωμότησαν «και κατατρομοκράτησαν το λαό» με φοβερά δήθεν επερχόμενα λόγω κόβιτ 19.  Και το χειρότερο, δεν έμειναν έξω από αυτό, «δυστυχώς και εκκλησιαστικοί ταγοί-δεν δικαιολογούνται με τίποτα ! Αξιοθρήνητοι !». Έφτασαν στην αφροσύνη, στην αθλιότητα, να κλείσουν λειτουργικά τις Εκκλησιές ! 
      Αλλά ! Την προσωρινή αναστολή λειτουργίας, ή την ιδιότυπη λειτουργία των Εκκλησιών αποφάσισε η Κυβέρνηση, ως υπεύθυνη για την προστασία της υγείας και της ζωής όλων των κατοίκων της χώρας. Βέβαια, ύστερα από εισήγηση αρμόδιας επιτροπής εξ ιατρών σχετικών ειδικοτήτων, Καθηγητών Πανεπιστημίου, με πρόεδρο τον επίσης Καθηγητή του Πανεπιστημίου στον τομέα της Λοιμοξιολογίας και ήδη πανελλήνια συμπαθή και αποδεκτό κ. Σωτήρη Τσιόδρα ! Ο οποίος συν τοις άλλοις, ως έχει λεχθεί, είναι και πιστός χριστιανός ορθόδοξος, «ζηλωτής των πατρικών μου παραδόσεων υπέρ πολλούς συνηλικιώτας εν τω γένει μου», ως θα έλεγε ο Απ. Παύλος !

       Και, αποδέχτηκε την απόφαση η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, «Εκτελεστική Επιτροπή» της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, ήγουν, η Ανώτατη Εκκλησιαστική Αρχή ! Ίσως ή προφανώς γιατί θεώρησε ότι εναρμονίζεται με τη Λειτουργική ευχή-προσευχή : «Δος αυτοίς Κύριε ειρηνικόν το βασίλειον, ίνα και ημείς εν τη γαλήνη αυτών, ήρεμον και ησύχιον βίον διάγωμεν εν πάση ευσεβεία και σεμνότητι»-Άγιος Ιωάννης Χρυσόστομος. Εξ ου σχεδόν στο απόλυτο σύνολο τα μέλη της Ιεραρχίας σεβάστηκαν την Εκκλησιαστική Απόφαση  ! Οπότε γίνεται λίαν ευδιάκριτο ποιόν ή ποιούς πλήττει κατάστηθα του Ιερέα η αποστροφή : «Δυστυχώς και εκκλησιαστικοί ταγοί-δεν δικαιολογούνται με τίποτα ! Αξιοθρήνητοι !». Πάει, τελείωσε, ούτε συζήτηση, Αρχιεπίσκοπος, συν δώδεκα Συνοδικοί, συν Ιεραρχία σχεδόν στο απόλυτο σύνολο αυτής, όσοι άλλοι συν ευδόκησαν στο κλείσιμο των Εκκλησιών, ανοίξτε τα μάτια σας, δείτε το καθαρά, δεν είναι έξω από το άθλιο παιχνίδι αυτό. «Δυστυχώς και εκκλησιαστικοί ταγοί-δεν δικαιολογούνται με τίποτα ! Αξιοθρήνητοι» ! 
      Πώς, λοιπόν, μπορούσαν να μη βγουν στη δική τους ρότα, δεν το ανεχόταν η συνείδηση αυτών, ένας-δυο Ιεράρχες, και να μη λειτουργήσουν μυστικά με κάποιους «εκλεκτούς» τους ! Πώς να μην κάνουν το ίδιο ο περί ο λόγος Ιερέας, και όχι μόνο, επίσης με τους δικούς τους «εκλεκτούς» ! Πώς να μη φτάσει έτερος Ιερέας-Αρχιμανδρίτης να κάνει τα Τίμια Δώρα κατ’ οίκον «ντελίβερι» ! Ποδοπατώντας συν τοις άλλοις και τις αυστηρές και συγκεκριμένες προϋποθέσεις και συνακόλουθους όρους, που οριοθετούν λεπτομερώς για ποιους αποκλειστικά και πώς μπορούν τα Τίμια Δώρα να βγαίνουν από την Εκκλησιά ! Αυτά θα κοιτάμε τώρα !
      «Όμορφος κόσμος ηθικός, αγγελικά πλασμένος», και πολύ διδακτικός, αλίμονο, ορισμένοι του Ελλαδικού κλήρου εντός, αλλά και εκτός, και τι … «ορθοδοξία», Θεέ και Κύριε, κουβαλάνε ! Διαβάστε, αν έχετε καιρό, και το σωρείτη των σχολίων που ανάρτησαν οι γνωστοί άγνωστοι ανώνυμοι-απρόσωποι, και θα καταλάβετε τι είδους … «ορθοδοξία» έχουν «φορτώσει», προσέξτε, η λέξη, είναι του Χριστού, στους ώμους απλών ανθρώπων αυτοί ! Όπερ και το χειρότερο !
      Τι να πει κανείς πια, να ομολογήσει τι ! Είναι, βλέπετε, και τα στόματα που ανοίγουν σιγά, σιγά και αποκαλύπτονται πολλά τε και άλλα, και ατυχή δυστυχώς ! Και με γλώσσα και ύφος, «Κύριος οίδε», πόσο απρόσφορο, πόσο απόξενο από το Αποστολικό, «πάντα ευσχημόνως και κατά τάξιν γινέσθω»-Παύλος. «Ήμαρτον, Κύριε, έλεος» ! Αν ως σήμερα εξ αιτίας μας βρίσκεσαι στον κήπο της αγωνίας, ως γράφει ο Μπαλζάκ-«Ο Ιησούς μέχρι το τέλος του κόσμου θα είναι στον κήπο της αγωνίας» -Γεθσημανή- βρες τρόπο, ξέρεις Εσύ ! «Κύριε τα δεσμά μας κόψε-δώσε μας φτερά … Η ψυχή μας λαχταράει- το δικό σου φως ! Σκύψε, σκόρπισε τα χάη, -γίνε μας οδηγός» !
Με «την αγάπην την πρώτην, ην ουκ αφήκα …»
Αθανάσιος Κοτταδάκης

42 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η φιλτάτη πατρίς μας, η ένδοξος Ελλάς, των Αγίων και των ηρώων, έχει την μεγίστη ευλογία να διαθέτει πολλούς σωτήρες. Κάθε Έλλην πολίτης επιθυμεί να γίνει πρωθυπουργός για να επιβάλει την τάξη και την ευημερία να διορθώσει τα οικονομικά. Το ίδιο συμβαίνει και σε κάθε πιστό της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας, περισσότερο όμως εις το τίμιον Πρεσβυτέριο. Άπαντες οι ποιμένες, θεωρούν τον εαυτόν των αρμοδίους, δια να διαφυλάξουν την Πίστη, και να ανυψώσουν την Αγία μας Ορθοδοξία. Όταν συνομιλείς με ιερείς όλοι των έχουν δίκαιο, οι διαφωνούντες μετ’ αυτών άδικο, και το στηρίζουν εις τους ιερούς Κανόνας και εις πολλά άλλα.
Αυτός ο τόπος και η πίστη έχουν καταστραφεί διαχρονικά από τους πολλούς σωτήρες.

Ανώνυμος είπε...

Εύστοχα τα σχόλια σας. Όμως οι ιερείς μας δεν ακούν μόνο διδάσκουν κατά παράδοση και συνήθεια.

Ανώνυμος είπε...

Για ποια Ιερά Σύνοδο και τις αποφάσεις της μιλάς κ. Α. Κ. όταν τις αποφάσεις τις ποδοπατούν οι κληρικοί και οι ίδιοι οι Αρχιερείς. πράγματι τώρα που παίρνουν οι μέρες ανοίγουν στόματα και λένε τα κατορθώματά τους. Τα ωραιότερα θα ακουστούν μετά την 18η Μαΐου. Τα πρότυπα της ανομίας είναι οι κληρικοί της Ορθοδοξίας μας. Μια ζωή διαπράττουν πολλά με δεύτερα και τρίτα βιβλία. Στερούν τις Μητροπόλεις από έσοδα και το Κράτος που στενάζει για την πληρωμή τους. Αυτή την περίοδο λειτουργούσαν με πολλούς. Να δούμε τώρα που οι ναοί θα είναι ανοιχτοί και θα υπάρχει έλεγχος πόσους θα έχουν μέσα. Εγώ μια και τους έχω στα μαύρα κατάστιχα αν δω περισσότερους θα φωνάξω την αστυνομία για να τους διορθώσει με ένα πρόστιμο των 5000 οι παπάδες έχουν!!!

Γιάννης Ιωαννίδης είπε...

Μετά την ομολογία του πως κατέγραφε ως θανάτους από κορωνοϊό, ακόμα και ανθρώπους που πέθαναν από άσχετες αιτίες, ο Σωτήρης Τσιόδρας δέχεται σκληρή επίθεση από την επιστημονική κοινότητα.

Ο Καθηγητής και Διευθυντής του Εργαστηρίου Κλινικής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ, Δημήτρης Κούβελας, έκανε λόγο για μέθοδο που αποτελεί «επινόηση» του κ.Τσιόδρα και η οποία δίνει «ψευδή εικόνα θνητότητας» του κορωνοϊού, που είχε ως μοναδικό στόχο να δικαιολογήσει τα μέτρα.

Σε συνέντευξή του ο κ.Κούβελας ανέφερε χαρακτηριστικά πως «ο κ.Τσιόδρας, όπως κάθε επιστήμονας, θα έπρεπε να ακολουθήσει την κανονική επιστημονική μέθοδο και να μην ακολουθεί μία επινόηση. Δε θα έπρεπε να συμβαίνει αυτό. Γιατί υπήρξαν πολλοί άνθρωποι, που πέθαναν και χαρακτηρίστηκαν από COVID. Oυσιαστικά μας δίνει μία ψευδή εικόνα της θνητότητας, κάτι, που πολλοί προσπάθησαν να το κάνουν από την αρχή για να δικαιολογήσουν τα σκληρά μέτρα».

«Ο ΕΟΔΥ έχει ανακοινώσει και τους θανάτους από την κοινή εποχική γρίπη και θα δείτε, ότι είναι πάνω από 100 επίσης, δηλαδή σε τάξη μεγέθους, δεν διαφέρει το ένα από το άλλο. Άρα πώς δικαιολογεί κάποιος αυτά τα σκληρά μέτρα με την αναγκαία οικονομική επίπτωση;», σημείωσε ο κ.Κούβελας και πρόσθεσε πως ο ίδιος δεν είναι κατά των σκληρών μέτρων, αλλά όπως είπε, «όπου χρειάζεται, θα έπαιρνα σκληρά μέτρα, αλλά όχι για τόσο μεγάλο διάστημα»

Ανώνυμος είπε...

Αξιοθρήνητοι είναι όσοι παράκουσαν την απόφαση της Ι. Σ. και για την ανυπακοή τους τους θα δώσουν λόγο. Ο Κύριος θα τους ανταμείψει κατά τον ζήλο τους με το να τους προσθέσει κακά επί της γης. Ο Κύριος δεν βιάζεται αλλά τιμωρεί όχι μόνο στην μετά θάνατο ζωή αλλά και από εδώ. Κρίμα για τα αξιοθρήνητα παππαδάκια που στηρίζουν την γνώμη τους στο μυαλουδάκι τους. Κρίμα στα παππαδάκια αυτά που έγιναν χειρότεροι από τον αιρεσιάρχη της Ρώμης αναβιβάζοντας τον εαυτό του υπεράνω της Ι. Σ.

Ανώνυμος είπε...

Κάτι σαν εσάς ακούνε οι νέοι στην Αγία Παρασκευή Αττικής, στην Κηφισιά στον Βόλο και αλλού κ. Ιωαννίδη με τα take away πάρτι! Και καραδοκεί ο κίνδυνος να γίνουμε Ιταλία, ή όπως οι Ισπανοί και οι Αμερικανοί που άνοιξαν τις... πύλες της κολάσεως. Αν δεν μαζευτεί άμεσα η κατάσταση, κινδυνεύουμε να... εκτροχιαστούμε και να ζήσουμε δύσκολες μέρες. Μίλησε κι ο λοιμωξιολόγος Νίκος Σύψας κάνοντας έκκληση γιατί «Ιταλία και Ισπανία ξύπνησαν σε μία μέρα σε μια κόλαση» όπως λένε οι ειδικοί τους οποίους εσείς απορρίπτετε. Τα μέτρα ήταν σωστά και το μέλλον θα δικαιώσει αυτούς που τώρα με ελαφρά την καρδιά είναι από σας στην αμφισβήτηση. Οι Εκκλησία να προσέξει γιατί βλέπω πολλά από τα γερασμένα μέλη της να πηγαίνουν στις ΜΕΘ με αβέβαιο μέλλον.

Ανώνυμος είπε...

Η παραφροσύνη πλεόνασε στο ιερατείο της Εκκλησίας μας. Δεν έχουμε καλούς καραβοκύρηδες. Αλλά λέει ο καπετάνιος (Ι. Σύνοδος) και άλλα κάνουν οι βοηθοί (πρεσβύτεροι).

Ανώνυμος είπε...

Αυτοί που ξεστόμισαν για αξιοθρήνητους εκκλησιαστικούς ταγούς είναι οι φοβιτσιάρηδες λαγοί. Σε όλη την κρίση δεν μίλησαν. Τώρα εκ του ασφαλούς το παίξουν αντράκια και γράφουν για να δουν την δημοσιότητα. Αφού δεν είναι ικανοί να εμφανιστούν με άλλο τρόπο κάνουν μαύρη διαφήμιση.
Εδώ θα καταλογίσω ευθύνη στον κ. Κωστόπουλο που σε αυτούς τους αξιοθρήνητους λαγούς τους προσφέρει βήμα δημοσιότητας. Υπάρχουν πρόθυμοι του κύκλου τους για δημοσιεύσεις τοιούτων κειμένων. Όχι και από σας να προβάλλονται οι υβριστές της Ιεραρχίας.

Ανώνυμος είπε...

ΨΑΛΜΟΣ 13 (14) - ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΚΙ Ο ΘΕΟΣ Σ' ΕΝΑ ΚΟΣΜΟ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ

1 Εἶπεν ἄφρων ἐν καρδίᾳ αὐτοῦ· οὐκ ἔστι Θεός. Διεφθάρησαν καὶ ἐβδελύχθησαν ἐν ἐπιτηδεύμασιν, οὐκ ἔστι ποιῶν χρηστότητα, οὐκ ἔστιν ἕως ἑνός.
2 Κύριος ἐκ τοῦ οὐρανοῦ διέκυψεν ἐπὶ τοὺς υἱοὺς τῶν ἀνθρώπων τοῦ ἰδεῖν εἰ ἔστι συνιὼν ἢ ἐκζητῶν τὸν Θεόν.
3 πάντες ἐξέκλιναν, ἅμα ἠχρειώθησαν, οὐκ ἔστι ποιῶν χρηστότητα, οὐκ ἔστιν ἕως ἑνός [τάφος ἀνεῳγμένος ὁ λάρυγξ αὐτῶν, ταῖς γλώσσαις αὑτῶν ἐδολιοῦσαν· ἰὸς ἀσπίδων ὑπὸ τὰ χείλη αὐτῶν, ὧν τὸ στόμα ἀρᾶς καὶ πικρίας γέμει, ὀξεῖς οἱ πόδες αὐτῶν ἐκχέαι αἷμα, σύντριμμα καὶ ταλαιπωρία ἐν ταῖς ὁδοῖς αὐτῶν, καὶ ὁδὸν εἰρήνης οὐκ ἔγνωσαν· οὐκ ἔστι φόβος Θεοῦ ἀπέναντι τῶν ὀφθαλμῶν αὐτῶν.]
4 οὐχὶ γνώσονται πάντες οἱ ἐργαζόμενοι τὴν ἀνομίαν; οἱ ἐσθίοντες τὸν λαόν μου βρώσει ἄρτου τὸν Κύριον οὐκ ἐπεκαλέσαντο.
5 ἐκεῖ ἐδειλίασαν φόβῳ, οὗ οὐκ ἦν φόβος, ὅτι ὁ Θεὸς ἐν γενεᾷ δικαίᾳ.
6 βουλὴν πτωχοῦ κατῃσχύνατε, ὁ δὲ Κύριος ἐλπὶς αὐτοῦ ἐστι.
7 τίς δώσει ἐκ Σιὼν τὸ σωτήριον τοῦ Ἰσραήλ; ἐν τῷ ἐπιστρέψαι Κύριον τὴν αἰχμαλωσίαν τοῦ λαοῦ αὐτοῦ ἀγαλλιάσεται Ἰακὼβ καὶ εὐφρανθήσεται Ἰσραήλ.

Ερμηνεία
1 Ο εσκοτισμένος από την αμαρτίαν μωρός και ασεβής άνθρωπος, είπεν από μέσα του, σύμφωνα με την επιθυμίαν της αμαρτωλής καρδίας του· “δεν υπάρχει Θεός”. Αυτός όμως και οι όμοιοί του διεφθάρησαν μέσα εις την αμαρτωλότητά των. Εγιναν μισητοί από τον Θεόν και από τους ευσεβείς ανθρώπους. Το κακόν διεδόθη τόσον πολύ, ώστε δεν υπάρχει κανείς, που να πράττη σήμερον το αγαθόν. Δεν υπάρχει ούτε ένας.
2 Ο Κυριος έσκυψεν από το ύψος του ουρανού και έρριψε το βλέμμα του, δια να ίδη τους υιούς των ανθρώπων, δια να ίδη εάν υπάρχη κανείς μεταξύ αυτών, που να έχη επίγνωσιν Θεού η να επικαλήται με πίστιν τον Θεόν και προσπαθή να ευαρεστή εις αυτόν.
3 Αλλοίμονον! Ολοι εξετράπησαν από την ευθείαν οδόν. Εξηχρειώθησαν και διεφθάρησαν. Δεν υπάρχει κανείς, που να πράττη το αγαθόν. Δεν υπάρχει ούτε ένας. Ο λάρυγξ των, σαν ανοικτός τάφος, αναδίδει δυσώδεις αναθυμιάσεις. Με τας πονηράς των γλώσσας επινοούν και εκφράζουν δόλια ψεύδη και φαρμακεράς συκοφαντίας. Δηλητήριον φαρμακερών ασπίδων υπάρχει κάτω από τα χείλη των. Το στόμα των είναι γεμάτον από κατάρας εναντίον του Θεού και από δολιότητας και πικρίας εναντίον των ανθρώπων. Τα πόδια των τρέχουν με ταχύτητα, δια να χύσουν αίμα. Εις τους δρόμους της ζωής των και εις τας πράξεις των σπείρουν συντρίμματα και ταλαιπωρίας εναντίον αθώων. Εσωτερικήν ειρήνην και ειρηνικήν ζωήν με τους άλλους εξ αιτίας της αμαρτωλότητος των δεν εγνώρισαν. Δεν υπάρχει φόβος Θεού ενώπιόν των.
4 Δεν θα βάλουν, λοιπόν, ποτέ γνώσιν και δεν θα συνετισθούν όλοι αυτοί, που εργάζονται την παρανομίαν; Οι πωρωμένοι αυτοί, που κατατρώγουν τον λαόν μου, με τόσην ασυνειδησίαν σαν να πρόκειται περί συνήθους άρτου; Δεν επεκαλέσθησαν ποτέ τον Κυριον. Δεν εγνώρισαν, τι είναι προσευχή.
5 Εκυριεύθησαν όμως από πανικόν και δειλίαν εκεί, όπου δεν υπήρχε τίποτε το φοβερόν. Και τούτο, διότι ο Κυριος μόνον εις την γενεάν των δικαίων ναι προστάτης και όχι στους αμαρτωλούς.
6 Εξευτελίζετε σεις και εμπαίζετε τας σκέψεις και τας αποφάσστου πτωχού, διότι στηρίζει τας ελπίδας του στον Κυριον.
7 Ποιός, λοιπόν, θα έλθη από την Σιών, δια να δώση την σωτηρίαν στον ισραηλιτικόν λαόν; Θα δοθή εις αυτούς η σωτηρία, όταν ο Κυριος επαναφέρη τους ανθρώπους του λαού του από την αιχμαλωσίαν, θα σκιρτήσουν από αγαλλίασιν οι απόγονοι αυτοί του Ιακώβ. Θα ευφρανθούν αι καρδίαι των Ισραηλιτών.

Αντίθετος1972 είπε...

Δόξα τω Θεώ που στις περισσότερες περιοχές της χώρας μας δεν σταμάτησε ούτε να τελείται, ούτε να μεταδίδεται η Θεία Ευχαριστία!

Ανώνυμος είπε...

Να μήν βιάζεται ο κ. Κοτταδάκης να υποστηρίξη την Κυβερνητική Απόφαση για το κλείσιμο των ναών, ούτε την ανοχή της Ιεράς Συνόδου, που είχαν ως αποτέλεσμα να μείνη Αλειτούργητος και Ακοινώνητος ο λαός την Μεγάλη Εβδομάδα και να εορτάση Ανάσταση και Πασχα κλεισμένος σε τέσσερεις τοίχους.
Ηδη αρχίζουν να έρχωνται στο φώς οι μεθοδεύσεις που χρησιμοποιήθηκαν, για να τραγικοποιήσουν την παρουσία του ιού στην Ελλάδα. Ασθενείς που απεβίωναν από διάφορες νόσους καταγράφηκαν ως νεκροί λόγω κορονοιου, επειδή ήσαν φορείς !
Και η ζημιά θα μεγαλώση τους επόμενους μήνες, όταν οι βιοπαλαιστές της αγοράς (μικρέμποροι, καταστηματάρχες, ιδιοκτήτες εστιατορίων, καφετεριών, ξενοδοχειακών καταλυμάτων), αλλά και οι συνεργαζόμενοι με αυτούς (εργαζόμενοι, προμηθευτές, εταιρίες καθαρισμών, κλπ.) θα δούν το εισόδημα τους να κατρακυλάει κατά 40 έως 60 % , με αποτέλεσμα μερικοί να κλείσουν οριστικά και οι υπόλοιποι να αγωνίζωνται να διατηρηθούν όρθιοι.
(Φυσικά ουδεμία επίπτωση θα αισθανθούν οι Συνταξιουχοι, οι οποίοι θα συνεχίσουν να λαμβάνουν την σύνταξη τους κανονικά).
Σήμερα ήδη ανακοινώθηκε από την Εurostat η πρόβλεψη για ύφεση 9,5 % στην Οικονομία εφέτος, αντί για ανάπτυξη 2,5 % που έλεγαν στην αρχή του έτους.
Οι Κληρικοί λοιπόν που διαμαρτυρήθηκαν για την δυναστική επιβολή του Κράτους επί της Εκκλησίας, οιονεί διαμαρτυρήθηκαν και για την οικονομική επίθεση του Κράτους εναντίον μερίδας της Κοινωνίας.
Και γι αυτό δεν πρέπει να γίνωνται στόχοι επιθέσεων.

Ανώνυμος είπε...



MIΛΑΜΕ ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ.

Ανώνυμος είπε...


Τι εννοούμε οτι μας έλειψε η Εκκλησία;

Ανώνυμος είπε...



Αν οι εκκλησίες ήταν ανοιχτές, και οι άνθρωποι αρρώσταιναν και πέθαιναν, θα τα έβαζαν με τον Ιερώνυμο, που δεν έδωσε εντολή να κλείσουν οι εκκλησίες.
Τώρα που έκλεισε τις εκκλησιές, με αποτέλεσμα να μην εχουμε θύματα, ρίχνουν ευθύνες στον Ιερώνυμο, γιατί έκλεισε τις εκκλησίες. Ο λογικός άνθρωπος θα επαινούσε τον Ιερώνυμο, γιατί συνέβαλε κι αυτός στον να μην απλωθεί ο ιός. Αλλά, υπάρχει λογική;

Ανώνυμος είπε...

Ο άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός είχε πει προφητικά ότι το κακό θα προέλθει από το αξιοθρήνητο κόσμο των παπάδων που χωρίς να μπορούν να δουν έστω και λίγο τον κίνδυνο οδηγούν κάνοντας τους βοσκούς το αγνό ποίμνιο στον γκρεμό.

Ανώνυμος είπε...

Σε μεγάλο βαθμό είναι σωστά όσα λέει ο κ. Α. Κ. ΑΛΛΑ ... Θα ήταν σωστότερα αν έγραφε και για τις κάποιες ευθύνες, που έχει η ΔΙΣ για τον διασυρμό που υπέστη - και υφίσταται - η Εκκλησία στο σύνολό της και για την απαξίωση στην οποία προσπάθησαν να την οδηγήσουν γνωστοί και άγνωστοι εχθροί της. ΄Οσο ικανός και άγιος και να είναι ένας Μητροπολίτης στους καιρούς μας ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ να είναι λαϊκός - υπάρχουν ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΙ - ο εκπρόσωπος τύπου της ΔΙΣ και φυσικά ΟΧΙ πολιτευτής συγκεκριμένου κόμματος, που φιγουράριζε σε κάθε φωτογραφία και προκαλούσε μέρος των ΜΜΕ ... Μπορούμε να ξεχάσουμε ότι ενώ η υγειονομική λαίλαπα πλησίαζε κάποιοι 'πειραγμένοι' από τον ιό της Αρχιεπισκοπίτιδας - ΖΩΝΤΟΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ - προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση προς όφελός τους; ΠΟΤΕ απαγορεύτηκε η μετάδοση της ΘΕΊΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ;;;;; ΄Οσο "λανθασμένη" και ΑΝ ήταν η συμπεριφορά κάποιου Ιερέα ή Αρχιερέα οφείλει η Εκκλησία να του συμπαρασταθεί και να τον προστατέψει, όταν διώκεται από τις Αστυνομικές κλπ αρχές και να μην τον αφήσει βορά στη σαρκοβόρα κακεντρέχεια της αθεΐας όλων εκείνων, οι οποίοι μας προέκυψαν και χριστιανοί αυτόν τον καιρό!.. ΠΟΙΟΝ εξυπηρετούσε η καθολική απαγόρευση της εμφάνισης κληρικών και λαϊκών σε ΜΜΕ; ΓΙΑΤΊ η απαγόρευση δεν ίσχυσε και για μέλος της ΔΙΣ, που - διαρκούσης της απαγόρευσης - αυτό παρουσιαζόταν στα ΜΜΕ και μιλούσε; Εναντίον ποίου εκτοξευόταν η απειλή ότι 'μόλις περάσει η κρίση θα τα πούμε'; Γιατί τόση μεροληψία εις βάρος της Εκκλησίας και κληρικών εκ μέρους του κράτους; Γιατί Εισαγγελείς και Αστυνομία δε δέχτηκαν από τον Υφυπουργό Πολιτικής προστασίας εντολές επέμβασης και για τις συγκεντρώσεις πολιτικών κομμάτων; Η προστασία της δημόσιας υγείας ήταν επιβεβλημένη ... Η προστασία της Εκκλησίας μας και των Λειτουργών της ήταν ΕΞ ΙΣΟΥ επιβεβλημένη αλλά ΔΕΝ έγινε ... ΠΕΝΤΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΕ ΙΕΡΕΑ!!!!!!!!!! ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ!!!!!!!!!!! Η Εκκλησία ΔΕΝ είναι μόνο καλή όταν οργανώνει συσσίτια ... Ο Ξενώνας για τους αστέγους στήθηκε με τη συμβολή της Εκκλησίας ΑΛΛΑ στην παρουσίασή του παρίστατο ΜΟΝΟ ο Δήμαρχος Αθηναίων ... ΑΛΛΟ Η ΣΙΩΠΉ ΤΗΣ ΣΕΜΝΌΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΆΛΛΟ Η ΣΙΩΠΗ ΤΟΥ ΕΞΩΘΗΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ... 'Πολλά τα δεινά' ... ΔΥΣΤΥΧΩΣ ... ΔΥΣΤΥΧΕΣΤΑΤΑ ...

Γιάννης Ιωαννίδης είπε...

Α. Από το συγκλονιστικό άρθρο της Καθηγήτριας της Νομικής Σχολής Θράκης κ. Καλλιρόης Παντελίδου στο "Βήμα" με τίτλο "Οι αλειτούργητοι πιστοί και η Αντιγόνη":
"Η ΚΥΑ για την απαγόρευση τέλεσης ιεροπραξιών που προβλέπει καθολική απαγόρευση ιεροπραξιών χωρίς επαρκή αιτιολογία, ισοδυναμεί με πλήρη αποκλεισμό της λατρείας, άρα είναι αντισυνταγματική και αντίθετη με την αρχή της αναλογικότητας. Εννοείται ότι η λατρεία δεν υποκαθίσταται από την τηλεοπτική ή ραδιοφωνική μετάδοση, διότι είναι συμμετοχή και όχι ακρόαση. Εξάλλου η απαγόρευση περιλαμβάνει εντελώς αδικαιολόγητα και τα μυστήρια στα οποία συμμετέχει εκτός από τον Ιερέα μόνον ένας πιστός, όπως η Ι. Εξομολόγηση".

Β. Από δημοσίευμα καταχωρηθέν στην ιστοσελίδα της εφημερίδας του ΣΥΡΙΖΑ "Εφημερίδα των συντακτών":
"Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας ακύρωσε την απόφαση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης με την οποία απαγορεύονται οι εκδηλώσεις λατρείας ως μέτρο πρόληψης για την εξάπλωση του κορονοϊού, χαρακτηρίζοντάς την αντισυνταγματική, καθώς έκρινε ότι παραβιάζει την ελευθερία του θρησκεύματος.
Έπειτα από προσφυγή μουσουλμανικής ένωσης λόγω της έναρξης του Ραμαζανιού, το Συνταγματικό Δικαστήριο αποφάσισε ότι θα πρέπει να επιτρέπονται εξαιρέσεις στον γενικό κανόνα, υπό τον όρο ότι θα τηρούνται τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης και υγιεινής για να προληφθεί η διασπορά του ιού.
Η μουσουλμανική ένωση στην Κάτω Σαξονία, όπου έχουν επιβληθεί ίσως τα αυστηρότερα μέτρα σε όλη τη Γερμανία, ανακοίνωσε ότι θα τελέσει κανονικά τις προσευχές της Παρασκευής, αλλά στο τέμενος θα παρευρίσκονται μόλις 24 από τους 300 πιστούς που παρακολουθούν την τελετή υπό κανονικές συνθήκες. Επίσης, ότι οι παριστάμενοι εκτός από την τήρηση των αποστάσεων, θα φορούν μάσκες.
Η απαγόρευση της άσκησης θρησκευτικής λατρείας έχει ληφθεί σε όλα σχεδόν τα κρατίδια της Γερμανίας και η απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου αφορά όλα τα κρατίδια, ανατρέποντας τις αποφάσεις των τοπικών κυβερνήσεων. Πρόκειται για απόφαση χωρίς προηγούμενο και αφορά μουσουλμανικά τεμένη, χριστιανικές εκκλησίες και εβραϊκές συναγωγές".
Ευλόγως αναρωτιέται κανείς: Μόνον οι ιερείς και Αρχιερείς της ελληνικής ορθοδόξου Εκκλησίας έχουν υποχρέωση (από πού απορρέουσα;) υπακοής σε αντισυνταγματικές κρατικές ενέργειες και πρακτικές;

Ανώνυμος είπε...

Μόνο θλίψη και αγανάκτηση μας έχουν γεμίσει οι κληρικοί που και παράνομα λειτουργούσαν και τώρα τολμάνε να φωνάζουν. Ας κάνουν υπομονή και στα μπλοκ και στα φαισμπούκ θα φιγουράρουν.
Η φωνή σας είναι και η δικιά μας διαμαρτυρία αξιότιμε κ. Κοτταδάκη.

Ανώνυμος είπε...

Οικουμενίσταρος είσαι 12:45 μμ και μιλάς με τέτοιο κακό πάθος για τους καλούς ιερείς;;

Ανώνυμος είπε...

Πολύ φασισμό έχεις υποκριτή δεσποτοκράτη ,3:56 μμ!!!

Και εγώ θα καταλογίσω ευθύνη μεγάλη στον διαχειριστή γιατί δινει βήμα σε υβριστές των ευλαβών ιερέων που ασκούν σωστό κριτικάρισμα στις αποφάσεις της ΔΙΣ και απο την άλλη κόβει σωστά κσι ορθόδοξα σχόλια!!!

Ανώνυμος είπε...

Η συνωμοσιολογία καλά κρατάει. Γράφει ο έγκριτος θεολόγος για τον αξιοθρήνητο κληρικό που τα βάζει εναντίων της διοικούσας Εκκλησίας μιας και ο ίδιος από ότι κατανοώ το πάει προς τον προτεσταντισμό που καθένας κάνει και διδάσκει ότι του αρέσει ή καταγράφει την καταδικαστέα δράση αρχιμανδρίτη ντελίβερι.
Δεν αναφέρει τίποτα για το θαύμα από τον τάφο του Αρχιμ. Εφραίμ της Αριζόνας που άναψε το άγιο φως όπως στον Πανάγιο Τάφο στον τάφο του π. Εφραίμ. Δεν αναφέρει το μέγιστο θαύμα που το Σώμα του Κυρίου την Μ. Πέμπτη έβγαζε αίμα πραγματικό κάπου στην Αθήνα. Μου θύμισε τους τσαρλατάνους ρωμαιοκαθολικούς που σε φιάλη έχουν αίμα… Χριστέ μου τι άλλο θα επινοήσουν. Ούτε για το άλλο θαύμα μου προ ολίγου διάβασα και έγινε στην Γαβαλού προ ετών. Ούτε για την γερόντισσα που προφήτευσε ότι την Μ. Παρασκευή θα τελείωνε με παγκόσμιο θαύμα ο SARS-CoV-2.
Κύριε Κοτταδάκη ο κόσμος ζει με παραμύθια αυτά του προσφέρουν αφειδώς οι νέοι Ρασπούτιν του 21ου αιώνα.

Ανώνυμος είπε...

Αυτό το βίντεο το προσφέρω
στους υπέρμαχους της Ορθοδοξίας,
τους πολέμιους της Αγίας και Ιεράς Συνόδου της Κρήτης,
στους κληρικούς που δεν αναγνωρίζουν το Ουκρανικό Αυτοκέφαλο όπως η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας αποφάσισε.
Σε αυτούς που είναι εν κατακλείδι όργανα της Ρωσικής εκκλησιαστικής επεκτατικής προπαγάνδας.
https://www.youtube.com/watch?v=BZTvgdJg9M0
ας είναι βοήθειά τους.

Ανώνυμος είπε...

Ο άγιος Κοσμάς τα έλεγε αυτά για τους νικολαΐτες και οικουμενιστές ιερείς ανώνυμε 5:51 πμ. Οχι για τους ευλαβείς.

Αντινεωτεριστής

Ανώνυμος είπε...

Όταν (οι) επίσκοποι δεν κάνουν υπακοή στην Ιερά Σύνοδο και (οι) πρεσβύτεροι δεν κάνουν υπακοή στον επίσκοπο, έχουν μετά την αξίωση από τους ενορίτες να κάνουν υπακοή στους πρεσβύτερους και στους επισκόπους; Με ποιο επιχείρημα; Διακυβεύτηκε ποτέ ζήτημα δογματικό ή κανονικής τάξεως ώστε να σηκώνει ο κάθε ρασοφόρος το δικό του μπαϊράκι και να κάνει του κεφαλιού του παριστάνοντας τον Παλαιών Πατρών Γερμανό, τον Παπαφλέσσα και τον Ιωάννη το Χρυσόστομο μαζί;

Ανώνυμος είπε...

Επειδή ο σχολιαστής 7 - 43 έκανε προσφορά ενός βίντεο από την Ρωσική Εκκλησία σχετικό με την Θεία Κοινωνία, θα προσφέρω κι εγώ ένα βίντεο σχετικό με την Θεία Κοινωνία, με τον Οσιο Ιάκωβο της Εύβοιας αυτοπροσώπως.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=FNrPtvshUfg&feature=emb_logo

Ας είναι βοήθεια του στον 7 - 43, και σε όλους μας.

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι ζήτημα κανονικής τάξεως η τακτική τέλεση της θείας Λειτουργίας κάθε Κυριακή; Ομιλώ για την πρώτη φάση της απαγόρευσης, πριν τη μεγάλη βδομάδα: ορθώς λίγοι ιερείς και αρχιερείς λειτούργησαν κρυφά

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω ότι όλη αυτή η συζήτηση και γενικώς όσα έχουμε ακούσει ήδη για πάρα πολλές παρεκκλίσεις από τα μέτρα από ιερείς ανά την Ελλάδα δικαιώνουν την Δ.Ι.Σ. για όλες τις αποφάσεις της. Εκτός από το κλείσιμο των ναών που ήταν επίπονο μεν ολόσωστο δε, μάλλον καλύτερα που δεν πίεσε για περιφορά Επιταφίου στις γειτονιές ή διανομή του Αγίου Φωτός, διότι δεν πείθουμε ως μέλη της Εκκλησίας ότι θα πειθαρχούσαμε σε τυχόν συστάσεις για αποστάσεις, αποφυγή συγχρωτισμού κ.τ.ο. Όλοι μπορούμε να υποκαταστήσουμε ...όλους, τον πατριάρχη, τον αρχιεπίσκοπο, τους επισκόπους...
Λίγη υπακοή δεν βλάπτει!

π. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΓΚΟΤΣΟΠΟΥΛΟΣ είπε...

Ο κ. Κοτταδάκης ΠΑΝΤΟΤΕ αναφερόμενος στα κείμενά μου αρέσκεται να αναιρεί και να σχολιάζει πράγματα που αυτός ΘΑ ΗΘΕΛΕ να λέω και να γράφω ακόμα και να υπονοώ.
Εγώ όμως, δυστυχώς γι’ αυτόν, δεν γράφω ούτε πιστεύω ούτε υποστηρίζω όσα αυτός θέλει να γράφω!
Και, ασφαλώς, δεν ενεργώ όπως ο ίδιος ισχυρίζεται - συκοφαντικώς - για το πρόσωπό μου.
Γι’ αυτό το λόγο και δεν απαντώ στα κείμενά του που αναφέρονται στο όνομά μου ή σε κείμενά μου.
κ. Κοτταδάκη, με ενδιαφέρον θα περίμενα αντίλογο σε όσα εγώ γράφω και λέω. Τότε θα απαντούσα ώστε να υπάρξει διάλογος.
Τώρα όμως; Σας παραδίδω στην εχέφρονα κρίση των αναγνωστών…

Ανώνυμος είπε...

Πού να βρεθεί φρόνηση και διάκριση για τους ευλαβείς με βλάβη;

Αθανάσιος Κοταδάκης είπε...

Δηλαδή, π. Αναστάσιε δεν είναι δική σας διατύπωση η ακόλουθη ; «Κατατρομοκράτησαν το λαό λέγοντας: «Θέλετε να έχουμε ανοιχτές τις Εκκλησίες και να θρηνούμε 150 νεκρούς την ημέρα; …» Δεν είναι δικής σας γραφής τα ακόλουθα;«Τα είπαν πολιτικοί … Τα είπαν δημοσιογράφοι … Τα είπαν δυστυχώς, και εκκλησιαστικοί ταγοί -δεν δικαιολογούνται με τίποτα! Αξιοθρήνητοι!», τουτέστιν δεν είναι δικής σας γραφής ο συγκεκριμένος προσδιορισμός του ποιοι το έκαναν αυτό; Και όλη αυτή η δική σας γραφή και διατύπωση δε δηλώνει λίαν ευδιάκριτα, ότι «πολιτικοί, δημοσιογράφοι και εκκλησιαστικοί ταγοί» συνεργάστηκαν σε ένα άθλιο παιχνίδι εξαπάτησης του λαού, ανοιχτά και καθαρά, συνωμότησαν, γιατί βέβαια δεν τρέχει τίποτα(sic) με τον κόβιτ 19, για να πετύχουν πιο ανώδυνα το κλείσιμο των ναών; Και στο μέτρο που το κλείσιμο των Ναών το δέχτηκε όπως περιγράφω η Ανώτατη Εκκλησιαστική Αρχή, ποιοι άλλοι μπορεί είναι οι, «τα είπαν δυστυχώς, και εκκλησιαστικοί ταγοί -δεν δικαιολογούνται με τίποτα! Αξιοθρήνητοι!»;
Λυπούμαι, αλλά με τη σειρά μου, «τώρα σας παραδίδω στην εχέφρονα κρίση των αναγνωστών» και εγώ ! «Χριστός Ανέστη, θανάτω, θάνατον πατήσας». Αθανάσιος Κοτταδάκης.

Ανώνυμος είπε...

Οι κληρικοί έχουν πάντα δίκιο δεν το έμαθες με τόσα χρόνια στην ζωή κ. Κοτταδάκη οι νεότεροι κληρικοί έχουν απόλυτο δίκιο.

Ανώνυμος είπε...

Είχες την ευγένεια κ.Α.Κ. και την ευαισθησία να μην μας αναφέρεις τα πρόσωπα. Αλλά ο εις εξ αυτών σαν την κότα που κάνει το αυγό έγραψε. Του αρέσει ο τζερζελές.
Πρόταση: ο ιστολόγος να κάνει γκάλοπ με ερώτηση ποιος έχει δίκιο. Αφού στην κρίση μας το αφήνουν.

Ανώνυμος είπε...

Δίκιο έχεις κ. Κοτταδάκη. Ξεκάθαρα τα λόγια σου. Ο εγωισμός δεν μας αφήνει να δούμε την αλήθεια και να σιωπήσουμε.

Ανώνυμος είπε...

Ο π. Αναστάσιος Γκοτσόπουλος έγραψε το αυτονόητο
Τα είπαν, δυστυχώς, και εκκλησιαστικοί ταγοί – δεν δικαιολογούνται με τίποτα! Αξιοθρήνητοι!
Αυτή είναι η αλήθεια οι Μητροπολίτες είναι αξιοθρήνητοι αφού προσκύνησαν τους πολιτικούς και όχι την Εκκλησία.

Ανώνυμος είπε...

Ο λαός μας λέει ότι "το άδικο δεν ευλογείται".
Ο γνωστός θεολόγος και μερικοί σχολιαστές ακόμη βρήκαν τον π. Αναστάσιο ως στόχο και τον πυροβολούν.
Ο ιστολόγος όμως δημοσίευσε μία ανάρτηση με τίτλο "Τα πατριαρχικά αναλόγια στον καιρό του κορωνοιού".

http://anastasiosk.blogspot.com/2020/05/blog-post_65.html#more

Στην δεύτερη παράγραφο του κειμένου αναφέρεται ρητώς ότι "κάποιες εκκλησίες μας (στην Κωνσταντινούπολη εννοείται) συνέχισαν να λειτουργούν ακολουθώντας πιστά και με ευλάβεια την τήρηση των υγειονομικών προυποθέσεων .....".
Ενώ δηλαδή στην Ελλάδα διώκονται και καταδιώκονται οι Κληρικοί που ετέλεσαν Θείες Λειτουργίες, εκοινώνησαν μερικούς πιστούς, ελιτάνευσαν τον Επιτάφιο, και την εικόνα της Παναγίας Τρυπητής, το Οικουμενικό Πατριαρχείο επέτρεψε να λειτουργούν κανονικά Ναοί στην Κωνσταντινούπολη !
Αυτοί λοιπόν που κατηγορούν τους ντόπιους Κληρικούς για ανυπακοή και ανταρσία, θα τολμήσουν να κατηγορήσουν τον Πατριάρχη ?
Περιμένουμε να δούμε.

Ανώνυμος είπε...

Δύσκολο πράγμα η ταπείνωση στους ιερείς που είναι στον κόσμο. Η πλειονότητα είναι οι διδάσκαλοι του λαού. Δεν γνωρίζουν να είναι μαθητές. Φορώντας το τίμιο ράσο παραστράτησαν όπως οι πάπες της Ρώμης.

Ανώνυμος είπε...

Σε συνέχεια του προηγούμενου σχολίου μου
Μόλις το διάβασα σε άρθρο του π. Β. Μπακογιάννη
Εἶναι σοφό τό λεχθέν, «ὅποιος ἔχει δάσκαλο τόν ἑαυτόν του, ἔχει δάσκαλο τρελό!»( Jean Lacordaire).

Ανώνυμος είπε...

Να σταματήσουνε οι ιερείς να μιλούνε. Υπάρχει Μητροπολίτης που εκφράζει τον πιστό Ορθόδοξο λαό. Την άποψή τους οι ιερείς στην οικογένειά του όχι στην ενορία, και στην Εκκλησία. Μας κούρασαν με την διχόνοια τους. Από πότε οι ναύτες κάνουν κουμάντο τον Καπετάνιο;

ORTHODOXIA ORTHO είπε...

Καλα,το '' αξιοθρηνητοι ''εχει πολλες εννοιες,μιας κ στην Εκκλησια,ειναι φανερο πως εχει επελθη αποστασια.
Και συνεχως δημιουργουνται γεγονοτα τα οποια φανερωνουν αυτην την αποστασια...
Αξιοθρηνητοι ειμαστε κ ολοι ,γιατι λαβαμε το ''χαπι ''που μας σερβιραν κ που επειτα τα πηραν πισω,λεγοντας διαφορα φοβερα και τρομερα,δινοντας ποσοστα λαθος,αφου προηγουμενως ομως εστελναν ''μηνυματα αποστροφης της Θ.Ευχαριστιας'' και μετα τις διευκρυνησεις,προς αποφυγην ,,,,,συνοστισμου,να κλεισουν οι Εκκλησιες,ενω στα Σ.Μαρκετ τηρουσαν τις αποστασεις.

Ποιος ειχε πει πως αυτοι που δεν λαμβανουν μερος στη Θ.Λειτουργια,ας μην εχουν την αξιωση να λαβουν μερος στα αγαθα της Μελλουσης κ αιωνιου Λειτουργιας.{π.Δ.Στανιλοαε, νομιζω]...
Τοσα αδιεξοδα εχουν οι ανθρωποι,που η Θ.Κοινωνια τα επιλυει με την μυστηριακη ενωση Θεου και ανθρωπου και εμεις με μια πανδημια βρεθηκαμε απιστοι κ αι μετα λενε γιατι εχουν παθει οι ανθρωποι καταθλιψη...
Καποιοι λοιπον γινηκαν στοχοι,ενω αυτοι οι ιδιοι ενισχυαν ασθενεις,θλιμμενους και πονεμενους,και αυτα τα ξεχναμε!
Δεν ειναι Ο Κυριοςγιατρος των ψυχων και των σωματων ημων?
Και ερωτουμε οι χριστιανοι,εαν υπαρχει πλανη η οποια δεν εχει κατεδαφισθει..
Η μητερα μας ειναι η Εκκλησια κ οποιος γνωριΖει μονο Τον Θεο μας καταλαβαινει.
Και ο αγιος Κυριλλος Αλεξ/νδρειας σε μια επιστολη προς Κων/τες ονομασε τον Νεστοριο δυσσεβη.
Ηταν φανατικος ο αγιος?
Το ζητουμενο ειναι ποιο το θελημα Του Θεου!Να φθασουν οι πιστοι να μην πλησιαζουν τα αγια εξαιτιας των μικροβιων που φερει ο καθενας? [......]
Και μετα την πανδημια πως θα διορθωθει αυτο,πως θα πιστεψει ο αλλος,πως θα προσελθη στο Μυστηριο?
Θα τρεμουμε τα Μυστηρια?
Οι συμπροσευχες με αλλοφρονες,δεν προκαλεσαν συνοστισμο?
Υποβιβαζεται συνεχως η Ορθοδοξια,συνεχως στριμωχνεται σε παζαρια,δεν εχει καθηκον ο καθενας να διαμαρτυρεται,οοοχι!
αυτο ειναι το θελημα Του Θεου,λετε ε?

Ανώνυμος είπε...

Αιδεσ. π. Αναστάσιε η ενασχόλησή σας με τα κοινά βλάπτει σοβαρά την πνευματική υγεία των συνανθρώπων σας. Η σιωπή είναι χρυσός, η προσευχή πολύτιμος θησαυρός. Κάντε περισσότερη προσευχή και αφήστε αυτά στους ειδήμονες.

Ανώνυμος είπε...

Συγκινήθηκα διαβάζοντας τὰ λόγια ποὺ εἶπε ἕνας ὀρθόδοξος ἱεράρχης πρὸς τὸ ποίμνιό του, ἀναλογιζόμενος τὶς ἀντίθετες ἀπόψεις: «Προτιμῶ νὰ μὲ καταδικάσετε τώρα γιὰ τὴν ἀπόφασή μου νὰ ἀναστείλουμε τὴν συνήθη ἐκκλησιαστική μας ζωή, παρὰ νὰ μὲ καταριέστε ἀργότερα μπροστὰ στὰ φέρετρα τῶν οἰκείων σας, ποὺ θὰ περιφέρονται στοὺς δρόμους σὰν καρπὸς τῆς ἀνυπακοῆς σὲ ἐκείνους ποὺ εἶναι οἱ πολιτικὲς καὶ ἐκκλησιαστικὲς Ἀρχές».

Ανώνυμος είπε...

Εχουν κάθε δικαίωμα να μιλάνε και οι ιερείς ανώνυμε 1:16 π.μ.
Δεν έχουν την αποκλειστικότητα στην ομιλία οι μητροπολίτες μόνο.

Ελληνας