Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2020

Φοράω τη μάσκα


 Φοράω τη μάσκα για να προστατεύσω εσένα.
Φοράς τη μάσκα για να προστατεύσεις εμένα.
Φοράμε τη μάσκα για να προστατευτούμε και οι δύο.

19 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χρειαζόμασταν μια πανδημία για να μας θυμίσει ότι τα δώρα των Χριστουγέννων είναι αγκαλιές και όχι δώρα.

Ανώνυμος είπε...

Τής μάσκας το ανάγνωσμα....

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο σου που διδάσκεις όχι με λόγια αλλά με παράδειγμα!!!

Σπυρίδων Σεργιαννης είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Την ευσυνειδησία σου έστω και στα «τυπικά» ας την είχαν και άλλοι αδελφοί χριστιανοί που το παίζουν ελεύθεροι σκοπευτές στο φαρ ουέστ.

Αναστάσιος είπε...

Προς: 19 Δεκεμβρίου 2020 - 12:54 μ.μ.

Την μάσκα δεν την φοράω για το «πρόστιμο» αλλά επειδή γνωρίζω την προσφορά της σε εμένα και στον συνάνθρωπο. Αυτές τις μέρες που είμαι στην Πάτρα, δεν έχω συναντήσει πουθενά αστυνομικό να κάνει έλεγχο ή να προσφέρει εορταστικά «πρόστιμα». Βλέπω πολλούς ασυνείδητους συμπολίτες στους δρόμους που δεν φορούν μάσκα. Το ίδιο και σε προσωπικό καταστημάτων. Η Αστυνομία είναι ανύπαρκτη στους δρόμους. Μάλλον οι Αστυνομικοί εδώ πρέπει να είναι των γραφείων. Δίπλα στον χώρο που κατοικώ είναι ένας χώρος γαλλικού ενδιαφέροντος, τα απογεύματα τον φρουρεί εξωτερικά ο ίδιος αστυνομικός ο οποίος και αυτός δεν φοράει μάσκα.
Γιατί να φοβηθώ το πρόστιμο;
Με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο ο «Έλληνας youtuber» με την σκέψη του αυτή. Έλα όμως που δεν μπορεί να εφαρμοσθεί γιατί το Σύνταγμα μιλάει για ισονομία και στους ασυνείδητους.

Bardanus Filippicus είπε...

Να κι ένα γνήσια χριστιανικό μπλογκ, που κόντρα στους φονταμενταλιστές αδελφούς μας, δεν διστάζει να αναδείξει το χριστιανικό μας καθήκον: ΝΑ ΦΟΡΆΜΕ ΤΗ ΜΑΣΚΑ ΜΑΣ, ΑΠΛΆ ΚΑΙ ΜΌΝΟ ΑΥΤΌ.

Ανώνυμος είπε...

Αυτό το απλό το να φοράς μάσκα, να πλένεις τα χέρια σου και να προσέχεις το έχουν αναγάγει σε δόγμα σωτηρίας της ψυχής. Είναι τρομερό αυτό που συμβαίνει στους χριστιανικούς κύκλους. Παντού να βλέπουν συνομωσίες, διαβόλους, αντίχριστους και να χάνουν τον χρόνο τους να γράφουν ανόητες ιστοριούλες για τον κοντορεβιθούλη. Κύριε σώσον τους ευσεβείς!

Υγ. αν φορούσαν μάσκα οι υποτιθέμενοι Ταγοί θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα από το παράδειγμα που θα έδειχναν.

Ανώνυμος είπε...

Το σλόγκαν έλεγε «δώσε αίμα σώσε ζωές» τώρα είναι «φόρα μάσκα σώζεις ζωές».
Το παράδειγμά σας κ. Κωστόπουλε ας το μιμηθούν δημόσια με φωτό και άλλοι.

Ανώνυμος είπε...

Α!!! και κάτι άλλο. Είμαι φίλος με δυο τουλάχιστον φίλους σου. Με ευσέβεια καντάρια και αγιορείτικες διασυνδέσεις που στο φαιϊσμπουκ λοιδορούνε με τον τρόπο τους τους «μασκοφόρους» άραγε να σε παρακολουθούν εδώ. θα περιμένω να δω αν θα αναδημοσιεύσουν την φωτό σου. Αν και δεν το ελπίζω. Να τους χαίρεσαι τέτοιους φίλους!!!!

Ανώνυμος είπε...

"Το επιεικές υμών γνωσθήτω πάσιν ανθρώποις"
(Φιλιπ. Δ, 5)
Δεν είναι σωστό, κατά την γνώμη μου , να βλέπουμε ανθρώπους της Εκκλησίας, να επιζητούν τους Αστυνομικούς, για να "προσφέρουν εορταστικά πρόστιμα".
Αυτή η στάση δεν δείχνει αγάπη, αλλά τιμωρητική διάθεση, πράγμα που δεν τιμά τον Χριστιανό.
Επί της ουσίας τώρα, γιατί ένας άνθρωπος που βαδίζει στον δρόμο ή στην πλατεία ή στην εξοχή ή στην παραλία ή στο άλσος μόνος του, υποχρεούται να φορά μάσκα ? Ποιόν θα κολλήση ? Απο ποιόν θα κολλήση ?
Ο αστυνομικός που φρουρεί εξωτερικά ένα κτίριο, γιατί να φορά μάσκα, εφ' όσον στέκεται σε υπαίθριο χώρο ?
Η μάσκα προσφέρει υπηρεσία, όταν υπάρχει συνωστισμός ή κοντινή επαφή - συζήτηση δύο ή περισσοτέρων ανθρώπων. Στις άλλες περιπτώσεις τί προσφέρει ?

Ανώνυμος είπε...

Για διαχειριστή
Ο σχολιαστής 19 Δεκεμβρίου 2020 - 12:54 μ.μ. δεν είναι ανώνυμος να του απαντάτε έτσι. Έχει όνομα. Γιατί δεν του απαντάτε με το όνομα του ή το επώνυμο του; Του μιλάτε σαν να μην έχει βάλει το όνομα του. Γιατί;

ORTHODOXIA ORTHO είπε...

Μπορεί να φορέσεις μάσκα κύριε ιστιολογε και να πάθεις κοβιτ!
Ξέρω τι λέω και δεν ξέρω μόνο από πού μου ήρθε!
Μια φορά,αυτό το στίγμα του κορωνοιου,κινδυνεύουμε να το πάρουμε όλοι.
Δεν ξέρεις από πού θα σε βρει.Αυτο δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να προσέχουμε.
Αλλά,πρόσθεσε και γάντια μιας χρήσεως,γιατί στα σούπερ Μάρκετ κυκλοφορεί πολύ κοβιτ.
Κάτι πιάνεις,κάτι αφήνεις!Αυτό κατάλαβα !
Ο Θεός να μας λυπηθεί!

Ανώνυμος είπε...

Φίλτατε Αναστάσιε φοράς την μάσκα για την προστασία από την πανδημία και καλά κάνεις διότι είναι υποχρέωσή σου. Πολλοί αρνούνται να την φορέσουν διότι φορούν μονίμως την μάσκα της υποκρισίας της ψευτοθρησκευτικής. Ενώπιον του Θεού θα είσαι ο δικαιωμένος.
Συνέχισε να μας διδάσκεις. Άνθρωποι όπως εσύ έχουν αξία. Οι έτεροι την αξία την έχουν μόνο στον κάστα τους.

Ανώνυμος είπε...

Η παντελής άρνησή μας σε κάθε είδους αλλαγή ή μεταρρύθμιση που είναι απαραίτητη να γίνει, ειδικά τώρα με την απειλή το κοβιντ 19 που θέλει μάσκες, μέτρα προστασίας, εμβόλια, εμείς επιμένουμε να παραμένουμε στα ίδια και τα ίδια. Και στασιμότητα σε ένα κόσμο που συνεχώς μεταβάλλεται ισοδυναμεί με οπισθοδρόμηση και περιθωριοποίηση.

Ανώνυμος είπε...

Μήν στοχοποιειτε την αστυνομία,ο κάθε ένας ξέρει να προφυλαχθεί... μάσκα φοράμε γιά να προφυλαχθούμε, όπως εμβόλιο θά κάνουμε γιά να προφυλαχθούμε.Τωρα το να φοράμε μάσκα γιά τούς άλλους ή να κάνουμε εμβόλιο γιά τούς άλλους είναι νέο φρούτο.Τοσα χρόνια το εμβόλιο τής γρίπης π.χ. το κάναμε γιά την προστασία του εαυτού μας.... ξαφνικά μας πήρε ο πόνος για τόν διπλανό. Πεθαίνει δίπλα μας ο άλλος καί αλλάζουμε δρόμο ή τα νοσοκομεία ανέκαθεν γεμάτα καί τήν πόρτα του δεν την γνωρίζουμε γιά επίσκεψη στον ασθενή... αλλά βλέπετε τώρα είναι καιρός επιβολής καί εξαναγκασμού καί όχι ελευθερίας.... αρχίζει όμως σιγά σιγά να ξυπνάει ο κόσμος, ήδη το 60 % του νοσοκομειακού προσωπικού αντιδρά στον άμεσο εμβολιασμό....

Ανώνυμος είπε...

Το θέμα, 11 - 55, είναι προς ποία κατεύθυνση μεταβάλλεται ο κόσμος.
Μεταβάλλεται προς το καλύτερο ή μεταβάλλεται προς το χειρότερο ?
Αν μεταβάλλεται προς το χειρότερο, τότε η αντίσταση προς αυτή την μεταβολή δεν είναι οπισθοδρόμηση, αλλά πρόοδος και ένδειξη υγείας.

Σπυρίδων Σεργιαννης είπε...

Μιλάτε αγαπητέ σαν βικαριος του Κυρίου μας. Ποιος νομίζετε πως είστε για να γνωρίζετε και να διαλαλείτε μεεκκωφαντικό τρόπο, το πως κρίνει ο Θεός μας?
Γνωρίζετε όλους όσους δεν θέλουν να φορέσουν μάσκα, στον Ναό, καθώς και τα μύχια τους?
Εάν μια στο εκατομμύριο, είστε εσείς λάθος στον τρόπο σκέψης σας, εύχομαι ενώπιον του Δικαιοκριτου Κυρίου μας, να σας συγχωρέσει αυτή σας την απερισκεψία.
Καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα εύχομαι.
Με ή χωρίς μάσκα, δεν έχει σημασία, έτσι και αλλιώς πολύ δύσκολα θα καταφέρουμε να λειτουργηθουμε.

Ανώνυμος είπε...

Μάσκα και εμβόλιο η μόνη ελπίδα μας προς για τώρα.