Σάββατο 1 Αυγούστου 2009

Μεμέρισται ο Χριστός;

Πως φοβόταν ο απόστολος Παύλος τα σχίσματα, τα κομματιάσματα, τις έριδες στην Εκκλησία! Για να συγκράτηση τους Κορινθίους σε ενότητα γύρο από το πρόσωπο του Χριστού, αναγκάζεται να γίνει αυστηρός και τους απευθύνει τρομακτικά ερωτήματα: “Μεμέρισται ο Χριστός; Μη Παύλος εσταυρώθη υπέρ υμών; Ή εις το όνομα Παύλου εβαπτίσθητε;” Τι είναι αυτά που κάνετε; Χωρίζεται το σώμα του Χριστού; Εγώ σταυρώθηκα για σας και λέτε πως ανήκετε σε μένα; Στο δικό μου όνομα βαπτισθήκατε και λέτε πως έχετε εμένα αρχηγό; Σας παρακαλώ. Μην ξεχάσετε, πως στο όνομα του Χριστού βαπτισθήκατε, πως ο Χριστός σταυρώθηκε για σας, για τη σωτηρία σας. Σ’ Αυτόν, λοιπόν, όλοι ανήκουμε και μέλη του σώματός Του είμαστε όλοι, μέλη της Εκκλησίας. Μη, λοιπόν, χωρίζεσθε. Μη προσκολλάστε σε πρόσωπα. Όχι έριδες και σχίσματα.
Περιοδικό “ΖΩΗ

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς η ιστορία είναι επαναλαμβανόμενη και από τους σημερινούς χριστιανούς. Το κακό δεν έμεινε στην Κόρινθο αλλά διαδοχικά έφτασε σε μας. Σήμερα γεμίσαμε εκτός από ομάδες και από γεροντάδες. Όλα όσα τότε είπε ο Παύλος έπεσαν στο κενό. Μεμέρισται.

Ανώνυμος είπε...

Υπερβολές. Όλοι είμαστε μια οικογένεια. Μόνο που δεν βλεπόμαστε όπως όλες οι οικογένειες.

Αριμαθαίος είπε...

Η συμβουλή-προτροπή του Αποστόλου των εθνών Παύλου θέλει αρκετή προσοχή. Χωρίς να το συνειδητοποιήσουν ορισμένοι από τους κληρικούς και τους λαϊκούς διαπράττουν αυτή την αμαρτία. Δυστυχώς κομματιάζουν την Εκκλησία σε παρατάξεις και ομάδες.