Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2009

Η Νοηματική της Αγάπης στη Διακίδειο

Πολύ ζεστή και συγκινητική ήταν η αποψινή εκδήλωση-παρουσίαση του βιβλίου "Η Νοηματική της αγάπης" που πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα της Διακιδείου σχολής.
Στο βιβλίο αναφέρθηκε αρχικά η καθηγήτρια του Π.Τ.Δ.Ε. του Πανεπιστημίου Πατρών στην Ειδική Αγωγή κ. Βεν. Λαμπροπούλου που έκανε μία περιεκτική αναφορά παρουσιάζοντας τα βασικά στοιχεία της προσωπικότητας και του έργου που επιτέλεσε ο μακαριστός Μητροπολίτης π. Νικόδημος Γραικός σε σχέση με τους κωφούς. Έργο πραγματικά πρωτοποριακό και ασύλληπτης αγάπης. "Στη σκέψη μου, είπε, όταν ακούω τη λέξη Άγιος, φέρνω αμέσως τη μορφή του π. Νικοδήμου".
Στη συνέχεια για την αγωγή του κωφού παιδιού μέσα στο ειδικό σχολείο που υπήρχε παλιά στην Αρόη αλλά και για τη σύγχρονη πραγματικότητα της εκπαίδευσής τους μίλησε η κ. Αγγ. Νικολοπούλου, δραστήρια διευθύντρια σήμερα του Δημ. Σχολείου Κωφών.
Τέλος, ο κ. Μαρκάκης Γεώργιος, διευθυντής του 19ου Δημ. Σχολείου, παρουσίασε το βιβλίο της κ. Μάστορα περιγράφοντας τα προσωπικά του συναισθήματα που ένιωσε διαβάζοντάς το, ενώ επιχείρησε έναν παραλληλισμό με το σημερινό Ευαγγελικό Ανάγνωσμα, την παραβολή του Καλού Σαμαρείτη.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν και μέλη του σωματείου "Φίλοι των Κωφών ο Προφήτης Ζαχαρίας" που ήρθαν από την Αθήνα για το σκοπό αυτό με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Στ. Κουργιαντάκη.
Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε και ο χαιρετισμός της κ. Μαρούλας Κατσίμπρα που ήταν το δεξί χέρι του π. Νικοδήμου και που συνεχίζει σήμερα να προσφέρει άοκνα τη διακονία της στο σωματείο.
Τέλος, για τα δύσκολα παιδικά του χρόνια και για το πρόσωπο του κ. Γιάννη Άντζακα, που υπήρξε ο πρώτος κατηχητής των Κωφών μίλησε θαυμάσια ο γιος του.





Από την "ΑΓΚΥΡΑ"

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γιάννη καλή η ανταπόκρισή και οι φωτογραφίες. Σε είδα όταν τράβαγες. Μήπως είσαι ρεπόρτερ;

Ανώνυμος είπε...

Κοσμοσυρροή. Η κ. Μάστορα θα πρέπει να είναι πολύ αγαπητή. Συγχαίρω για το βιβλίο το οποίο έγραψε. Θα το διαβάσω.
Μαίρη