Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010

Ο 45ος Σέρβος Πατριάρχης Ειρηναίος

Ο 45ος Σέρβος Πατριάρχης Ειρηναίος, δήλωσε ότι η εκλογή του ήταν θέλημα Θεού και θέλημα των μελών της Συνόδου της Ιεραρχίας της Σερβικής Ορθοδόξου Εκκλησίας. «Εκλέχθηκα σ’ αυτό το σοβαρό αξίωμα χάρη στη βοήθεια των αδελφών μου, Αρχιερέων, με τους οποίους θα συμμερίζομαι όλο το βάρος του πόστου μου και θα λύω όλα τα προβλήματα»,- δήλωσε ο Επίσκοπος Ειρηναίος, αμέσως μετά την εκλογή του για 45ο Σέρβο Πατριάρχη.

Στην φωτογραφία ο Πατριάρχης Σερβίας Ειρηναίος με τις: Βασιλική, Αικατερίνη, Νεκταρία θυγατέρες του Πρεσβυτέρου π. Παναγιώτη Θωμά, Θεολόγου, εφημερίου Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνης Πατρών, κατά την επίσκεψή τους εις Νις τον Ιούνιο.

Ο Ιερός Ναός του Αγίου Σάββα εις Βελιγράδι

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΕΛΙΚΑ Ο Π.ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΘΩΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΔΙΚΤΥΩΜΕΝΟΣ.ΑΞΙΟΣ ΚΑΙ ΤΥΧΕΡΗ Η ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΠΑΤΡΩΝ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΣΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΑΞΙΟΣ Ο ΠΑΤΗΡ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ...ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΗ Ο Π.ΘΩΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ....ΑΣ ΤΟ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ...
ΚΑΛΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑ....

Ανώνυμος είπε...

Ο π. Παναγιώτης είναι ευλαβής κληρικός και έχει πολύ ανεπτυγμένο το επικοινωνιακό χάρισμα. Είναι ο καταλληλότερος άνθρωπος για δημόσιες σχέσης. Γνωρίζει πως θα φερθεί και πως θα συζητήσει με τον κάθε άνθρωπο που συναντά. Από όποια ενορία και να πέρασε έκανε καλούς και πραγματικούς φίλους γιατί γνωρίζει να προσφέρει αγάπη.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΕΤ. ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ είπε...

Συμφωνώ (και προσαυξάνω) με τα σχετικά με τον π. Παναγιώτη σχόλια!
Ας ευχηθούμε όμως να είναι άξιος ο νέος Πατριάρχης Σερβίας, Ειρηναίος και να του χαρίζει ο Θεός δύναμη στο δύσκολο έργο του.
Ας σημειωθεί μάλιστα ότι είναι ελληνομαθής και φιλέλληνας!

Ανώνυμος είπε...

Από ότι βλέπω ο π. Παναγιώτης είναι πρωτοπόρος σε πνευματικές φιλίες και αναζητήσεις σπουδαίων πνευματικών ανθρώπων.