Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Η εις διάκονο Χειρονονία του μοναχού Κωνσταντίνου - Αλέξανδρος Κολλιόπουλος

 Κυριακή του Σπορέως η σημερινή, και ο Κύριος όρισε την εις Διάκονον χειροτονία του Μοναχού Κωνσταντίνου της Ιεράς Μονής Παναγίας Γηροκομητίσσης.
Έτσι λοιπόν, ένας ακόμη νέος – που είχε ήδη προσφέρει την ύπαρξή του στην αγάπη του Θεού και περιβληθεί το τιμημένο ράσο – γονάτισε τρέμοντας ενώπιον της Αγίας Τραπέζης του Ιερού Ναού Αγίου Ανδρέου Πατρών για να λάβει τον πρώτο βαθμό της Ιερωσύνης από τα χέρια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου.
Λίγο νωρίτερα, εν μέσω της εκκλησιαστικής συνάξεως, ψέλλισε με βαθιά συγκίνηση όσα ανέβλυζαν από τη νεανική του καρδιά τις συγκλονιστικές εκείνες στιγμές...
Ο Σεβασμιώτατος στην αντιφώνησή του ανέφερε τους λόγους που του άφησε το βαπτιστικό του όνομα. Για να τιμήσει είπε, το Ποιμαντικό έργο του προκατόχου του Κωνσταντίνου Πλατή και την αγία ψυχή του αειμνήστου Ιερομονάχου π. Κωνσταντίνου Οικονόμου. Ανέλυσε επίσης, τις αρετές που θα του επιτρέψουν την Πνευματική του Προκοπή.
Αλέξανδρος Κολλιόπουλος

* Οι μαθητές όταν ήκουσαν την παραβολή του Σπορέως, παρακάλεσαν τον Κύριο να τους την εξηγήσει. Και ο Κύριος είπε: Ο σπόρος συμβολίζει το λόγο του Θεού. Ευχόμεθα λοιπόν ο λόγος και ο βίος του νέου Διακόνου να καλλιεργούν τη καρδιά μας, να παρηγορούν τη ψυχή μας, να αλλάξουν τη ζωή μας. Έτσι οι πιστοί θα γεμίσουν με ζωή και ευλογία, με τη Χάρη του Θεού.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δοξάζω τον Θεό, που βλέπω συνεχώς ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος να χειροτονεί νέα παιδιά. Είναι πολύ παρήγορο το γεγονός. Μέσα στην εποχή όπου υπάρχει η αποφυγή των ιερατικών κλήσεων και της μοναχικής ζωής, είναι ελπιδοφόρο αυτό το οποίο πραγματοποιεί η Μητρόπολη Πατρών. Σε διάφορες περιοχές της πατρίδος υπάρχουν πολλά εφημεριακά κενά. Ο Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος εμπνέει τους νέους και έτσι στελεχώνει την επισκοπική του περιφέρεια με αφιερωμένες στον Χριστό ψυχές. Ας ελπίσουμε αυτό να είναι η απαρχή μια νέας εκκλησιαστικής αναγεννήσεως. Δόξα τω Θεώ.