Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

ΤΟ ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Την τρίτομη έκδοση των Εγκυκλίων κειμένων του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών & Πάσης Ελλάδος Χριστοδούλου, του από Δημητριάδος παρουσιάζουν η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και ο Εκδοτικός Οργανισμός Π. Κυριακίδη στην Αθήνα.
Πρόκειται για ιστορικό εκδοτικό εγχείρημα με το οποίο αναδεικνύεται μέρος της συγγραφικής παραγωγής του αειμνήστου Πρωθιεράρχου και αφορά στην εξέταση, ανάλυση και διευθέτηση πληθώρας Ποιμαντικών και Λειτουργικών ζητημάτων που διατρέχουν την ζωή της Εκκλησίας.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Στοά Βιβλίου (Πεζμαζόγλου 5) στην Αθήνα, την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου, στις 7 το απόγευμα, παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών & Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, τον πρώτο Τόμο, με τίτλο «Ποιμαντορικαί Εγκύκλιοι προς την Εκκλησία της Δημητριάδος 1974 – 1998», θα παρουσιάσει ο Σεβ. Μητροπολίτης Σερρών & Νιγρίτης κ. Θεολόγος.
Τον δεύτερο Τόμο, με τίτλο «Λειτουργικαί Εγκύκλιοι 1974 – 1998, 1998 – 2008» θα παρουσιάσει ο Πρωτ. Θωμάς Συνοδινός, τ. Πρωτοσύγκελλος της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Τον τρίτο Τόμο, με τίτλο «Μηνύματα Ποιμαντικής ευθύνης 1974 – 1998, 1998 – 2008» θα παρουσιάσει ο Πολιτικός Επιστήμων και Συγγραφέας κ. Κων/νος Χολέβας»
Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Αρχιμ. Επιφάνιος Οικονόμου, Επιμελητής των Εκδόσεων και Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος.  

Μητρόπολη Δημητριάδος

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να δω πόσοι θα πάνε. Όσο ζούσε όλοι τον έγλυφαν. Τώρα αλλού κοιτάζουν. Προσδοκούν οι κακόμοιροι κάποιο εγκόλπιο, πωλώντας την αξιοπρέπειά τους.

Χαράλαμπος Γερ.Στανίτσας είπε...

Αιωνία η μνήμη του μακαριστού.
Μετά θάνατον θα δικαιωθεί.
Ας όψονται όσοι τον πολέμησαν εν ζωή.

lykourgos nanis είπε...

Τον πολέμησαν κε Στανίτσα όχι μόνο οι άθεοι και οι απάτριδες αλλά και άνθρωποι με γνήσιο εκκλησιαστικό φρόνημα γιατί με τις πρακτικές που ακολούθησε εκκοσμίκευσε την εκκλησιαστική ζωή,κουκούλωσε την κάθαρση ιεροκρυφίως και καταπάτησε την κανονική τάξη τόσο το 1974 όταν κατέλαβε στο Βόλο μηδέποτε κενωθέντα θρόνο όσο κι αργότερα όταν τορπίλλισε την αποκατάσταση του Αττικής Νικοδήμου.Να τα λέμε όλα.