Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

Ιερείς ανάγκασαν Πεντηκοστιανούς να φύγουν από την Κόνιτσα!!!

Ιερείς της Μητροπόλεως Κονίτσης, με επικεφαλής τον Ιεροκήρυκα π. Ιωήλ, ανάγκασαν Πεντηκοστιανούς, που είχαν πάει στην Κόνιτσα για να μοιράσουν φυλλάδια, να φύγουν από εκεί άρον άρον. Και φυσικά δεν χρησιμοποίησαν βία, αλλά θεολογικά επιχειρήματα, τα οποία οι Πεντηκοστιανοί δεν μπόρεσαν να απαντήσουν. Οι ιερείς κάλεσαν τους Πεντηκοστιανούς σε δημόσιο διάλογο, τον οποίο αυτοί αρνήθηκαν. Βρέθηκαν σε αδυναμία να δώσουν απαντήσεις στα αλεπάλληλα ερωτήματα των κληρικών για το τι ακριβώς πιστεύουν και προτίμησαν, εκ των πραγμάτων, να τραπούν σε άτακτη φυγή,  παρά να συζητήσουν. Μάλιστα αποχώρησαν σε πλήρη σύγχυση και αναστατωμένοι,  φωνάζοντας και υβρίζοντας. Την ίδια στιγμή ο κλήρος της Κόνιτσας, τους καλούσε σε φιλοξενία και σε ανοιχτή συζήτηση. Η στάση των ιερωμένων επικροτήθηκε από τους κατοίκους της μικρής κωμόπολης.  

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η Κόνιτσα είναι μια γειτονιά και ο ένας γνωρίζει τον άλλο. Οι παπάδες ξέρουν κατ’ όνομα τους πιστούς. Εγώ πάω στην ενορία που είμαι τώρα στην Πάτρα 4 χρόνια κάθε σχεδόν Κυριακή (είμαι φοιτητής). Την μεγάλη σαρακοστή πήγαινα και στο μεγάλο απόδειπνο αρκετές φορές. Ποτέ ιερέας όταν μου δίνει το αντίδωρο δεν με ρώτησε ποιος είμαι και που μένω. Νιώθω άσχημα γι’ αυτή την κατάσταση. Σαν να είμαι ξένος.
Ε! λοιπόν αυτοί οι παπάδες της ενορίας δεν νομίζω ότι θα εμφανίσουν για να δώσουν μαρτυρία Πίστεως. Κάπου αλλού θα τρέχουν….. Νοσταλγώ τον παπά της κωμόπολης (χωριού) που με γνωρίζει κατ’ όνομα.
Οι παπάδες της Κόνιτσας ας γίνουν πρότυπο για τους μεγαλοπαπάδες των μεγαλουπόλεων με τους πολλούς ενορίτες.

Ανώνυμος είπε...

Ο π. Ιωήλ έχει καταγωγή από την Καλαμάτα.
Μέσα του φέρνει από τον δυναμισμό και την ανδρεία του Παπαφλέσσα.
Έχει περάσει και από την ένδοξη ΣΦΕΒΑ του μητροπολίτη Σεβαστιανού και γνωρίζει από μάχες όλων των ειδών.
Ας μην ξεχάσω ότι και ο μητροπολίτης Ανδρέας είναι Πατρινός και την γλώσσα του και αυτός δεν την έχει κλειστή.
Κόνιτσα πρόσεχε τον Δεσπότη και τους Παπάδες σου των οποίων ασπάζομαι το χέρι με απόλυτο σεβασμό.
π. Νεόφυτος

Ανώνυμος είπε...

Η περί τον επίσκοπο συσπείρωση του ποιμνίου στην Κόνιτσα αποτελεί πρότυπο προς μίμηση και για άλλες μητροπόλεις.Εκεί δεν υπάρχουν καπετανάτα και ανέλεγκτες δράσεις απ τη μεριά του κάθε αρχιμανδρίτη αλά σύμπνοια και καλώς εννοούμενη πειθαρχία.
ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ ΝΑΝΗΣ

??? είπε...

μα γιατί? γιατί? αφήστε και αυτούς τους καημένους να κηρύξουν.... άλλωστε οι ιερείς και οι δεσποτάδες στην Ελλάδα από τα χρήματα των εβαραιομασόνων, πεντηκοστιανών και όλων των άλλων αιρέσεων της ευρώπης και της αμερικής πληρώνονται μέχρι σήμερα...... μην είναι και αγνώμονες!!!!