Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Προσκήνυμα Ναού Αγίας Μαρίνας Πατρών εις Αγίους Τόπους

 Ιερά Αποδημία πραγματοποίησε η Ενορία της Αγίας Μαρίνας Πατρών εις τους Πανάγιους Τόπους με την ευθύνη του εφημερίου και προϊσταμένου του Ναού π. Παναγιώτου Θωμά. Συμμετείχαν 110 προσκυνητές μεταξύ των οποίων οι π. Μιχαήλ Καραγιάννης και π. Παναγιώτης Μπαχράς εφημέριοι Παναγίας Αλεξιωτίσσης Πατρών, καθώς και ο π. Βασίλειος Πατσός εφημέριος Αγίας Σοφίας Πατρών. Την ξενάγηση είχε αναλάβει η Πρεσβυτέρα Καλυψώ Δημητριάδη με την συνεργασία του π. Νήφωνα Σινάϊτη.

Ο χαρακτηρισμός της Παλαιστίνης ως Αγία Γη δεν είναι καθόλου υπερβολικός. Ο ίδιος ο Θεάνθρωπος Κύριος αγίασε με τα θεία γεγονότα, τα θαύματα αλλά ακόμη και απλώς με το πέρασμά Του κάθε γωνιά αυτού του τόπου. Ο τόπος όμως αγιάστηκε και από την ζωή και παρουσία πολλών ανθρώπων του Θεού, πριν από την Ενσάρκωση του Θεανθρώπου αλλά και κατόπιν, κατά την Αγιοπνευματική πορεία της Εκκλησίας Του. Για αυτούς τους λόγους τα προσκυνήματα είναι πάμπολλα και ο πιστός χαίρεται να πληροφορείται για το ένα μετά το άλλο.

Το προσκύνημα των προσκυνημάτων! Ο πιο ευλογημένος τόπος επάνω στην υδρόγειο και πραγματικά το κέντρο της γης. Διότι εντός αυτού του τεραστίων διαστάσεων Ναού βρίσκεται ο Πανάγιος και ζωοδόχος Τάφος του Κυρίου μας, η «πηγή της ημών αναστάσεως». Επίσης εμπερικλείονται ενός του ο Φρικτός Γολγοθάς, ο τόπος της Αποκαθηλώσεως, το σημείο της ευρέσεως του Τιμίου Σταυρού και πλήθος άλλων προσκυνημάτων και παρεκκλησίων. Εδώ λαμβάνουν χώρα οι λαμπρές ακολουθίες με αποκορύφωμα την θαυματουργική αφή του Αγίου Φωτός.

Το Φωτογραφικό υλικό το οποίο μας εμπιστεύτηκε η Πρεσβύτερα Ευγενία Πατσού-Σερέτη είναι αρκετό και θα παρουσιασθεί κατά διαστήματα.
Ευχαριστώ, Αναστάσιος Κωστόπουλος








π. Ιωάννης Αγιοταφίτης, Φύλακας του Παναγίου Τάφου






11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Άκουσα τα καλύτερα από γνωστό ζευγάρι που μετείχε. Δεν ήταν εκδρομή αλλά πραγματικό λατρευτικό πανηγύρι.

Ανώνυμος είπε...

Περάσαμε πολύ όμορφα. Όλα είχαν οργανωθεί στην εντέλεια. Περιμένω φωτογραφίες.

Ανώνυμος είπε...

Οι εκδρομή αυτή μίλησε στην ψυχή και την καρδιά μου. Γνώρισα τον χώρο και τον τόπο που έδρασε ο Κύριος. Ευχαριστώ τον π. Παναγιώτη διότι μου έδωσε την ευκαιρία ενός τέτοιου προσκυνήματος.

Ανώνυμος είπε...

Αξιος ο γεροντας π.Θωμας. Δραστηριος οπως παντα...Την ευχη του να εχουμε.Καλη δυναμη σε ολα.
Ν

Ανώνυμος είπε...

Κάθε επίσκεψη στους Αγίους Τόπους είναι πνευματικός αναβαπτισμός. Πόσο μάλλον όταν η παρέα δένει όπως ο π. Παναγιώτης το καταφέρνει με την κατά πάντα ευλογημένη πρεσβυτέρα του.

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΟΥ ΣΥΜΕΤΕΙΧΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΚΑΤΙ ΥΠΕΡΟΧΟ, ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ!ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΕΝΕΙ ΧΑΡΑΓΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ!Η ΩΡΑΙΟΤΕΡΗ ΜΕΡΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 18 ΠΡΟΣ 19/7/11 ΣΤΗΝ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΟ ΤΑΦΟ!ΗΤΑΝ ΣΑΝ ΝΑ ΖΟΥΣΑΜΕ ΕΝΑ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΑΣΧΑ! ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΟΥΜΕ ΦΥΣΙΚΑ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΟΣ ΤΟΝ ΟΝΤΩΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΤΕΡΑ ΘΩΜΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΕΣΒ/Α ΕΥΓΕΝΙΑ ΣΕΡΕΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ DVD ΜΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ!ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΗΝ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΑ ΚΑΛΥΨΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΞΕΝΑΓΗΣΗ!ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ, ΕΚΕΙ ΕΝΩΝΕΣΕ ΜΕ ΤΟ ΘΕΟ,ΞΑΝΑΓΕΝΝΗΣΕ!ΗΤΑΝ ΟΛΑ ΤΕΛΕΙΑ!ΚΑΤΕΡΙΝΑ.

Ανώνυμος είπε...

Υπέροχη εκδρομή.
Αν πάει ξανά θα πάω.

Ανώνυμος είπε...

Αξίζουν συγχαρητήρια στον διοργανωτή και σε όλους όσους του συμπαραστάθηκαν ήταν μια ανεπανάληπτη προσκυνηματική εκδρομή. Ήταν η Τρίτη φορά που πήγα στους άγιους αυτούς τόπους. Αυτή ήταν η καλύτερη.
Μαρία.

Ανώνυμος είπε...

ΕΚΑΝΑ ΤΟ ΤΑΜΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ.ΔΟΞΑ ΤΟ ΘΕΟ.ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΘΑΥΜΑ.

Ανώνυμος είπε...

Ας πάμε και εμείς νοερώς και ας είναι η καρδιά μας εκεί.

Ανώνυμος είπε...

Π Θωμα μη τα δινεις ολα.ΞΕΚΟΥΡΑΣΟΥ .Τρεχεις παντου