Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Κοσμική ζωή και άγχος - Γέρων Παΐσιος

Η μεγαλύτερη χαρά προέρχεται από τη θυσία. 
Όσοι ζουν την κοσμική ζωή, αποταμιεύουν άγχος.
 Όταν ο άνθρωπος ζει πνευματικά, χαίρεται.

Γέρων Παΐσιος

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τι είναι η χαρά μπορεί να μου πει κάποιος ή κάποια;

Ανώνυμος είπε...

Δεν μπορώ να απαντήσω, και εγώ όλο «μη» και «ου» ακούω από τους πνευματικούς που μου συνιστούν την πνευματική ζωή. Μόλον άγχος μου δημιουργούν παρά χαρά.

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΑΓΧΟΣ.ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΣΤΕΝΟΚΑΡΔΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΡΟΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΙΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ ΜΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

Δεν Υπάρχει, Ορισμός της Χαράς, Εάν δεν Μπορείς ,να την Βιώσεις!Αυτό Πρέπει, να το Έχεις ,από την Φύση σου, σαν Άνθρωπος Βοηθάει το να Είσαι Αιισιόδοξος, αλλά το Θέμα είναι να Αγωνίζεσαι, να το Αποκτήσεις Θέλει, Αγώνα και Επιμονή και να Μπορείς να Βλέπεις τα Πράγματα τις Καταστάσεις της Ζωής σου, Όσο Δύσκολες και Εάν είναι Θετικά ,να Ξέρεις τι Θέλεις από την Ζωή σου και να μην Επιρρεάζεσαι στο τι Λένε Συνέχεια οι Άλλοι, Ακόμα και Πνευματικοί Άνθρωποι και εάν είναι δεν Πάει να είναι Άνθρωποι και Αυτοί με Ελαττώματα δεν είναι Κανένας Άνθρωπος Αναμάρτητος.

Ανώνυμος είπε...

Η αληθινή χαρά είναι καρπός του Αγίου Πνεύματος -σύμφωνα με τον Απόστολο Παύλο- όπως και οι: αγάπη, ειρήνη, μακροθυμία, χρηστότητα, αγαθωσύνη, πίστη, πραότητα, εγκράτεια. (Γαλ.ε΄22-25).
Όταν πάμε σε σχολή οδηγών, τότε ο δάσκαλος οδήγησης μας μαθαίνει τα σήματα και τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας για να μην προκαλέσουμε βλάβη ή θάνατο στους άλλους και στον εαυτό μας.
Έτσι και ο Πνευματικός πατέρας που θέλει κι εύχεται να σωθούμε, μας συμβουλεύει ποιο είναι το θέλημα του Θεού για να μην παρασυρθούμε από τις αμαρτίες και τα πάθη μας και κολαστούμε.
Οι δέκα εντολές, η καινή εντολή του Ιησού Χριστού και οι Ιεροί Κανόνες είναι οι οδοδείκτες μας για τη Βασιλεία των Ουρανών.
Γεννηθήτω το θέλημά Σου ως εν ουρανώ κι επί της γης!
Ορθόδοξος

Ανώνυμος είπε...

Αυτή είναι η Πραγματική Χριστιανική Χαρά!
Ορθόδοξη.