Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Θεού Υπογραφή - Μαρία Π.Μ.

Θεού Υπογραφή

Υπέγραψαν της Ελλάδας το μνημόσυνο
έναντι πινακίου φακής,
απέναντι τα τριάκοντα αργύρια,
η ανακύκλωση της γνώριμης ιστορίας
σταυρωτών κι εσταυρωμένων...

Έπεσε το προσωπείο της υποκρισίας
και η λεηλατική ασυδοσία ανεφάνη,
μα, μία σημαντική λεπτομέρεια τους ξέφυγε:
"Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει",
γιατί το άγιο αίμα του Χριστού την ανασταίνει.

Του Παντοδύναμου Θεού η υπογραφή
είναι η Ανάσταση Ορθοδοξίας και έθνους,
όταν θα φτάσει το πλήρωμα του χρόνου,
κι ολοκληρωθεί η προς Θεόν επιστροφή του γένους,
θα γίνει το θαύμα που όλοι περιμένουμε.
Γενηθήτω!

Μαρία Π.Μ. - 14.3.2012

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ ωραίο ποίημα που καταγράφει την αλήθεια ευστοχότατα.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητη κυρια Μαρια, δεν ειμαι λάτρης του διαδυκτίου.Τουναντίον. Επιτρέψτε μου να σχολιάσω λίαν πικρώς αυτήν ταύτην την χύδιν επικοινωνίαν.
Όλοι απαντούν ή ανταπαντουν εις τον ενικόν. Διερωτώμαι: εάν σας εσυνάντουν κάποιοι από όλους αυτούς που υπεισέρχονται εις το διαδύκτιον θα σας ομιλούσαν εις τον ενικόν? Δεν φαντάζομαι.
Επίσης κυρία Μαρία μην με κακολογήσετε δια τον τρόπον της γραφής. Ώς μεσήλιξ την γλώσσαν μου την έμαθον Ελληνικήν. Να μια μορφή ακόμη κατα την ταπεινήν μου γνώμιν επαναστάσεως.
Ο λόγος,δηλαδή η επικοινωνια αποτελουν το τέλειον εργαλειον της επαναστάσεως που μόλις εξεκίνησε. Τα φλογερά σας ποιήματα εάν αποτυπωθούν ορθώς εις τον νούν όλων μας όσων σας παρακολουθούν και περιδιαβαίνουν το πνεύμα σας, είναι ικανά να αποτελέσουν δύναμην πυρός αναπάντεχα αποτρεπτικήν εις το νέον ολοκαύτωμα εις το οποίον οδηγήθημεν απο πολιτικούς μη γιγνώσκοντες Ελλάδαν ή καν Χριστόν. Ετσι ο νοητός ήλιος δια να φανεί και παλιν καθάριος θα πρέπει να γυρίσουμε τον χρόνον όλοι μας οπίσω. Τότε διδασκόμενοι απο τα πεπραγμένα των προγόνων μας θα αντιληφθούμε όντως οτι Ελληνισμός και Χριστός απετέλεσαν την απαρχήν της γνησίας οικουμενικότητος.Δηλαδή μεταλαμπάδευσον εις τους στιγνούς σημερινούς δυνάστας μας την ορθήν λειτουργίαν των δύο πνευμόνων του χοικού και του πνευματικού. Ακροτελεύτιον. Σας προτρέπω να συνεχίσετε να γράφετε. Προσωπικώς συνεπαρμένος μόνον απο τοινάς λέξεις κλειδιά παρεσύρθην εις πολυγραφωλογίαν. Ξέρετε διατί? Διότι αποτελείτε γεννησιουργόν παραλήρημα που παρασύρει εις γραφικάς χαράξεις με επαναστατικήν Χριστολογικήν χροιάν.
Γεώργιος Ζ.

Ανώνυμος είπε...

Σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια κ. Γεώργιε Ζ.
Η εν Χριστώ αγάπη και η επικοινωνία των ανθρώπων είναι σημαντική. Σαν απλός άνθρωπος χαίρομαι να εκφράζεται ο καθένας όπως νοιώθει καλύτερα. Την απλότητα αυτή μας την μαθαίνουν τα αθώα παιδιά.
Οτιδήποτε καλό είναι από τον Θεό κι αν κάτι, στα ποιήματα, δεν σας αρέσει είναι από εμένα.
Καλό υπόλοιπο Τεσσαρακοστής.
Μαρία Π.Μ.