Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Ο "Σταυρός του Αγίου Μάρκου" του Πατριαρχείου Αλεξανδρεία στον κ. Νικόλαο Σίμο

Την Κυριακή, 21η Οκτωβρίου 2012 ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’ απένειμε  τον "Σταυρό του Αγίου Μάρκου" στον Πρόεδρο του Ιεραποστολικού Συλλόγου «ΠΡΩΤΟΚΛΗΤΟΣ» κ. Νικόλαο Σίμο, ως αντίδωρο ευγνωμοσύνης για την μεγάλη προσφορά του στην Μητρόπολη  Κεντρώας Αφρικής. Η απονομή έγινε κατά την διάρκεια των εγκαινίων του Ιερού Ναού Αγίου Ανδρέου Κανάγκας, συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Κεντρώας Αφρικής κ. Νικηφόρου και Πενταπόλεως κ. Ιγνατίου.
Κατά την ομιλία του ο Μακαριώτατος ανεφέρθη στον οραματισμό του αειμνήστου ιεραποστόλου π. Χαρίτωνος Πνευματικάκι για την ανέγερση ενός μεγάλου ορθοδόξου Ναού στην περιοχή της Κανάγκας, έργο που άρχισε να υλοποιείται το έτος 2004 και ολοκληρώθηκε το 2010 από τον Σεβ.Μητροπολίτη τότε Κεντρώας Αφρικής και νυν Πενταπόλεως κ .Ιγνάτιο.
Η δαπάνη του μεγάλου αυτού έργο εκαλύφθη εξ ολοκλήρου από τον Ιεραποστολικό Σύλλογο Πατρών «Ο Πρωτόκλητος».



10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Άξιζε την τιμή. Πολλά έχει προσφέρει στην Ιεραποστολική προσπάθεια της Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Ανώνυμος είπε...

Η παρασημοφόρηση του προέδρου του Πρωτοκλήτου κ. Σίμου είναι και κατ’ επέκταση και τιμή στην Πάτρα που βοηθά και ενισχύει τον Πρωτόκλητο. Να μην ξεχνάμε ότι ο κ. Σίμος ήταν πνευματικό τέκνο του π. Χαρίτωνα που έδωσε την ζωή του στην Ιεραποστολή και έφυγε για την Αφρική από την Πάτρα,

Ανώνυμος είπε...

Η επιβεβλημένη τιμητική διάκριση-έπαινος του κ Σίμου ,Προέδρου του Συλλόγου Εξωτερ. Ιεραποστολής,από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας αξιοτ.κ.Θεόδωρο,επεκτείνεται και στην τοπική Εκκλησία των Πατρών ,αλλά και στον Επίσκοπό της,αφού αυτός επευλογεί καιενθαρύνει τις δραστηριότητες του Πρωτοκλήτου. Παράλληλα απευθύνεται η διάκριση αυτή και σε όλους τους συνεργάτες -δωρεοδότες της Ιεραποστολής από τη Πάτρα ,την Ελλάδα και το εξωτερικό για όλους αυτούς που ο Απόστολος των Εθνών Πάυλος αναφέρει''μανθανέτωσαν οι ημέτεροι καλών έργων προϊστασθαι εις τας αναγκαίας χρείας ίνα μη ώσιν άκαρποι.

Ανώνυμος είπε...

Χρόνια προσφέρει αθόρυβα και ταπεινά και ο κ. Σίμος και ο Πρωτόκλητος. Αξίζουν κάποιες τιμές για να τους δυναμώνουν στον αγώνα που κάνουν. Το νέο αυτό μας γέμισε χαρά. Χαρά ένιωσα που άλλος ένας ναός έγινε από σύλλογο ιεραποστολικό. Ας έχει δόξα ο Θεός.

Ανώνυμος είπε...

Μεγάλο έργο.
Μπράβο στον κ. Σίμο και τον Πρωτόκλητο.
Μπράβο στον Μητροπολίτη Ιγνάτιο.
Μπράβο σε όσους και όσες ενίσχυσαν οικονομικά για να γίνει αυτός ο Ναός.

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχώς που πρόλαβε να γίνει. Τώρα με την οικονομική ελληνική δυσχέρεια θα δυσκολέψουν τα πράγματα και για τα ιεραποστολικά κλιμάκια όπου γης.
Πρέπει να τιμά η Διοικούσα Εκκλησία όλους αυτούς που κάνουν συλλογικές προσπάθειες για να βοηθήσουν το έργο της ιεραποστολής στα Έθνη. Η μικρή μας Ελλάδα πρόσφερε αρκετά ως τώρα.
Πλούσιο το έργο σε πολλά μέρη από πολλούς συλλόγους. Εκ των πρωτοπόρων και ο Πρωτόκλητος που είναι δημιούργημα του π. Χαρίτωνος Πνευματικάκι. Μεγάλη η προσφορά και του π. Ιγνατίου τόσες δεκαετίες στην Κανάνγκα. Τώρα μαζί με τον Σεβ. Ιγνάτιο την σκυτάλη την παίρνει και ο π. Χριστόφορος με καταγωγή την Πάτρα.
Ο Απόστολος Ανδρέας να φωτίζει τον Πρόεδρο του Πρωτοκλήτου και όλο το Διοικητικό Συμβούλιο ώστε να συνεχίσουν να ενισχύουν την διακονία των ιεραποστολικών κλιμακίων.
Οι φωτογραφίες δείχνουν το μεγαλείο του νέου αυτού Ναού.

Ανώνυμος είπε...

Σε ανθρώπους που προσφέρουν με ανιδιοτέλεια και πνεύμα θυσίας αξίζουν οι έπαινοι για να παίρνουν δύναμη να συνεχίζουν το έργο για το κοινό καλό. Ευτυχώς που υπάρχουν και οι ιδιωτικές πρωτοβουλίες που βοηθούν και εμψυχώνουν ηθικά και υλικά τους αγωνιστές ιεραποστόλους.

Ανώνυμος είπε...

Μεγάλη η προσφορά του κ. Σίμου και των Συνεργατών του στην Ιεραποστολή. Με ικανοποίηση είδα την παρασημοφόρηση του από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας. Ο νέος αυτός Ναός είναι σπουδαίο έργο.

Ανώνυμος είπε...

Να είναι καλά ο Πατριάρχης Θεόδωρος που τιμά τους συνεργάτες της ιεραποστολής όπως ο πρόεδρος του Πρωτόκλητου.

Ανώνυμος είπε...

Ο Πρωτόκλητος πάντα είναι χαμηλών τόνων. Η προσφορά του όμως μιλάει για το πλούσιο έργο του.
Διαβάζοντας την είδηση αυτή δόξασα τον Θεό. Ο πρόεδρος του Πρωτοκλήτου κ. Σίμος αξίζει τιμών για την προσφορά του.