Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Kοπή της βασιλόπιτας του Τηλεοπτικού Σταθμού «Λύχνος» και του Ραδιοφωνικού της τοπικής μας Εκκλησίας.


Με πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στον παλαιό Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέου η κοπή της βασιλόπιτας του Τηλεοπτικού Σταθμού «Λύχνος» και του Ραδιοφωνικού της τοπικής μας Εκκλησίας.
Προηγήθηκε η Ακολουθία του Εσπερινού εις τον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος, ενώ στην ομιλία του τόνισε ότι στη σύγχρονη εποχή τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και Επικοινωνίας ασκούν επίδραση και επιρροή σε όλες τις πτυχές της ζωής μας.
Η Εκκλησία μας είπε, αξιοποιώντας τα επιτεύγματα της τεχνολογίας, χρησιμοποιεί το Ραδιόφωνο και την Τηλεόραση στο έργο της για την διάδοση του λόγου του Θεού και «προς οικοδομήν του λαού».
Ο Επίσκοπος υπενθύμισε ότι ο εμπνευστής ιδρύσεως των ΜΜΕ ήτο ο π. Μιχαήλ Καραμπατάκης και υλοποίησε ο Μακαριστός Μητροπολίτης πρώην Πατρών κυρός Νικόδημος στις 17.9.1989. Ακόμη αναφέρθηκε στις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετώπισε στα 23 χρόνια λειτουργίας των τα Μ.Μ.Ε., και έκανε ιδιαιτέρα μνεία στην προσφορά του νυν Δ/ντή των Μ.Μ.Ε., Αρχιμανδρίτη π. Χρύσανθο Στελλάτο και στους εργαζομένους σε αυτά, για την εθελοντική τους κυρίως προσφορά.
Ο Σεβασμιώτατος εβράβευσε τον π. Μιχαήλ Καραμπατάκη και τον π. Χρύσανθο Στελλάτο με ευεργετήριο γράμμα, ενώ απένειμε σε όλους τους εργαζομένους αναμνηστικά δώρα ως ευλογία.
  • Σε όλους τους παρευρισκομένους διανεμήθηκε το ειδικό έντυπο προγράμματος του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ι.Μ. Πατρών που εκπέμπει στα 88,4 FM STEREO.
  • Παρέστη και ο Αντιδήμαρχος Πατρέων κ. Θεοχάρης Μασσαράς.
  • Είχαν προσκληθεί να παραστούν και ορισμένοι παλαιοί συνεργάτες των Μ.Μ.Ε. της τοπικής Εκκλησίας.  
Αλέξανδρος Κολλιόπουλος


11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ποιοι εκλήθησαν να παραστούν;
Ένας εκ των πέντε πρωτεργατών

Ανώνυμος είπε...

Είναι η εικοσιτετράωρη συντροφιά μας. Όποια στιγμή και αν ανοίξεις ραδιόφωνο η τηλεόραση υπάρχει μια όαση αναψυχής.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί αλήθεια δεν προσκλήθηκαν όλοι οι παλιοί συνεργάτες;

Ανώνυμος είπε...

Την πρόσκληση την είδα εδώ: http://www.anastasiosk.blogspot.gr/2013/01/blog-post_6313.html.
Δεν γνωρίζω αν έστειλαν προσκλήσεις προσωπικές.

Γράφεις για τους 5 πρώτους συνεργάτες. Ποιοί ήσαν;

Ανώνυμος είπε...

Εγώ από το δελτίο ειδήσεων του ραδιοφωνικου Σταθμού άκουσα τον π. Χρύσανθο να προσκαλεί όλους τους συνεργάτες ακροατές και φίλους του σταθμού καιήμουν εκεί.Ενθουσιάστηκα ακούγοντας την ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ Χρυσοστόμου για το ρόλο των ΜΜΕ της ΙΜ Πατρών.Συγγενείς μου που ζουν στο εξωτερικό παρακολουθούν και χαίρονται γι αυτή την ευλογία της ΙΜ Πατρών.

Ανώνυμος είπε...

Δεν περίμενα αγαπητοί μου ότι σε αυτή την τόσο όμορφη εκδήλωση των ΜΜΕ της τοπικής μας Εκκλησίας, το μόνο που θα σχολιαζόταν θα ήταν οι προσκλήσεις! Δηλαδή βάζουμε επάνω απ΄ όλα το εγώ μας;
Ίσως η ευθύνη να είναι δική μου, που δεν ανέφερα ότι οι προσκλήσεις ήσαν τηλεφωνικές - ενημερωτικές. Άλλωστε στις βασιλόπιτες δεν υπάρχουν προσκλήσεις, εκτός απ΄ αυτή του Επισκόπου ή τοπικών αρχόντων.
Αλέξ. Κ. Κολλιόπουλος

Ανώνυμος είπε...

Μικρότητα το αν σας κάλεσαν ή όχι. Οι δύο αυτοί σταθμοί προσφέρουν πολλά. πολλές φορές με έχουν ξεκουράσει όταν τους βάζω για να ακούσω ή να δω. Έχουν μια ποιότητα. Ακούς κάτι το καλό και θετικό. Βαρέθηκα τα κανάλια και τα ραδιόφωνα με τα τούρκικα και τους πολιτικούς να αλληλοτρώγονται. Μόνο μιζέρια και εκνευρισμό σου προσφέρουν. Οι σταθμοί της μητρόπολης γαλήνη, παρηγοριά και ελπίδα.

Ανώνυμος είπε...

Και ο «Εκκλησιολόγος» είναι στα ΜΜΕ της Μητροπόλεως.

Ανώνυμος είπε...

Επρεπε απο τον Επισκοπο να γινει μια αναφορα σε αυτους που ξεκινησαν τον σταθμο.Αφου τιμησε τον π.Μιχαηλ και σωστα επραξε,μια αναφορα δεν κοστιζε τιποτα.

Ανώνυμος είπε...

Πάνω από τα πρόσωπα είναι το έργο που μας προσφέρει ο Λύχνος και ο Σταθμός.

Ανώνυμος είπε...

Αδελφοί στο πρόσωπο του σεβαστού π. Μιχαήλ τιμήθηκαν όλοι οι συνεργάτες του Σταθμού που πρωτοπόρησαν στην δημιουργία του. Θα σας πω και κάτι άλλο. Καλύτεροι οι έπαινοι του Θεού στον Ουρανό.