Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

ΚΟΥΡΑΚΕΙΟΣ ΛΟΓΙΚΗ και ΣΥΝΕΠΕΙΑ - π. Αναστάσιος Γκοτσόπουλος

Ακολουθώντας την Κουράκειο λογική με συνέπεια :
   Επειδή “πρέπει” να υπάρξει χωρισμός   
Κράτους – Εκκλησίας,

   επειδή υπάρχει ήδη διάσταση   
Πολιτικής – Κοινωνίας

ΠΡΟΤΕΙΝΩ  ΜΕ  ΣΥΝΕΠΕΙΑ

Η μισθοδοσία του κλήρου να γίνεται με φόρο στους Ορθοδόξους Χριστιανούς, γιατί δεν οφείλουν τίποτα οι υπόλοιποι  !
και

Η μισθοδοσία των βουλευτών να γίνεται με φόρο στους ψηφοφόρους τους, γιατί δεν  τους χρωστάμε τίποτα εμείς οι υπόλοιποι!
π. Αναστάσιος Γκοτσόπουλος

ΥΓ :
Για τους αντιλέγοντες  ότι η ψήφος είναι μυστική,  
υπενθυμίζω ότι και οι θρησκευτικές πεποιθήσεις
έγιναν - προοδευτικαίς ψήφοις - μη κοινοποιήσιμο
σε δημόσια  Αρχή. προσωπικό δεδομένο !

47 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η πρότασή σας είναι σπουδαία.
Θα πρέπει η «Αριστερά» να την λάβει υπ όψη της.
Το βρίσκω δίκαιο και δημοκρατικό.
Το ΥΓ σας σπάει κόκαλα.

Ανώνυμος είπε...

Αν ισχύσει η πρότασή σου παπά μου, όλα τα κόμματα θα βάλουν λουκέτο, σαν τα μαγαζιά. Υπάρχουν από την πλούσια επιδότηση του Κράτους. Οι κομματικές οργανώσεις κλείνουν τα γραφεία γιατί δεν έχουν συνδρομές. Ας τολμήσουν να δεχθούν την πρότασή σου και τους βλέπω να ζητιανεύουν οι κακόμοιροι οι αντιπρόσωποι του λαού στα συσσίτια της Αρχιεπισκοπής.

Ανώνυμος είπε...

Έξυπνο αλλά δεν θα γίνει ποτέ. Όλο λόγια λένε οι πολιτικοί για να διαφυλάξουν την αριστερά τους. Στο προεκλογικό «Συμβόλαιο με το Λαό» τα έλεγε και ο Ανδρέας Παπανδρέου. Όταν έγινε Κυβέρνηση τα πήρε πίσω.
Όμως ως αρχή αμοιβαιότητας αν ποτέ γινόταν πράξη αυτή η σκέψη του κ. Κουράκη τότε λογικό θα ήταν να ισχύσει και για τους πολιτικούς.

Ανώνυμος είπε...

Γυρίσαμε π. Αναστάσιε στην Τουρκοκρατία, τότε που ως γνωστόν μόνο οι... Χριστιανοί πλήρωναν φόρο.
Θα μπορούσε όμως η ιδέα του αγαπητού βολευτού να διερευνηθεί.
Όλα τα πολιτικά κόμματα είναι χρεοκοπημένα και για να «ανασάνουν» οικονομικά, μέρος από το δάνειο των 9,2 δις ευρώ (πρόσφατα εγκρίθηκε) θα τα διανείμουν σε αυτά. Να το πληρώσουν λοιπόν τα μέλη τους και οι ψηφοφόροι τους.
Η Ελλαδική Εκκλησία διαθέτει κάθε χρόνο περί τα 100 εκατομμύρια σε φιλανθρωπικούς σκοπούς. Όσον αφορά τον μύθο του αφορολόγητου; Καταβάλλονται περίπου 8 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, με διαφόρους κωδικούς.
Απ΄ ότι γνωρίζουμε τα κόμματα δεν δίνουν τίποτα, αλλά αντιθέτως παίρνουν, δεν συντηρούν όποιον έχει ανάγκη παρά μόνον τα κομματικά τους στελέχη (όπως τα ονομάζει ο λαός τα "κομματόσκυλα"), τα γυμναστήριά τους και τα σάουνα, και όλα αυτά με τη τσέπη τη δική μας.
Αλέξανδρος Κ. Κολλιόπουλος

Ανώνυμος είπε...

παπα-Αναστάση είσαι πρώτος!

Ανώνυμος είπε...

Λόγια του αέρα είπε. Δεν είναι άξια σημασίας. Οι πολιτικοί με την πολιτική τους έφεραν την καταστροφή.
Το 2000 η επιτροπή «Δαφέρμου» αναστάτωσε την Ελλάδα με το θέμα του θρησκεύματος στις ταυτότητες. Όλοι οι σύντροφοι του Κουράκη υπήρξαν οι υπερασπιστές της άποψης της νεοσύστατης τότε επιτροπής. Αν υπάρχει γιατί δεν απαντάει. Στην Ταυτότητα το απαγόρευσαν στην Φορολογική Δήλωση θα το επιτρέψουν;
Όμως «άνδρες οι νομοθετούντες. Οι Βουλευτές πάντα βολεύουν τα μισθολογικά τους και τα συμφέροντα τους.

Ανώνυμος είπε...

Διαφωνώ με την πρόταση συνέπειας του π. Αναστασίου. Προτείνω να κοπεί ο μισθός στους αξιότιμους Βουλευτές και να λαμβάνουν όσα έπαιρναν στην εργασία που έκαναν προ της εκλογής τους ως βουλευτική αποζημίωση.
Όσο για την πρόταση του βολεμένου βουλευτή θα πω πως είναι βλακώδης. Κρίμα που όπως άκουσα είναι πανεπιστημιακός και ποιητής. Εδώ ταιριάζει «τα άθεα γράμματα θα φέρουν την καταστροφή»

Ανώνυμος είπε...

Που να βρεθεί Δικαιοσύνη όταν υπάρχει ασέβεια.Που να διοικήσουν κι όλας..

Ανώνυμος είπε...

Το Ελληνικό Δημόσιο πληρώνει και τους κληρικούς των άλλων αναγνωρισμένων θρησκειών;

Ανώνυμος είπε...

Εγώ προτείνω να μην πληρώνονται ούτε οι ιερείς ούτε οι βουλευτές. Οι μεν ιερείς να παίρνουν τον μισθό τους από την ενορία η δε βουλευτές από τις πολυεθνικές.

Ανώνυμος είπε...

Ωραία η πρόταση του π. Αναστασίου τεκμηριωμένη και η απάντηση με στοιχεία του κ. Κολλιόπουλου.
Πολλά δεινά πρόσφεραν οι βουλευτές και οι υπουργοί στον φορολογούμενο λαό. Ας σταματήσουν να μας προκαλούν. Οι χριστιανοί έχουν μακροθυμία όταν όμως φτάσουν στα όριά τους αλλοίμονο στα βολεμένα κομματόσκυλα.

Ανώνυμος είπε...

Ας τολμήσουν να το κάνουν πράξη αυτό. Θα δουν την δυναμική των Ορθοδόξων. Όσο τα λένε χάνουν ψήφους. Θα ξαναπάνε στο 4% έτσι για να δουν τι πάει να πει οργή λαού.

Ανώνυμος είπε...

Η πρόταση αυτή του Βουλευτή μακάρι να πραγματοποιηθεί. Οι Χριστιανοί μπορούν να δώσουν με χαρά φόρο υπέρ των ιερέων. Όσοι όμως δεν δηλώσουν να τους πετάνε όπως και τους άθεους στον τάφο χωρίς την ευχή της Εκκλησίας σαν το σκυλί στο αμπέλι. όχι τίποτα άλλο να ανοίξουν τα μάτια των Χριστιανών για να ψηφίζουν μόνο χριστιανούς και όχι άθεους λαϊκιστές δεκαρολόγους.

Ανώνυμος είπε...

Ας τολμήσουν αλλλά δεν τολμούν...

Πάντως ένα είναι σίγουρο... ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει την εξουσία, γι αυτό κάνει και τόσες βλακώδεις προτάσεις

Ανώνυμος είπε...

Σε λίγα λόγια η αντιπρόταση.

Ανώνυμος είπε...

Πες τα Χρυσόστομε...

Ανώνυμος είπε...

Η λογική και η συνέπια δεν είναι γνωστή στους πολιτικούς. Παρακολουθώ πολλές φορές την Βουλή για να την κατάντια του ανθρωπίνου γένους.

Ανώνυμος είπε...

Άκουσα όλη την ομιλία του στην εκδήλωση. Αν ήμουν καθηγητής τους και τον βαθμολογούσα θα του έβαζα ένα 3. Υπάρχει ασυνέπεια στην πολιτική διαχρονικά. Όμως οι Πανεπιστημιακοί ως τώρα είχαν ένα ήθος και απέπνεαν κάποιο σεβασμό. Δεν μπορώ αυτά να τα προσφέρω στον κ. Κουράκη.
Πέταξε και αυτός μια μπαρούφα επιζητώντας έστω και μια Ηρωστράτεια δόξα.

Ανώνυμος είπε...

Όχι μόνο η μισθοδοσία των βουλευτών αλλά και οι επιδότηση των κομμάτων να γίνει με την συναίνεση των ψηφοφόρων τους..

Ανώνυμος είπε...

Είναι κρίμα ένας Βουλευτής της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ να μιλάει το 2013 για ΔΗΛΩΣΕΙΣ.
Ξέχασε ότι τις δηλώσεις τις ζήταγε η επάρατη ΔΕΞΙΑ από τους ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ για να τους βγάλει από τα ξερονήσια.
Είναι ΝΤΡΟΠΗ.
Ως ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ καταδικάζω την λογική του ΚΟΥΡΑΚΗ.
Οι ΔΗΛΩΣΕΙΣ είναι συνυφασμένες ή με την ΔΕΞΙΑ της ΕΛΛΑΔΑΣ ή με την ΑΡΙΣΤΕΡΑ της ΣΟΒΙΕΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ.
Ένα μεγάλο κεφάλαιο που δεν χώρεσε στην επίσημη Ιστορία αφορά τους δεκάδες χιλιάδες αριστερούς «δηλωσίες», τους αφανείς και λησμονημένους λόγω μιας ιδιότυπης «ομερτά» που βρήκε πρόσφορο έδαφος στη μετεμφυλιακή Ελλάδα. Είναι αυτοί που υπό το κράτος της βίας υπέγραψαν, εξοστρακίζοντας «στα χαρτιά» τα πιστεύω τους, σε τρεις ιδιαίτερες καμπές της ελληνικής Ιστορίας, την περίοδο της 4ης Αυγούστου, του Εμφυλίου αλλά και της Στρατιωτικής Δικτατορίας.
Ε! όχι κ. Κουράκη «δηλωσίες» το 2013 με την πρόταση Βουλευτού της ένδοξης και τιμημένης Αριστεράς
Με την οποία ουδεμία σχέση δεν έχεις.

Ανώνυμος είπε...

Καλά τα λες.
Ποιός σε ακούει;
Τα λόγια των πολιτικών είναι αφορολόγητα.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ είπε...

O 6:21 μ.μ.γράφει "για την ένδοξη και τιμημένη Αριστερά".Προφανώς εννοεί τους ιδεολόγους, οι οποίοι δυστυχώς προδόθηκαν από τους αριστερούς ηγετίσκους...και θα προδίδονται...
Φαντάζομαι οτι έχεις περάσει αγαπητέ από τον Μελιγαλά και έχεις δεις τι έκανε η αριστερά της Σοβιετικής Ένωσης ή έχεις ακούσει τι έκανε η ίδια αριστερά στον Αγ. Λουκά, αρχιεπίσκοπο Συμφερουπόλεως; Θα σε συμβούλευα να δεις με μεγάλη προσοχή την εξαιρετική ταινία " Οι ζωές των άλλων".
Και για να βάζουμε τα πράγματα στη θέση τους, όχι πως η επάρατη δεξιά είναι καλύτερη..., αλλά όχι και ένδοξη και τιμημένη η αριστερά που είναι φορτωμένη με άπειρα εγκλήματα.
Ο παππούς μου Δημήτριος Ρούτσης-αιωνία του η μνήμη- ήταν ένας ιδεολόγος αριστερός που έσωσε κατά τη διάρκεια του εμφυλίου στην Μεσσήνη, τη ζωή πολλών δεξιών που ήταν έτοιμοι για εκτέλεση. Και αργότερα, όταν κάποιοι "αριστεροί" τον πλησίασαν λεγοντάς του να διεκδικήσει σύνταξη αντιστασιακού, είπε: "εγώ δε ζητώ χρήματα από τη φτωχή Ελλάδα".Τέτοιους αριστερούς μακάρι να είχαμε....

Ανώνυμος είπε...

Για άλλη μια φορά ο π.Αναστάσιος μέσα σε λίγες μόνο γραμμές βάζει τα πράγματα στην θέση του.


Εύγε Πάτερ μου...εύγε...

Ν.εανια.Σ

Ανώνυμος είπε...

καλό! πάτερ Αναστάσιε, αλλά μην μας διαφεύγει ότι την πατρότητα αυτής της πρότασης που ακούστηκε από τον κ. Κουράκη, την έχει ο Υπουργός των Οικονομικών κ. Στουρνάρας υπουργός του πολλά θρησκευόμενου και πατριώτου Κ. Σαμαρά ...για δές εδώ σε συνέντευξή του στους πρωταγωνιστές (1 λεπτό)....http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=P9vK-X-pbKY#t=0s
αυτούς λοιπόν, τους γνωρίζουμε και είναι "απέναντι", μας το λένε ξεκάθαρα...με τους από δώ τι κάνουμε που είναι τόσο πιστάααααα μέλη της εκκλησίας (Χατζιδάκης για την αργία της Κυριακής ,για την οποία "έφαγε" το κεφάλι του ο Αγιος Κοσμάς.... Κολικόντασι Οκτώβριος 2012!!!!θυμάσαι ... κλπ
φιλικά
Χρύσανθος

Ανώνυμος είπε...

Επί αιώνες τους κληρικούς τους φρόντιζε η Εκκλησιαστική Κοινότητα. Καιρός να επανέλθει η μισθοδοσία στην πηγή που είναι η Ενορία. Οι πολιτικοί είναι πουλημένα τομάρια τα οποία πολεμούν την Εκκλησία. Όσοι την πλησιάζουν την βλέπουν ως ψηφογέννα. Δεν χρειάζονται δηλώσεις και κωδικοί φορολογικοί αριθμοί. Αυτοί οι απατεώνες που διοικούν το κράτος θα βρουν την ευκαιρία να «φάνε» χρήματα και από αυτό τον κωδικό. Όλοι οι πιστοί να δίνουμε χρήματα στην Ενορία για τους ιερείς μας. έτσι θα ξεκαθαρίσει και το ποιος μετέχει στην Εκκλησιαστική Κοινότητα και ποιος όχι.

Ανώνυμος είπε...

Ο π. Νικόλαος Σκιαδαρέσης, πριν από τρία χρόνια - αν δεν με απατά η μνήμη μου - σε ομιλία του στη Διακίδειο Σχολή, είχε παρουσιάσει αναλυτικά τα ακίνητα που παραχώρησε η Εκκλησία στο Ελληνικό Δημόσιο και την υποχρέωση αυτού να μισθοδοτεί τον Ιερό Κλήρο.
Μάλιστα, είχε χρησιμοποιήσει ως αποδεικτικό στοιχείο την εφημερίδα "ΑΥΓΗ" που είχε δημοσιεύσει την εποχή της συμφωνίας, τα ακίνητα.
- Οπότε για ποιό λόγο να αναλάβουν οι ενορίες την μισθοδοσία των κληρικών μας;
Αλέξανδρος Κ. Κολλιόπουλος

Ανώνυμος είπε...

Αφού κατά τον κ. Χρύσανθο: Κουράκης, Σαμαράς, Στουρνάρας, Χατζηδάκης και Σια είναι μια από τα ίδια θα επιθυμούσα να μας πει ευθαρσώς ποιούς θεωρεί κατάλληλους. Δεν είναι δυνατόν να υπάρξει ακυβερνησία.
Εκτός και αν θεωρεί κατά το δικό μου πονηρό μυαλό κάποιους ακραίους που εμφανίστηκαν σήμερα στην Βουλή αλλά έχουν έντονο αντιχριστιανικό και αυτοί παρελθόν.

Ανώνυμος είπε...

Σε όλους τους χώρους υπάρχουν αγνοί Πατριώτες κ. Χρ. Αδ.
Έκανα την κριτική στην Αριστερά επειδή σε αυτή ανήκω. όπως είδες αν το διάβασες καλά δεν εξαίρεσα ούτε τη Σοβιετική Ένωση.
Όσο για τον Μελιγαλά θα μπορούσα να σου δώσω απάντηση. Την ξεπερνώ γιατί δεν αξίζει τον κόπο. Ακόμα θα μπορούσα να σου αναφέρω πολλές περιπτώσεις παρόμοιες με πρωταγωνιστή την «δεξιά του Κυρίου».
Μην ξύνεις πληγές γιατί η αντιπαράθεση δεν θα έχει τελειωμό.

Ανώνυμος είπε...

Με την πρόταση του π.Αναστασίου, έστω και ανεπιγνώστως εξισώνεται η Εκκλησία με την λογική της πολιτικής εξουσίας- ακριβώς απ' αυτόν τον κίνδυνο πρέπει να απομακρυνθεί η Εκκλησία εκούσα. για να μην επισωρεύσει κι άλλα κακα'στο σώμα της!
Ιφινόης

Ανώνυμος είπε...

Έχεις δίκιο κ. Κολλιόπουλε στα όσα γράφεις. Γνωστό όμως σε όλους ότι το Κράτος είναι ανάλγητο. Ξεχνά τις υποχρεώσεις του και διαγράφει με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου όλα όσα έχει υποσχεθεί. Ποτέ δεν περίμενα ούτε περιμένω κάτι από την λεγόμενη Ελληνική Δημοκρατία. Πλήρωνα επί έτη για μια αξιοπρεπή σύνταξη και τώρα την πετσόκοψε. Έκανα αιματηρές οικονομίες για ένα «κεραμίδι» και τώρα ήλθε ως ιδιοκτήτης και ζητά να πληρώνει ενοίκιο στο Κράτος για αυτά που μόνος έφτιαξα. Είμαι σίγουρος ότι αυτό το βρομερό Κράτος κάποια στιγμή θα αφήσει εκτεθειμένου τους Κληρικούς. Μην ξεχνάς ότι από την Εκκλησία με την κοινωνική προσφορά απομυζά το Κράτος δια της εφορίας χρήματα.
Ναι! το κράτος πρέπει να πληρώνει τους Ορθοδόξους Κληρικούς. Όμως δεν έχω καμιά εμπιστοσύνη στου 300 της Βουλής. Καλό θα ήτανε η Εκκλησία να προετοιμαστεί για κάθε ενδεχόμενο.

Ανώνυμος είπε...

Καμιά οικονομική ενίσχυση στα κόμματα. Να κοπεί ο μισθός των Βουλευτών ή να τους πληρώνουν όσοι τους θέλουν. Εγώ δεν τους θέλω ούτε ζωγραφιστούς. Η Βουλή έχει αποτύχει του σκοπού της. Εμ!!! και τους πληρώνουμε και μας πετσοκόβουνε οι άχρηστοι.

Ανώνυμος είπε...

Χρήστο Αδαμόπουλε θα μπορούσα να σου συστήσω ένα σορό ταινίες της αντίθετης πλευράς. Δεν μπορεί ο κόσμος να ξεχάσει την πολιτική την οποία άσκησε η δεξιά παράταξη στην Πατρίδα μας και τις πληγές που άνοιξε στον κοσμάκη. Οι κουκουλοφόροι έλληνες πιστά τσιράκια των γερμανών τι ήσαν; Την Κύπρο ποιοί την πρόδωσαν;
Άστα να πάνε.

Ανώνυμος είπε...

Θα ήθελα να μάθω ποιός ο βαθύτερος στόχος της παρέμβασης του Χρύσανθου. Μήπως βλέπει να ανατέλλει σαν ελπίδα κάποια αυγή; και δεν εννοώ την εφημερίδα του Σύριζα. Απλή οξύμωρη συνωνυμία(;) είναι.

Ανώνυμος είπε...

Την περιούσια στην Εκκλησία της έδωσε ο πιστός λαός κ. Κολλιόπουλε. Με αυτή την περιουσία και όση ακόμα της δώσουν οι πιστοί η Εκκλησία να αναλάβει την μισθοδοσία των κληρικών μας. Στην Κύπρο η διοικούσα εκκλησία έχει αναλάβει την μισθοδοσία των κληρικών. Το ίδιο κάνουν και όλες οι ορθόδοξες κοινότητες στο εξωτερικό.

Ανώνυμος είπε...

Ο π. Αναστάσιος τα γράφει ξεκάθαρα και τσεκουράτα. Είναι απάντηση κατάλληλη για τους πολιτικούς όλων των παρατάξεων στην Βουλή.

Ανώνυμος είπε...

Καλή η δημόσια παρέμβασή σας π. Αναστάσιε. Πρέπει να λαμβάνουν τα μεγάλα μυαλά της πολιτικής και τις απαντήσεις που τους αρμόζουν. Η πιστοί δεν είναι καρπαζοεισπράκτορες. Ξέρουν να απαντούν με «ισοδύναμα» μέτρα.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Χρύσανθε. Αν το καλοψάξεις θα δεις ότι τα πιστά μέλη οι άνθρωποι της Εκκλησίας (όπως φαντάζομαι είσαι και εσύ) δεν τα ψηφίζουν. Οι χριστιανοί ψηφίζουν για το συμφέρον τους. Τους ενδιαφέρουν τα ρουσφέτια και τα βολέματα των ημετέρων. Το έχω ψάξει και έχω δει ότι πιστοί συνειδητοί χριστιανοί που κατέβηκαν με ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δεν ξαναψηφίστηκαν. Εξάλλου θα μπορούσα να σου απαντήσω και με το : «κατά τον λαό και οι άρχοντες». Τέτοιοι είσθε αυτοί σας αξίζουν
Έλλην εξ Αυσταλίας

Ανώνυμος είπε...

Όταν οι πλειονότητα των ευλαβών χριστιανών ποιούν την νήσσα, ο π. Αναστάσιος τολμά να κατάθεση δημόσια την σκέψη του. Σκέψη μετρημένη και σοφή τολμάω να πω. Το δε ΥΓ σπάει κόκαλα.

Ανώνυμος είπε...

Όπως γράφει και ο κ. Κολλιόπουλος τα χρήματα της μισθοδοσίας των κληρικών το Κράτος τα χρωστά. Δεν τα προσφέρει από την καλή του καρδιά. Έχει πολλές φορές ξεζουμίσει την Εκκλησία χειρότερα από την εποχή της τουρκοκρατίας.
Ο κ. Κουράκης πουλάει φούμαρα για να κοροιδεύσει τους ελάχιστους εχθρούς της Εκκλησίας.
Ας τολμήσουν να το κάνουν. Θα γίνει αυτό που έγινε επί Τρίτση. Πήρε τότε τις περιουσίες μοναστηριών με Νόμο της Ελληνικής Δημοκρατίας. Οι Μονές προσέφυγαν στην Ευρώπη και τα πήραν πίσω.
Οι μισθοί των κληρικών είναι κατοχυρωμένοι.
Δεν θα περάσει στους εχθρούς της Εκκλησίας.
Αν η Ελληνική Δικαιοσύνη δεν ανταποκριθεί, υπάρχει και ο «Καίσαρας» η Ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη.

Ανώνυμος είπε...

Φίλτατοι, στη σημερινή εποχή της κρίσεως τίποτε δεν είναι πια κατοχυρωμένο.Όλα τα μέτρα είναι αντισυνταγματικά και όμως εφαρμόζονται.3,5 εκατομμύρια ζουν κάτω απο τα όρια της φτώχιας, το ποσοστό ανεργίας ανέρχεται στο 32%, η εξαθλίωση συνανθρώπων μας φαίνεται σε κάθε βήμα. Μαθητές στα σχολεία δεν μπορούν να αγοράσουν μια τυρόπιτα, αλλάζουν περιοχή απο τη μια μέρα στην άλλη γιατί τους κάνουν έξωση οι ιδιοκτήτες, τουρτουρίζουν απο το κρύο γιατί οι αίθουσες δεν θερμαίνονται...κι όλα αυτά με την διακυβέρνηση της συγκυβέρνησης κι όχι ενός κόμματος της αριστεράς.Κάποιος σχολιαστής παραπάνω ανέφερε συγκεκριμμένες δηλώσεις εκπροσώπων-υπουργών της χριστιανικής δεξιάς (sic) ´´φιλοεκκλησιαστικές´´, αλλά κανείς χριστιανός δεν διαμαρτυρήθηκε...,αλλά όταν τα βέλη προέρχονται απο ιδεολογικούς αντιπάλους γίνεται χαμός.
Σήμερα τα δελτία ειδήσεων ανέφεραν πως όποιος δημ. υπάλληλος χρωστά στην εφορία θα του παρακρατείται ένα ποσό απο τον μισθό, πράγμα αντισυνταγματικό,αλλά εμείς περί άλλων τυρβάζουμε...εδώ καταρέει η πατρίδα μας και εμείς ενοχλούμαστε απο το ποιός θα δώσει τη χαριστική βολή.....
Ιφινόης

Ανώνυμος είπε...

Να μου ζήσεις ελληνικέ λαέ με τους-Έλληνες- που ψηφίζεις,τους πατριώτες που αγαπούν Ορθοδοξία και Ελλάδα.
Ξεπούλησαν τα πάντα και μόνο σαπούνι δεν μας έκαναν ακόμη.

Ανώνυμος είπε...

Σε λίγο καιρό που θα στερέψουν τα χρήματα θα σταματήσουν οι διαπληκτισμοί γιατί θα σταματήσουν και οι μισθοί.
Αντί να δουν πως θα σώσουν την Ελλάδα αυτοί συζητούν για την μισθοδοσία των κληρικών. Σίγα μην σωθεί η ελληνική οικονομία από διακοπή των μισθών πείνας που παίρνουν οι ιερείς.

Ανώνυμος είπε...

Αξιοθρήνητοι δυστυχώς!

Ανώνυμος είπε...

Από τις καλύτερες απαντήσεις που διάβασα επί της προτάσεως του βουλευτή.

Ανώνυμος είπε...

Σε συγχαίρω πάτερ διότι απαντάς με υπευθυνότητα χωρίς κορόνες και λαϊκισμό. Έτσι πρέπει να είναι οι απαντήσεις και οι παρεμβάσεις εκκλησιαστικών παραγόντων.

Ανώνυμος είπε...

Η πρόταση περί βουλευτών με βρίσκει σε απόλυτη συμφωνία. Αν τολμούν ας το κάνουν. Θα πέσει πείνα στους 300 βολεμένους των κομμάτων.

Ανώνυμος είπε...

Η Ισχύς [Μου] εν τη ενώσει!!!
Μόνο αυτό έμεινε.