Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Η πρώτη Συνεδρία του 28ου Παιδαγωγικού Συνεδρίου του Τομέα Επιστημόνων της Χριστιανικής Εστίας Πατρών.

Με εξαιρετική επιτυχία διεξήχθη και φέτος η πρώτη μέρα του 28ου  κατά σειράν ετήσιου Παιδαγωγικού Συνεδρίου του Τομέα Επιστημόνων της Χριστιανικής Εστίας Πατρών.
 Θέμα του Συνεδρίου ήταν: «Σταυρική πορεία και ανάσταση του Γένους». 
Στην αρχή του Συνεδρίου ετελέσθει Αγιασμός υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου ο οποίος και κήρυξε με σύντομο και περιεκτικό λόγο την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου.
Έπειτα ο Πρόεδρος της Χριστιανικής Εστίας Πατρών κ. Γεώργιος Καραγεωργόπουλος προσφώνησε τους Συνέδρους και παρουσίασε τον Πρόεδρο του Συνεδρίου κ. Άγγελο Αντωνέλλη.
Ακολούθησαν οι δύο εισηγήσεις της πρώτης ημέρας , που είχαν ως εξής: «Διεθνής κρίση και εγχώρια πτώχευση» από τον κ. Χρήστο Κατηφόρη, Οικονομολόγο - Διεθνολόγο· και  «Η σύγχρονη Ελλάδα υπό το φως της ιστορίας – το παράδειγμα των Βαλκανικών πολέμων» από τον κ. Γεώργιο Κουρκούτα, Φιλόλογο, ιστορικό ερευνητή.   
Την πρώτη μέρα του Συνεδρίου στην Γραμματεία ενεγράφησαν υπέρ τα 600 μέλη.



κ. Γεώργιος Καραγεωργόπουλος

κ. Χρήστος Κατηφόρης

κ. Γεώργιος Κουρκούτας
















3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Υψηλού επιπέδου οι εισηγήσεις. Σπουδαίες οι παρεμβάσεις του δεσπότη. Συγχαρητήρια στην Εστία για την οργάνωση.

Ανώνυμος είπε...

Όπως κάθε χρόνο καλό. Πρέπει οι εισηγήσεις να είναι μικρότερες και οι παρεμβάσεις περισσότερες.

Ανώνυμος είπε...

Κάθε χρόνο το συγκεκριμένο συνέδριο μας πλουτίζει τις γνώσεις. Θέλω να ευχαριστήσω τη Χριστιανική Εστία διότι αψήφησε τις οικονομικές δυσκολίες και προχώρησε. Δεν επιθυμώ να δώσω συμβουλές. Συνήθως την κριτική την κάνουν όσοι δεν έχουν προσπαθήσει να συγκροτήσουν ένα συνέδριο. Γνωρίζω ότι η επιτροπή σας θα κάνει τη αυτοκριτική της. Θεωρώ μεγάλη τιμή το ότι ο Μητροπολίτης παρακολούθησε και τις δύο εισηγήσεις. Οι παρεμβάσεις τους ήταν επιβεβλημένες και ουσιώδεις. Καλή συνέχεια και σήμερα.