Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

Η Πάτρα αδαπάνως σε πρώτο πλάνο!

Η Πάτρα αδαπάνως σε πρώτο πλάνο!

Κρα­τη­θεί­τε… Μό­νο ο Γ.Γ. Ε­νη­μέ­ρω­σης κ. Αν­δρ. Κα­τσα­νιώ­της, ως εκ­πρό­σω­πος της ελ­λη­νι­κής κυ­βέρ­νη­σης, πα­ρα­χώ­ρη­σε ο­κτώ συ­νε­ντεύ­ξεις σε Ρώ­σι­κα Μ.Μ.Ε. για την με­τα­φο­ρά του Σταυ­ρού του Α­γί­ου Αν­δρέ­α στην Α­γί­α Πε­τρού­πο­λη, τη Μό­σχα, το Κί­ε­βο και το Μίν­σκ.
Στο α­ε­ρο­δρό­μιο της Α­γί­ας Πε­τρού­πο­λης πε­ρί­με­ναν την ά­φι­ξη του Σταυ­ρού σα­ρά­ντα τη­λε­ο­πτι­κά συ­νερ­γεί­α! Η με­τα­φο­ρά Του στο να­ό της Πα­να­γί­ας Κα­ζάν κα­λύ­φθη­κε ζω­ντα­νά α­πό Ρωσικούς τη­λε­οπτικούς σταθμούς. Μά­λι­στα χρη­σι­μο­ποι­ή­θη­καν και κι­νη­τές κά­με­ρες που εί­χαν πά­ρει «κα­τά πό­δας» το Σταυ­ρό α­πό το α­ε­ρο­δρό­μιο έ­ως την εκ­κλη­σί­α! Ταυ­τό­χρο­να οι τη­λε­ο­πτι­κοί σταθ­μοί έ­δει­χναν ε­πί ώ­ρες πλά­να α­πό την Πά­τρα και τον Ι.Ν. του Α­γί­ου Αν­δρέ­α, ε­νώ έ­κα­ναν ι­στο­ρι­κές α­να­φο­ρές για τον Τά­φο Του και την Τί­μια Κά­ρα.
Ώ­ρες ο­λό­κλη­ρες η Πά­τρα ή­ταν, α­δα­πά­νως, σε πρώ­το πλά­νο. Αν κο­στο­λο­γεί­ται η δια­φή­μι­ση της Α­χα­ϊ­κής πρω­τεύ­ου­σας, θα α­παι­τού­ντο πολ­λές ε­κα­το­ντά­δες χι­λιά­δες ευ­ρώ! Το ί­διο – για να μην πού­με σε με­γα­λύ­τε­ρη έ­κτα­ση – συνέβη  και στη Μό­σχα, ό­που άλ­λω­στε θα σπεύσει (εάν δεν έχει ήδη προσέλθει) να Τον προσκυνήσει ο Ρώ­σος Πρό­ε­δρος Βλα­ντι­μίρ Πού­τιν, ενώ θα δεχθεί την Ελληνική αντιπροσωπεία στο Κυ­βερ­νεί­ο.
«Έφεξε» στην Πά­τρα, αλ­λά αιω­ρεί­ται μέ­γα ε­ρώ­τη­μα: Ποιοί από τους πολιτικούς μας ή τους τοπικούς άρχοντες, πό­τε, και πώς θ’ α­ξιο­ποι­ή­σουν το πα­νά­κρι­βο δώ­ρο του Α­γί­ου στην πό­λη;
Αλέξανδρος Κολλιόπουλος
Εφημερίδα "Ο Εκκλησιολόγος

2 σχόλια:

Αριμαθαίος είπε...

Ο Άγιος Πατρών κ. Χρυσόστομος γνωρίζει τον θησαυρό της Πάτρας και του αξίζουν συγχαρητήρια που κοπιάζει για την δόξα του Αγίου Ανδρέα και την προβολή της έδρας της επισκοπής τους της σπουδαίας και λαμπράς πόλεως των Πατρών.

Ανώνυμος είπε...

Η εκκλησία προβάλει την Πάτρα ο δήμος που είναι;