Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

«Δεν ξέρουμε τι έχουμε στην Πάτρα…»!

Α­πό την περ. Τρί­τη 16 Ιουλίου το πρω­ί ο Σταυ­ρός του Μαρ­τυ­ρί­ου του Α­γί­ου Αν­δρέ­α βρί­σκε­ται για προ­σκύ­νη­μα σε προ­ά­στια της Μό­σχας. Αυ­τό, ό­μως, που συ­νέ­βη στην Α­γί­α Πε­τρού­πο­λη δεν έ­χει προ­η­γού­με­νο.
Ο πα­τρι­νός Γε­νι­κός Γραμ­μα­τέ­ας Ε­νη­μέ­ρω­σης κ. Αν­δρέ­ας Κα­τσα­νιώ­της α­πο­δί­δει με πι­στό­τη­τα και α­κρί­βεια τα τε­κται­νό­με­να: «Συ­γκλο­νί­σθη­κα, έ­μει­να ά­φω­νος. Μό­νο το α­πό­γευ­μα της πε­ρα­σμέ­νης Πα­ρα­σκευ­ής προ­σκύ­νη­σαν τον Σταυ­ρό στο να­ό της Πα­να­γί­ας του Κα­ζάν, στην Α­γί­α Πε­τρού­πο­λη, 30.000 Ρώ­σοι πι­στοί, που πε­ρί­με­ναν μέ­χρι και 5 ώ­ρες στην ου­ρά για να εκ­πλη­ρώ­σουν το θρη­σκευ­τι­κό χρέ­ος τους. Ε­ως και την περ. Κυ­ρια­κή το βρά­δυ ο κό­σμος ξε­πέ­ρα­σε τις 200.000!».
Μι­λή­σα­με με τον κ. Γε­νι­κό την Δευ­τέ­ρα 15 Ιου­λί­ου λί­γο με­τά την ε­πι­στρο­φή του στην Α­θή­να, πριν μπει στο Μέ­γα­ρο Μα­ξί­μου προ­κει­μέ­νου να με­τα­φέ­ρει τις ε­ντυ­πώ­σεις του α­πό τις τρεις μέ­ρες της πα­ρα­μο­νής του στη Ρω­σί­α ως εκ­πρό­σω­πος της Κυ­βερ­νή­σε­ως.
Σε έ­ξι λέ­ξεις συ­μπυ­κνώ­νε­ται το «πνεύ­μα» των ε­ντυ­πώ­σε­ων του συ­μπο­λί­τη Α. Κα­τσα­νιώ­τη: «Δεν ξέ­ρου­με τι έ­χου­με στην Πά­τρα…»!
Ο­ντως, δεν ξέ­ρου­με ό­τι ο Ά­γιος Αν­δρέ­ας μπο­ρεί να συμ­βά­λει κα­θο­ρι­στι­κά στη σω­τη­ρί­α αυτής  της πό­λης…
Αλέξανδρος Κολλιόπουλος
Εφημερίδα "Ο Εκκλησιολόγος"

Δεν υπάρχουν σχόλια: