Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Συλλυπητήρια π. Χαρίτωνος Αθανασόπουλου για την εκδημία της Ευγενίας Κωστοπούλου

 ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ 
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ
«ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΒΟΗΘΕΙΑ»

Ρίο 10 Δεκεμβρίου 2014
Προς
Τον αξιότιμο
κ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟ Κ. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟ
Πάτρα

Αγαπητέ μας κ. Αναστάσιε
Με την επιστολή μας αυτή επιθυμούμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας για να σας εκφράσουμε τα ειλικρινή, θερμά μας συλλυπητήρια για την εκδημία της προσφιλούς μητρός σας.
Είναι γεγονός ότι η απώλεια αγαπητών προσώπων, αποτελεί σταθμό αλησμόνητων μνημών και εσωτερικού βαρύ πένθους, ιδιαιτέρως έντονου όταν πρόκειται για τη μητέρα και μάλιστα του μεγαλείου και της ευγένειας της κας ΕΥΓΕΝΙΑΣ.
Είναι όμως επίσης γεγονός ότι ο άνθρωπος, ως όν πεπερασμένο και υποκείμενο στη φθορά του χρόνου, γεννιέται, αναπτύσσεται, δημιουργεί και κλείνοντας τον κύκλο της προσωπικής του πορείας αναχωρεί για την αιώνια Πατρίδα. Εκεί που ούτε πόνος, ούτε θλίψη, ούτε στεναγμός υπάρχει.
Φροντίσατε, μαζί με την εκλεκτή αδελφή σας και τον γαμπρό σας ώστε καθ’ όλα έτοιμη, να αναχωρήσει για τον ουρανό, αυτόν που από τη γη ζούσε!!
Η ειλικρινής της αγάπη στον Θεό, η κατά Χριστόν ζωή της, ο αδαμάντινος χαρακτήρας της, η φιλάνθρωπος και ταπεινή ψυχή της, η αγιασμένη βιωτή της, η αφοσίωσή της στην ευλογημένη οικογένεια που με τον μακάριο πατέρα σας Κωνσταντίνο δημιούργησαν, ο απλός και παράλληλα σοφός «άλατι ηρτυμένος» λόγος της, οι πνευματικές της, αλησμόνητες συμβουλές και τόσο άλλα, αποτελούν χαρακτηριστικά ανθρώπου ώριμου πνευματικά. Αυτής της γυναικός είστε παιδιά! Ιδιαίτερη τιμή αλλά και ευθύνη.
Η ευχή της και η προσευχή της θα σας συνοδεύει πάντοτε.
Ο πανάγαθος Θεός να την αναπαύση «εν σκηναίς δικαίων και εν χώρα ζώντων» και να μας αξιώσει όλους κάποτε να συναντηθούμε στις θεοφώτιστες αυλές της αιωνίου βασιλείας Του.

Με τιμή
Για τους συνεργάτες του Ιερού Ναού
Ο υπεύθυνος εφημέριος
Αρχ. π. Χαρίτων Αθανασόπουλος

Αισθάνομαι ως  «χρεώστης μυρίων ταλάντων» προς τον σεβαστό Αρχιμανδρίτη π. Χαρίτωνα Αθανασόπουλο διότι  φρόντισε την μητέρα μου ως «μητέρα του».
Όλες τις μέρες της νοσηλείας της –και όχι μόνο- έκανε τα «αδύνατα δυνατά» για να ανακουφίσει σωματικά και πνευματικά την μητέρα μου.
Η αδελφή μου, ο γαμπρός μου, και εγώ, τον ευγνωμονούμε. 

Ευχαριστώ και την συνεργάτιδά του κ. Μαρία
Αναστάσιος Κωστόπουλος

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Υπογράφω τα όσα λέει για την μητέρα σου ο π. Χαρίτων. Υπήρξε αγία γυναίκα. Να το έχεις τιμή που υπήρξε μητέρα σου. Της οφείλω πολλά.
Χρήστος Χριστοδουλόπουλος

Ανώνυμος είπε...

Ο πάτερ Χαρίτων είναι η ζωή του νοσοκομείου. Όλοι μας του έχουμε ευγνωμοσύνη διότι με χαμόγελο και αισιοδοξία μας ενισχύει. Δεν λέει λόγια κάνει πράξεις. Το λέω από προσωπική οικογενειακή εμπειρία. Να τον έχει ο Άγιος Άνθιμος καλά.
Στην μητέρα σας εύχομαι το αιωνία η μνήμη.

Ανώνυμος είπε...

Ο π. Χαρίτων έχει μεγαλείο ψυχής. Ακούραστα προσφέρει στον πάσχοντα σωματικά και πνευματικά αδελφό.
Ο Κύριος να αναπαύσει την μητέρα σας.

Ανώνυμος είπε...

Πρέπει να την αγαπούσε ο π. Χαρίτων την μητέρα σου για να γράφει αυτά εδώ.
Να έχεις την ευχή της. Αυτή τώρα απολαμβάνει τις χαρές του Παραδείσου.

Ανώνυμος είπε...

Ο Τάσος και η Αγγελική μας είπαν τα καλύτερα λόγια για την αγάπη σας και την στοργή σας προς την μητέρα τους. Εκτός από όλα τα άλλα περισσότερο σας ευχαριστώ π. Χαρίτωνα για την συχνή Θεία Κοινωνία που της προσφέρατε στο νοσοκομείο. Αυτό ήταν εις ίαση της ψυχής και του σώματος. Η Παναγία μας να σας χαρίζει δύναμη για να συνεχιστεί η σπουδαία προσφορά σας στον άρρωστο αδελφό. Σας ασπάζομαι την δεξιά σας.
Με ευγνωμοσύνη.

Ανώνυμος είπε...

Κάνω προσευχή για τον π. Χαρίτωνα του οφείλω και εγώ πολλά. Είναι λαμπρός και αγνός ιερέας με πολλά χαρίσματα.

Ανώνυμος είπε...

Για μένα που γνώριζα την κυρα Ευγενία ο π. Χαρίτων τα γράφει έτσι όπως είναι.

Ανώνυμος είπε...

Ο Θεός να την αναπαύσει την σεβαστή Ευγενία. Υπήρξε ψυχή αγία.
Ο Θεός να δυναμώνει στο έργο του τον π. Χαρίτωνα που αγρυπνά για την σωτηρία των ψυχών και την ανακούφιση του πόνου των ασθενών.