Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

5.000 Ρώσους φυλακισμένους "συναδέλφους" του επισκέφθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αχρίδος Ιωάννης. - Θωμάς Αναστασιάδης


του Θωμά Αναστασιάδη

   Τις τελευταίες ημέρες ο Αρχιεπίσκοπος Αχρίδος κ. Ιωάννης, πριν επισκεφθεί στην Μόσχα τον Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνα, παραβρέθηκε στις φυλακές "Σταυρός" {Krst}, στην Αγία Πετρούπολη, προσκεκλημένος από τον Διευθυντή, και  συνοδευόμενος  από τον  Μητροπολίτη κ. Βαρσανούφιο. Τον υποδέχθηκε ο Δ/ντής των Φυλακών κ .Igor Vasilevich και ο στρατιωτικός Διοικητής.
   Ο Μακ/τος κ.Ιωάννης παρακολούθησε μετά χαράς και ενδιαφέρον, ως πρώην  επί πολλάκις, κρατούμενος των φυλακών Σκοπίων, την Πασχαλινή συναυλία που διοργάνωσαν οι κρατούμενοι με την συμμετοχή και της Εκκλησιαστικής χορωδίας της περιοχής.
  



  Η φυλακή ονομάστηκε "Σταυρός", επειδή τα κτίσματά της είναι σε σχήμα σταυρού . Είναι χτισμένη στις όχθες του ποταμού Νέβα,  την εποχή της τσαρικής Ρωσίας, όταν η Αγ.Πετρούπολη ήταν η πρωτεύουσα της πάλαι ποτέ κραταιάς  Ρωσικής Αυτοκρατορίας. Από τότε μέχρι σήμερα λειτουργεί ως φυλακή.
Έχει ένα μεγάλο ναό αφιερωμένο στον Άγ. Alexander Nevsky, αλλά λόγω της εκκρεμούσας διαχείρισης ακίνητης περιουσίας, ο ναός δεν έχει ανακαινιστεί. Η φυλακή, σήμερα, έχει περίπου 5.000 κρατούμενους. {Οι φυλακισμένοι στην Ρωσία, όπως και στην Ελλάδα άλλωστε,  δεν φωτογραφίζονται.}
   Μετά το πέρας της εκδήλωσης, ξεναγήθηκε από τον Διευθυντή στους χώρους των φυλακών και αποχαιρετώντας τον, του προσέφερε το βιβλίο του   «Η ελευθερία στη φυλακή", το οποίο έχει  μεταφραστεί στα ρωσικά.

πηγή: www.poa-info.org
www.asergeev.com Kresty Prison SaintPetersburg









Δεν υπάρχουν σχόλια: