Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

«Πυξίδα και γνώμονας η ομόφωνη απόφαση του Εθνικού του 2009» Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος: Εκκλησία και λαός θα σταθούν δίπλα στον ΠτΔ


Λάρνακα: Η Εκκλησία και ο λαός θα είναι μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα τον προστατεύσουν, θα τον οχυρώσουν και θα σταθούν ασπίδες μπροστά του για να πετύχει ό,τι καλύτερο στις προσπάθειες που καταβάλλει για λύση του Κυπριακού, ώστε Έλληνες και Τούρκοι να ζήσουν στη γη των πατέρων τους, δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος.
Σε ομιλία του σε ανοικτή συγκέντρωση για τη διεκδίκηση της Καρπασίας, που διοργάνωσε απόψε στη Λάρνακα το Δημοτικό Συμβούλιο Ακανθούς, τα Κοινοτικά Συμβούλια και τα Σωματεία του Διαμερίσματος Καρπασίας, ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε ότι «η Εκκλησία της Κύπρου των δύο χιλιάδων ετών μας έχει φορτώσει στους ώμους μας μια βαριά κληρονομιά και είμαστε αποφασισμένοι αυτή την κληρονομιά να την συνεχίσουμε με όλη τη δύναμη της ψυχής μας που διαθέτουμε».
Πρόσθεσε ότι «τόσο ο Πρόεδρος Αναστασιάδης όσο και ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακκιντζί είναι οι πιο τραγικοί ηγέτες της Κύπρου αυτή τη στιγμή. Έχουν ένα δυσβάσταχτο βάρος στους ώμους τους που πρέπει να το σηκώσουν, μόνοι τους δεν μπορούν, χρειάζεται και η δική μας βοήθεια, όλου του λαού».
Απευθυνόμενος στον ΠτΔ, είπε πως «πρέπει η ομόφωνη απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου του 2009 να είναι η πυξίδα και ο γνώμονας σας στην καθημερινή πορεία των συνομιλιών». Είπε ακόμα ότι γνωρίζει τις δυσκολίες και παρακολουθεί τον ΠτΔ «για χρόνια όπως και όλους τους πολιτικούς μας. Μην κάνετε το λάθος που έκανε ο αείμνηστος Μακάριος και πλήρωσε με τη ζωή του. Ο ηγέτης σίγουρα πρέπει να είναι αισιόδοξος γιατί αν δεν είναι αισιόδοξος δεν πρέπει να συνομιλεί» είπε και πρόσθεσε πως «χρειάζεται και λίγη υπομονή, κάτι να κρατούμε πίσω».
Εμείς, συνέχισε «είμαστε αποφασισμένοι να σταθούμε δίπλα» στον ΠτΔ και η επιτυχία του «δεν θα είναι επιτυχία και κέρδος του Αναστασιάδη, θα είναι του κυπριακού λαού και των Καρπασιτών. Αυτή τη στάση θα έχει η Εκκλησία της Κύπρου για να βγούμε από τα φοβερά αδιέξοδα». Σημείωσε ακόμα πως «γνωρίζουμε πολύ καλά ότι το κλίμα των ημερών δεν είναι πρόσφορο».
Πρόσθεσε ότι ο Ταγίπ Ερντογάν «θα κάνει λαϊκισμό, θα σκληρύνει τη στάση του και δεν πιστεύω ότι θα αφήσει ελεύθερο τον Μουσταφά Ακκιντζί» για να φτάσει με τον ΠτΔ στο τέλος των συνομιλιών. “Θέλουμε όλοι λύση, όλος ο κυπριακός λαός, αλλά λύση που θα ζήσει μέσα στο χρόνο, γατί αλίμονο αν καταρρεύσει, τότε θα τα χάσουμε όλα».
Γι’ αυτό, συνέχισε, η Εκκλησία «θα είναι μαζί» με τον ΠτΔ «έχοντας πυξίδα και γνώμονα των ενεργειών» του «την ομόφωνη απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου και θα έχετε τη βοήθεια όλου του λαού, θα σας οχυρώσουμε, θα σας προστατεύσουμε, θα σταθούμε ασπίδες μπροστά σας για να επιτύχετε ό,τι καλύτερο, ούτως ώστε αυτός ο λαός, Έλληνες και Τούρκοι να ζήσουν χαρούμενα και ευτυχισμένα στη γη των πατέρων τους».


Πηγή: philenews / ΚΥΠΕ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αυτή είναι η εθναρχούσα εκκλησία όχι σαν τους δικούς μας που είναι μόνο για πολυχρόνια.