Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

Το Γυμνάσιο Καράτουλα στο Μουσείο και τον Αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας

Το Γυμνάσιο Καράτουλα στο Μουσείο και  τον Αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας
Μέσα στο πλαίσιο των σχολικών δραστηριοτήτων και των μαθημάτων του Σχολείου οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γυμνασίου Καράτουλα επισκέφθηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο και τον Αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Ολυμπίας. Με την συνοδεία των εκπαιδευτικών του Σχολείου προσέγγισαν το μεγαλείο ενός ολόκληρου Πολιτισμού που και σήμερα ελκύει όλους τους πολιτισμένους Λαούς του Κόσμου, καθώς  η Ολυμπία είναι η γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων και των Ιδεωδών που πήγασαν από αυτούς.
Στο Μουσείο οι μαθητές και οι μαθήτριες γνώρισαν άγνωστες πτυχές της Τέχνης και του Πνεύματος των Ελλήνων που έρχονταν από όλες τις πλευρές του τότε γνωστού Κόσμου στην Ιερά Άλτη ως προσκυνητές ή ως αθλητές. Από τα Μυκηναϊκά χρόνια μέχρι την Ρωμαϊκή περίοδο πολυάριθμα ευρήματα από την γη της Ολυμπίας φανερώνουν την διαχρονική συνέχεια του χώρου και της σημασίας του στην Ελληνική Ιστορία. Έργα τέχνης όπως ο Ερμής του Πραξιτέλους, η Νίκη του Παιωνίου και τα αετώματα του Ναού του Διός αποτελούν πηγή θαυμασμού και έμπνευσης για χιλιάδες ανθρώπους όλων των εποχών. Παράλληλα εμπέδωναν τα όσα διδάχθηκαν στα σχολικά μαθήματα για την Ιστορία και την σημασία της Ολυμπίας.



Στην συνέχεια στον Αρχαιολογικό χώρο εκπαιδευτικοί και μαθητές είδαν μια ανασκαφή εν εξελίξει, αυτή του αρχαίου Γυμνασίου(του γυμναστηρίου δηλαδή των αθλητών), ενώ έμαθαν πολλά για τα λαμπρά οικοδομήματα του χώρου.
Μάλιστα είχαν την ευκαιρία να τρέξουν οι μαθητές και οι μαθήτριες στον στίβο του αρχαίου Σταδίου, βιώνοντας μία εμπειρία ξεχωριστή, καθώς για πολλούς από τους μαθητές η επίσκεψη αυτή στην αρχαία Ολυμπία ήταν και η πρώτη οργανωμένη και με ξενάγηση που έκαναν. Τους μαθητές συνόδευαν οι εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου Καράτουλα Χρήστος Ζαφειρόπουλος, Γεώργιος Κουρκούτας, Μαρία Τετράδη, Μιχάλης Βασιλείου, Χαράλαμπος Σοφιανός, Χρήστος Παπαζώης και Ευαγγελία Μαντά. .



Δεν υπάρχουν σχόλια: