Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Επίδειξη παρασκευής Προσφόρου στην Ενορία Αγίων Αντωνίου και Χαραλάμπους εις Κρύα Ιτεών Πατρών:

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα το απόγευμα 7 Δεκεμβρίου, μετά την παράκληση προς τον Όσιο Παΐσιο τον Αγιορείτη, η επίδειξη παρασκευής Προσφόρου η οποία έγινε στα πλαίσια των Ενοριακών μας συνάξεων, κατόπιν επιθυμίας πολλών ευλαβών ενοριτών, στο Πνευματικό κέντρο του Ναού.
Την παρουσίαση παρασκευής προσφόρου, επιμελήθηκαν κυρίες της Χριστιανικής Εστίας Πατρών, μετά από παράκληση του προϊσταμένου του Ναού μας π. Ιωάννου Δημητροπούλου.
Είχαμε την ευκαιρία να μάθουμε πολλά χρήσιμα πράγματα για την επιλογή των καλυτέρων υλικών, των απαραιτήτων χρειαζούμενων σκευών, την προηγηθείσα του ζυμώματος προσευχή, την παρασκευή προζυμιού και γενικότερα για τον τρόπο ζυμώματος ενός καλού προσφόρου προκειμένου να το προσφέρουμε επάξια στο Ναό για να γίνεται Σώμα Χριστού.
Με πολύ ενδιαφέρον παρακολούθησαν όσοι παρευρέθησαν στην παρουσίαση, ενώ έλυσαν πολλές απορίες τους ρωτώντας τις κυρίες οι οποίες με πολλή προθυμία απαντούσαν στα ερωτήματα καταθέτοντας η κάθε μια την πολύχρονη εμπειρία της.
Ο π. Ιωάννης αναφέρθηκε στο πόσο τιμητικό είναι αυτό το διακόνημα για όσους το επιτελούν, για την ευλογία που λαμβάνουν από τον Θεόν κι ευχαρίστησε θερμά τις κυρίες Αναστασία Γκοτσοπούλου, Βασιλική Παναγιωτοπούλου και Ελένη Βλαχοπούλου, για την πρόθυμη ανταπόκριση στο κάλεσμά του καθώς και για την όμορφη παρουσίαση.


















































































Δεν υπάρχουν σχόλια: