Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017

ΕΞ ΑΦΟΡΜΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΨΗΦΙΣΗ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΦΥΛΟΥ. ΑΣ ΚΛΑΥΣΩΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ ΜΑΣ - ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΑΤΡΩΝ κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ


ΕΞ  ΑΦΟΡΜΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΨΗΦΙΣΗ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΦΥΛΟΥ.
ΑΣ ΚΛΑΥΣΩΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ ΜΑΣ

ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΑΤΡΩΝ
κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ

Αὐτή τήν ἐσχάτη ὥρα, ὄχι μόνο ὅσον ἀφορᾶ στό νομοσχέδιο περί τῆς ἀλλαγῆς φύλου, ἀλλά καί γενικώτερα, προσευχόμεθα νά μή παραδώσῃ Κύριος ὁ Θεός, τόν τόπο μας στόν ἠθικό κατήφορο καί τήν καταστροφή ἐξ αἰτίας τῶν ἁμαρτιῶν μας καί τῆς ἀποστασίας μας ἀπό τό ἅγιο θέλημά Του.
Ὁ Θεός χρησιμοποιεῖ τούς ἀπίστους καί ἀθέους, προκειμένου νά παιδαγωγήσῃ καί νά συνετίσῃ τόν λαό Του. Φτάσαμε στό χῶμα. Γίναμε ἕνα μέ αὐτό. Ἡμάρτομεν, ἡνομήσαμεν, ἠδικήσαμεν ἐνώπιον τοῦ Κυρίου. Τώρα ἔρχονται οἱ καρποί τῆς ἁμαρτωλῆς σπορᾶς τόσων δεκαετιῶν, ἀλλά καί τοῦ νῦν καιροῦ.
Φωνάξαμε καί φωνάζομε στούς ἔχοντας τήν εὐθύνη γιά τίς τύχες  τῆς Πατρίδος μας, κατά καιρούς. Ἀλλά δέν μᾶς ἤκουσαν καί δέν μᾶς ἀκούουν, διότι
α) Δέν πιστεύουν στό θέλημα τοῦ Θεοῦ
β) Δέν ἀγαποῦν τήν Πατρίδα

γ) Δέν σέβονται τήν ἀνθρώπινη προσωπικότητα
δ) Δέν λαμβάνουν ὑπ’ ὄψη τους τήν ἠθική τάξη καί τήν συνοχή καί ἑνότητα τῆς κοινωνίας
ε) Δέν ἔχουν ἠθικές ἀναστολές, διότι δέν πιστεύουν στήν αἰώνια ζωή
στ) Εἶναι φερέφωνα ξένων συμφερόντων καί δυνάμεων
ζ) Διότι ὁ Λαός ἀβασάνιστα δίδει τό πηδάλιο σέ κακούς οἰακοστρόφους.
Τώρα λοιπόν, ἄς θρηνήσωμε ἐπί τῶν πνευματικῶν, οἰκογενειακῶν καί κοινωνικῶν ἐρειπίων.
Ἄς ἐλπίσομε ὅτι δέν θά ὑπερψηφιστῆ τό ἐπίμαχο ἀντίθεο, τό ἀπαξιωτικό γιά τόν ἄνθρωπο καί διχαστικό γιά τήν κοινωνία νομοσχέδιο περί τῆς ἀλλαγῆς φύλου. 
Ἄν, ὅ μή γένοιτο, συμβῆ τό ἀντίθετο, τότε ἄς κλαύσωμε γιά τά παιδιά μας πού τυχόν θά παρασυρθοῦν καί θά ἀκολουθήσουν αὐτές τίς καταστροφικές καταστάσεις καί ἁμαρτωλές ἐπιλογές.
Ἄς κλαύσωμε γιά τούς γονεῖς πού θά πιοῦν τέτοια πικρά ποτήρια.
Ἄς κλαύσωμε γιά τήν δύστυχη Πατρίδα μας καί τό κατάντημά της, ἐξαιτίας ἀνθρώπων πού δέν ὑπολογίζουν οὔτε ἱερά, οὔτε ὅσια.

Ἄς καύσωμε γιά τά φταιξίματά μας καί ἄς ζητήσωμε, ἐν βαθυτάτῃ μετανοίᾳ,  τό ἔλεος τοῦ Θεοῦ, οἱ πάντες.

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλές οι επισημάνσεις και η έγγραφη διαμαρτυρία του Πατρών. Διάβασα ότι λίγοι υπέρμαχοι του νομοσχεδίου μαζεύτηκαν έξω από την Βουλή. Να γίνει αύριο το μεσημέρι προ της ψήφισης συγκέντρωση όλων των αντιτιθέμενων στο νομοσχέδιο έξω από την Βουλή και στις έδρες των μητροπόλεων σε συγκεκριμένο χώρο. Ο χαρτοπόλεμος δεν αρκεί να δώσουμε όλοι την μαρτυρία και την διαμαρτυρία μας.

Ανώνυμος είπε...

Τα κουσούρια θα πάρουν νομική υπόσταση και η ανωμαλία θα έχει την κρατική προστασία. Που κατάντησε η δόλια πατρίδα. Ποιοι μας κυβερνούν;

Ανώνυμος είπε...

Οι προσευχές δεν θα μας σώσουν.
Όσοι ψηφίσουν και όσοι δεν βρεθούν στο Κοινοβούλιο για να καταψηφίσουν να μην τολμήσουν να κυκλοφορήσουν. Οι ευγένειες από μέρους μας ΤΕΛΟΣ.
Τα γιουχαρισματα θα πρέπει να συνοδεύουν όσους ψηφίσουν ή απέχουν σε αυτό νόμο.
Η ανοχή τέλος.
Οι χριστιανοί δεν είναι τα κορόιδα που σκάβουν το κεφάλι.

Ανώνυμος είπε...

Το αίσχος είναι μικρή αντίδραση. Πάει χάλασε ο κόσμος. Τα παιδιά στα 15 θα μπορούν να γυρίζουν φύλλο.

Ανώνυμος είπε...

Κατηγορούν για κοινωνικό συντηρητισμό και αναχρονισμό σε όσους είναι αντίθετοι. Συμφωνούν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην αλλαγή φύλου από τα 15 χρόνια και μιλάνε για υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Να γίνει αγώνας έστω και τώρα από μας τους συντηρητικούς και αναχρονιστικούς γιατί σε λίγο θα προχωρήσουν οι προοδευτικοί και σε άλλα προβλήματα ΄πως π. χ. υιοθεσία παιδιών από τα «ομόφυλα ζευγάρια».
Πλειοψηφία είναι ο λαός και όχι οι βουλευτές που μας κυβερνουν.

Ανώνυμος είπε...

Πέρασε αφού μπήκε στην ολομέλεια και αυτό το αντίχριστο νομοσχέδιο. Τώρα είναι «αργά για δάκρυα Στέλλα». Η ανωμαλία στο αποκορύφωμα. Χριστέ μου ως που θα μας πάνε αυτοί οι αντίχριστοι;;;;;

Ανώνυμος είπε...

Ποιος ημπορούσε να αναμείνει τοιαύτην κατρακύλαν εις την Ελλάδα. Η Ελλάς πλέον έγιναν τα Νέα Σόδομα. Κάποτε ήτο τιμή να είσαι Έλλην τώρα είναι ντροπήν.

Ανώνυμος είπε...

Δεσπότη μας ,πολυ καλά τα λές , ωστόσο ,

όταν έρχονται αυτοί οι βουλευτές που ψηφίζουν ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥΣ-

Σοδομιτικούς νόμους ,στην Εκκλησία , στη Θεία Λειτουργία ,

ΕΚΕΙ ΣΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΣ

το ΠΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ::: '' ΟΥΚ ΕΞΕΣΤΙ ..... ""

Ανώνυμος είπε...

Αυτοί που θα ψηφίσουν 9.46 αυτό τον Νόμο δεν είναι πιστοί. Στην Εκκλησία πηγαίνουν για τυπικούς λόγους. Οπότε αν πάνε σε κανένα επιτάφιο ή δοξολογία δεν είναι σωστό ο Ποιμένας να τους διώξει αλλά με την αγάπη του να τους διδάξει. Διότι και να του βγάλει έξω δεν θα τους πονέσει καθόλου.

Ανώνυμος είπε...

Το νομοσχέδιο έγινε νόμος του κράτους. Καλορίζικο!!! Και τώρα σιωπή;;;;

Ανώνυμος είπε...

Σωστός όπως πάντα ο Μητροπολίτης μας.

Ανώνυμος είπε...

Σεβασμιώτατε κατεβάστε τον κόσμο στο δρόμο αυτός ο νόμος δεν πρέπει να εφαρμοσθεί. Η ελπίδα μας σε σας.
Αχαιός