Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017

Πονέσαμε για την κοίμηση του Αγίου Πενταπόλεως κ. Ιγνατίου.

Αγαπητοί μας εν Χριστω αδελφοι, κλαιει η ψυχη μας, πονεσαμε για την κοιμηση του Αγιου Πενταπολεως κ. Ιγνατιου. Θα μας λειψει πολυ. Εμεις οι νεοι της Θεσσαλονικης, τα τεκνα του Αγιου Δημητριου, τον αγαπουσαμε πολυ και ωφεληθηκαμε αφανταστα απο την οσια βιοτη του. Αποτελουσε για εμας προτυπο Επισκοπου. Σε καθε εκδηλωση που διοργανωναμε παντοτε εμπνεομασταν απο το ιεραποστολικο του ηθος και τον ικετευαμε να παραστει. Σε μια απο αυτες, προς τιμην του Οσιου Εφραιμ του Κατουνακιωτη, καταφερε να παραστει και να απευθυνει Χαιρετισμο. Η συγκινηση μας δεν περιγραφοταν. Μαλιστα ειπαμε δημοσια οτι θεωρουμε οτι σημερα αναμεσα μας ειναι ο ιδιος ο Αγιος Νεκταριος και δεν καναμε λαθος. Αποδειξη οτι εκοιμηθη ανημερα της εορτης του Αγιου Νεκταριου, του Αγιου της αγαπης και της συνχωρεσης. Θα μας λειψει πολυ, δεν χρειαζονται αλλα λογια,μονο σιωπη και ιερο δεος μπροστα σε εναν συγχρονο Αγιο Επισκοπο.
Η ευχη του και οι πρεσβειες του να μας σκεπαζουν ολους και να μας μεταδιδουν το ιεραποστολικο ηθος και τον ιεροποστολικο ποθο υπερ σωτηριας ολων των ψυχων.Τ α συλλυπητηρια μας στον Αγιο Προισταμενο Πατερα Αστεριο και σε ολους τους Πατερες. Αιωνια του η μνημη. Με απεραντο σεβασμο και συγκινηση.
Πτυχιουχοι και φοιτητες της Θεολογικης Σχολης 
και Αλλων Σχολων της Θεσσαλονικης, 
τεκνα του Αγιου Δημητριου και του Οσιου Πορφυριου.


Υ.Γ..Παραθετουμε την διευθυνση στο διαδικτυο οπου μπορειτε να παρακολουθησετε στο τελος τον χαιρετισμο του Αγιου Πενταπολεως κ. Ιγνατιου,στην εκδηλωση που μας εκανε την τεραστια τιμη και συμμετειχε. [Απο το 1.17.30 λεπτο και εξης]  https://youtu.be/ Sa6UIgG0zZc

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έφυγε μια αγία ψυχή για τον Ουρανό. Ο Κύριος να αναδείξει άξιο αντικαταστάτη του.

Unknown είπε...

Όντως,ενας συγχρονος Έλληνας ιεραποστολος του Χριστού