Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

Η μεγάλη ἑορτή τοῦ Ἁγίου Πρωτοκλήτου Ἀποστόλου Ἀνδρέου - Οἰκουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαῖος.


Ἰδού ἐφέστηκε καί ἐφέτος ἡ μεγάλη ἑορτή τοῦ Ἁγίου Πρωτοκλήτου Ἀποστόλου Ἀνδρέου, ἀδελφοῦ τοῦ Ἀποστόλου Πέτρου, τήν ὁποίαν ἀπό δεκαετιῶν ἑορτάζομεν ἀπό κοινοῦ διά τῆς συμμετοχῆς προσφιλῶν ἐκπροσώπων ἐκ Ρώμης. Ἑορτάζοντες σήμερον τήν ἱεράν μνήμην τοῦ προστάτου ἡμῶν Ἁγίου, ἐκφράζομεν ἐν δοξολογίᾳ τοῦ Ὀνόματος τοῦ Κυρίου τήν χαράν ἡμῶν διότι διά τῶν εὐχῶν καί τῆς πρεσβείας αὐτοῦ ἠνδρώθη ἡ Μεγάλη Ἐκκλησία τῆς Κωνσταντινουπόλεως καί ἐμεγαλύνθη, ἐδιώχθη καί ἐπέζησε, καί ὑπάρχει ζῶσα καί μαρτυροῦσα τῇ ἀληθείᾳ μέχρι σήμερον. Ἡ μικρά ζύμη τῶν ὀλίγων πρώτων πιστῶν διά τῆς ἀκτίστου ἐνεργείας τοῦ Ἁγίου Πνεύματος ἐζύμωσε πλῆθος προσώπων καί λαῶν καί ἐκαλλιέργησεν εἰς βάθος καί πλάτος, εἰς βορρᾶν καί νότον, εἰς ἀνατολήν καί δύσιν, τό φύραμα τῆς ἐκκλησιαστικῆς μαρτυρίας, ἀληθείας καί παραδόσεως.

Οἰκουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαῖος

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μέγας Πατριαρχικός φαίνεσαι να είσαι κ.Κωστόπουλε....μήπως είδες σήμερα η άκουσες τον λόγο του πατριάρχου γιατί σιωπείς.....η κάνεις πώς δεν καταλαβαίνεις....

Αναστάσιος είπε...

Προς: 30 Νοεμβρίου 2017 - 12:28 μ.μ.

Πάντα σεβόμουν και θα συνεχίσω να σέβομαι, τον θεσμό του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ως κέντρο της μαρτυρικής Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας "που αιώνες τώρα παραμένει το φως της Οικουμένης και της Ορθοδοξίας, καθώς εκεί, στην Πόλη του Κωνσταντίνου, συνεχίζει να κτυπά η καρδιά της πίστεως και ευσεβείας μας, δηλαδή της οικουμένης όλης".
Ως Μικρασιάτης -τρίτης γενιάς- για μένα ο λόγος του Πατριαρχείου και του Πατριάρχου έχει αξία, και πάντα τον προσέχω. Για όλους τους Μικρασιάτες η Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως είναι η πνευματική μας Μητέρα, η Τροφός του Γένους, και όλης της Ρωμιοσύνης. Είναι το πατρικό μας σπίτι.
Κατανοώ και καταλαβαίνω, τους λόγους που απευθύνει ο Πατριάρχης μας κ. Βαρθολομαίος, που συνεχίζει από το μαρτυρικό Φανάρι, να κρατά αείφωτο και τηλαυγή τον φάρο της Ορθοδοξίας πάνω από 25 έτη, και να σηκώνει τον Σταυρό του Θρόνου μαζί με τον δικό του.
Για εμένα ο Πατριάρχης είναι στην καρδιά μου, είναι στην σκέψη μου, είναι στην προσευχή μου.
Αναστάσιος Κωστόπουλος

Ανώνυμος είπε...

"Κατανοώ και καταλαβαίνω, τους λόγους που απευθύνει ο Πατριάρχης μας κ. Βαρθολομαίος, που συνεχίζει από το μαρτυρικό Φανάρι, να κρατά αείφωτο και τηλαυγή τον φάρο της Ορθοδοξίας πάνω από 25 έτη".
Για ποιον φάρο της Ορθοδοξίας γράφει ο ιστολόγος;
Αυτόν το φάρο που μαγάρισε ο πατριάρχης με το αίσχος της "θρονικής εορτής" στο παρελθόν, με τα πολυχρόνια προς τον πάπα Βενέδικτο, τους ασπασμούς κ.τ.ό,;

Ανώνυμος είπε...

Γνωστή εις όλους μας η αφοσίωσή σας εις το Οικουμενικό Πατριαρχείο Ιστολόγε. Μια ματιά να ρίξεις στον ιστοχώρο και το καταλαβαίνεις. Συμφωνώ στα όσα γράφεις αν και δεν χρειαζόντουσαν αφού όπως είπα ήταν γνωστά.

Ανώνυμος είπε...

Σας συγχαίρω κ. Κωστόπουλε για τον σεβασμό σας στον Θεσμό και προς τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο που με παρρησία το γνωστοποιήσατε και εδώ. Οι εκ Μικράς Ασίας ορμώμενοι τρέφουν αγάπη προς το μαρτυρικό Φανάρι που συνεχίζει να προσφέρει την μαρτυρία της Ορθοδοξίας στην Οικουμένη για του σοφού πηδαλιούχου της του Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου και της περί αυτόν Αγίας και Ιεράς Συνόδου.
π. Νεόφυτος