Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

Παράκληση και Λιτανεία επί τη εορτή της Μεταθέσεως του ιερού Λειψάνου του Αγίου Νικολάου στις Αλυκές Κάτω Αχαΐας

Φωτογραφίες: Κωνσταντίνος Κάτσενος

Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε η εορτή της Μεταθέσεως του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νικολάου το διήμερον 9 & 10 Μαΐου, στις Αλυκές Κάτω Αχαΐας εν πληθούση εκκλησία.
Την Τετάρτη 9 Μαΐου παραμονή της εορτής ετελέσθη μέγας πανηγυρικός εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας στο ναό του Αγίου Νικολάου των Αλυκών Κάτω Αχαΐας. Στην ακολουθία προέστη ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ζαχαρίας Σπυρόπουλος ο οποίος και εκήρυξε τον Θείον Λόγον.
Ανήμερα της εορτής 10 Μαΐου ετελέσθη Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στην οποία προέστη ο πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Θεόκλητος Παντελίδης. Ιερομόναχος της Ιεράς Μονής Παναγίας Γηροκομιτίσσης ο οποίος και εκήρυξε τον Θείον Λόγον αναφερόμενος στα χαρίσματα και τις αρετές του Αγίου Νικολάου.




Το απόγευμα της ιδίας μέρας και ώρα 7 μμ ετελέσθη Εσπερινός - Παράκλησις προς τον Άγιο Νικόλαο και Λιτάνευσις της Ιεράς Εικόνας, εις τον οικισμό των Αλυκών. Των ιερών Ακολουθιών προεξήρχε ο πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης και Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, π. Αρτέμιος Αργυρόπουλος ο οποίος ωμίλησε επικαίρως μεταφέροντας τις ευχές και ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου.

Μετά το πέρας των ιερών ακολουθιών τον λόγο έλαβε ο π. Γεράσιμος Δημητρόπουλος δια να ευχαριστήσει όσους συνέβαλαν, βοήθησαν και συμμετείχαν με την παρουσία τους στην Ιερά Πανήγυρη. 

Στις Ακολουθίες συμμετείχαν επίσης οι ιερείς πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Κωνσταντίνος Θεοδωρόπουλος, π. Θεοφάνης Νούλας, π. Ανδρέας Γεωργακόπουλος, π. Απόστολος Δημητρόπουλος, π. Παύλος Παυλίδης, π. Ιωάννης Δημητρόπουλος, και ο  π. Αλέξανδρος Λαθούρος.

Μετά το πέρας και της λιτάνευσης, της ιεράς εικόνας ακολούθησε μικρό πολιτιστικό πρόγραμμα από τα παιδιά του κατηχητικού σχολείου του Αγίου Νικολάου Αλυκών. 


















































1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο π. Γεράσιμος Δημητρόπουλος και η Παπαδιά του έχουν συντελέσει στην πνευματική αναβάθμιση της ενορίας και στην κατηχητική μόρφωση των παιδιών.