Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018

ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΜΕΤΑΚΟΜΙΔΗΣ ΙΕΡΟΥ ΛΕΙΨΑΝΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΜΕΓΑΛΟΥ ΔΕΝΔΡΟΥ ΑΙΤΩΛΙΑΣ

 ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΜΕΤΑΚΟΜΙΔΗΣ ΙΕΡΟΥ ΛΕΙΨΑΝΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ
ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΜΕΓΑΛΟΥ ΔΕΝΔΡΟΥ ΑΙΤΩΛΙΑΣ
Σε πανηγυρική ατμόσφαιρα, στην Ιερά Μονή του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, στο Μέγα Δένδρο Θέρμου, εορτάσθηκε την Κυριακή 3 Ιουνίου 2018 η επέτειος της μετακομιδής Ιερού Λειψάνου του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού.
Το απότμημα του Ιερού Λειψάνου είχε προσκομίσει στις 2 Ιουνίου του 2007 ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιος, ικανοποιώντας το αίτημα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Κοσμά να αποκτήσει η Ιερά Μητρόπολη τεμάχιο του ιερού λειψάνου του πολιούχου της Αγίου, ώστε και εν σώματι να βρίσκεται κοντά μας ο Άγιος ως βοηθός και προστάτης όλων των πιστών.


Η επέτειος αυτή τιμάται ιδιαιτέρως κάθε χρόνο από την τοπική μας Εκκλησία, με αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο καθολικό της Ιεράς Μονής Αγίου Κοσμά, όπου και φυλάσσεται το ιερό λείψανο του Αγίου, την πρώτη Κυριακή του Ιουνίου.

Κατά τον φετινό εορτασμό, το απόγευμα του Σαββάτου, τελέσθηκε η ακολουθία του πανηγυρικού Εσπερινού, στον οποίο προεξήρχε και κήρυξε τον θείο λόγο ο Αρχιερατικός Επίτροπος Παμφίας, πανοσιολογιώτατος αρχιμ. Θεόκλητος Ράπτης.
Το πρωί της Κυριακής, 3ης Ιουνίου, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και προεξήρχε στην αρχιερατική Θεία Λειτουργία. Παρέστησαν ο Δήμαρχος Θέρμου κ. Σπυρίδων Κωνσταντάρας, ο πρώην Δήμαρχος κ. Θεόδωρος Πορφύρης και πλήθος πιστών και φιλαγίων χριστιανών.
Ο Σεβασμιώτατος, κηρύσσοντας τον θείο λόγο, αναφέρθηκε στο πρόσωπο του μεγάλου Διδάχου Αγίου Κοσμά, αλλά και στην μεγάλη ευλογία της τοπική μας Εκκλησίας να έχει στην γενέτειρα του Αγίου, το Μέγα Δένδρο της Αιτωλίας, απότμημα του Ιερού Λειψάνου του. Επίσης, για μια ακόμη φορά, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο κ. Αναστάσιο για την μεταφορά του αποτμήματος του Ιερού Λειψάνου το έτος 2007, ώστε έτσι πάντα να προσφέρεται στο πλήθος των πιστών χριστιανών η δυνατότητα να προσκυνούν τον Άγιο Κοσμά, να ζητούν τις πρεσβείες του και να λαμβάνουν τις δωρεές του Θεού.







Δεν υπάρχουν σχόλια: