Σάββατο 9 Ιουνίου 2018

Υπεύθυνοι για ΟΛΑ.


Υπεύθυνοι για ΟΛΑ.
Μετανοείτε αδερφοί!

    Αυτές τις ημέρες, διαβάσαμε ένα εκπληκτικό βιβλίο, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αργολίδος κ.Νεκτάριου, με τίτλο << Υπεύθυνοι για Ολα >>, εκδόσεις Επιστροφή, το οποίο μας συγκλόνισε, μας συγκίνησε, μας έφερε προ των ευθυνών μας.
     Ως νέοι, έχουμε ανάγκη από Ιεράρχες, σαν τον Αργολίδος, οι οποίοι, δεν προσπαθούν να μας καθησυχάσουν, δεν θέλουν να μας χαϊδέψουν τα αυτιά, αλλά μας ομιλούν ντόμπρα, γνήσια, καρδιακά, αγαπητικά, με απώτερο στόχο, την πνευματική μας ωφέλεια και προκοπή.
      Δόξα τον Πανάγιο Τριαδικό Θεό μας, διαβάζοντας το συγκεκριμένο βιβλίο, κατανοήσαμε ότι ο Χριστός μας αγαπάει απέραντα και θέλει να είμαστε γνήσιοι, ειλικρινείς, υπεύθυνοι, απέναντι του. Να μην ψάχνουμε να βρούμε απεγνωσμένα δικαιολογίες για να αιτιολογήσουμε τα σφάλματα και τις αμαρτίες μας, αλλά να αναγνωρίσουμε ότι εμείς φταίμε, εμείς χρειάζεται να μετανοήσουμε, εμείς χρειάζεται να αλλάξουμε.
Άς σταματήσουμε, επιτέλους, να ασχολούμαστε με τους άλλους και ας κοιτάξουμε τα δικά μας χάλια. Αν διορθώσουμε εμείς τον εαυτό μας, με την χάρη του Θεού και τότε αυτομάτως θα διορθωθεί ένα κομμάτι της κοινωνίας και της εκκλησίας.
    Όλους τους συναθρώπους μας, να τους περιβάλλουμε με απέραντη αγάπη, να τους δικαιλογούμε, να τους σκεπάζουμε, να μην πιστεύουμε ότι ακούμε εναντίον τους. Ο Χριστός είναι Αγάπη, η αγάπη είναι το Α και το Ω, ο τρόπος ζωής του Χριστιανού. Δεν υπάρχει ομορφότερο πράγμα, γεγονός, από την θυσιαστική αγάπη.
    Το βιβλίο, ολοκληρώνεται, με μία εκπληκτική προσευχή Μετανοίας. Μετάνοια αδέρφια μας, η μετάνοια αλλάζει τα πάντα προς το καλύτερο, πηγαίνει καταστροφές πίσω, ομορφαίνει την ζωή μας, μας ενώνει με τον Ιησού Χριστό, μεταβάλλει την λύπη σε χαρά, το κακό σε καλό. Αξίζει εν Χριστώ αδερφοί μας, όλοι να την εγκολποθούμε, μικροί και μεγάλοι. Τότε πραγματικά μπορούμε να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο μέλλον! Αμήν.
Με εν Χριστώ υπευθυνότητα
Πτυχιούχοι και Φοιτητές Διαφόρων Σχολών της Θεσσαλονίκης
Τέκνα των Αγίων Δημητρίου και Πορφυρίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: