Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018

Τα Αυτοκέφαλα και η Κακοκεφαλία μας


Αγαπητέ κ. Αναστάσιε,
Σήμερα συμπληρώνονται 185 χρόνια από την πιο μαύρη ημέρα για την Εκκλησία της Ελλάδος. Μαύρη μέρα διότι το ελληνικό κράτος υποκινούμενο απ’ τις τότε Μεγάλες Δυνάμεις θεώρησε ότι η "Ελληνική" Εκκλησία πρέπει να είναι ανεξάρτητη απ’ το "τούρκικο" Οικουμενικό Πατριαρχείο εγκαινιάζοντας έτσι μια μακρά περίοδο διαμάχης ανάμεσα σε Αρχιεπισκόπους και Οικουμενικούς Πατριάρχες... 
Όπως για παράδειγμα κάνουν σήμερα οι Σχισματικοί Σκοπιανοί και Ουκρανοί με τις "Εκκλησίες" τους υπακούοντας στα συμφέροντα των Αμερικάνων αφεντικών τους... Ο απ. Παύλος είπε ουκ ένι Ιουδαίος ουδέ Έλλην αλλά εμείς θεσμοθετούμε στην Εκκλησία με βάση φυλετικές διακρίσεις και την εκάστοτε δική μας φυλετική ανωτερότητα...
 Ας δώσει ο Κύριος κάποτε να θεραπευτούν τα Αυτοκέφαλα - Κακοκέφαλα...
δ. Γ.Α.

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μας έχουν κάνει αχταρμά τα εθνοφυλετικά των ορθοδόξων εκκλησιών. Μία η πίστη αλλά πολλών χωριών χωριάτες γινήκαμε.

Ανώνυμος είπε...

Αφού οι Σκοπιανοί και Ουκρανοί σχισματικοί ζητούν Αυτοκέφαλο υπακούοντας στα συμφέροντα των Αμερικάνων αφεντικών τους, γιατί το Οικουμενικό Πατριαρχείο σκέπτεται σοβαρα, όπως λέγεται, να χορηγήση τα Αυτοκέφαλα αυτά ? Ας τούς νουθετήση, να μήν τα ζητούν, και ας αρνηθή να τα χορηγήση.

Ανώνυμος είπε...

Σε τρία χρόνια θα συμπληρωθούν 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και την απελευθέρωση από τον Τουρκικό ζυγό. Μήπως είναι καιρός πλέον η Εκκλησία της Ελλάδος να αποκτήση πλήρη Πνευματική Δικαιοδοσία επί της Ελληνικής Επικράτειας ?

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο σας παλληκάρια μου… να αποκοπεί εντελώς η Εκκλησία της Ελλάδας από την Κωνσταντινούπολη για να σταματήστε τις γνωστές αρλούμπες σας περί ελληνικής Κωνσταντινούπολης. Δίκιο έχουν οι τούρκοι που δεν αναγνωρίζουν το πατριαρχείο ως ελληνικό αφού εσείς παλληκάρια της φακής ζητάτε αποκοπή από τις ρίζες σας. Να γίνει το θέλημά σας και να γίνει και το πατριαρχείο της Αλεξάνδρεια αιγυπτιακό των Ιεροσολύμων ισραηλιτικό κλπ. κλπ.
Κουνήστε το κεφάλι σας για να επιστρέψει έστω και λίγο το μυαλό σας στην θέση του.

Ανώνυμος είπε...

Έφτασε ο χρόνος να διορθωθεί το λάθος της μονόπλευρης αυτοκεφαλίας των Βαβαρών και να γίνει επιστροφή στην Μητέρα Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως. Θα είναι τιμή για μας τους Έλληνες η επαναφορά της Εκκλησιαστικής δικαιοδοσίας ξανά στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Ανώνυμος είπε...

Είναι γνωστόν ότι η Εκκλησία της Κύπρου είναι 1600 χρόνια Αυτοκέφαλη. Το γεγονός αυτό δέν την εμπόδισε να διατηρήση την Ορθόδοξη πίστη, να διατηρήση την Ελληνικότητα της, και ασφαλώς να διατηρήση τον σεβασμό και την υπόληψη της πρός το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Ανώνυμος είπε...

Ως πότε θα είμαστε πιόνια των ισχυρών της γης. Η Ελλαδική Εκκλησία ήταν πάντα υπό την εκκλησιαστική κυριαρχία της Κωνσταντινούπολης. Επιστροφή στις ρίζες μας που είναι το Φανάρι η Μεγάλη Εκκλησία. Τα όρια της Εκκλησίας δεν τα περιορίζουν τα προσωρινά κρατικά σύνορα αλλά τα εθνικά.

Ανώνυμος είπε...


Πιστεύω ότι τό Αυτοκέφαλο υπήρξε εκ Θεού σωτήριο για την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία. Χωρίς αυτό θα είμαστε σήμερα υπό την Πνευματική "καθοδήγηση" ανθρώπων τού Πατριαρχείου Κωνστ/λεως πού δυστυχώς σήμερα δεν έχουν τα εχέγγυα τής Ορθόδοξης πίστης, πού συναγελάζονται καί συμπροσεύχονται όχι μόνο με τούς παπικούς αλλά και με τούς Προτεστάντες, Ευαγγελικούς, με παπαδίνες και ομοφυλόφιλους "επισκόπους", με Οικουμενιστές, και πάει λέγοντας...Μέ την ανεξαρτησία του Αυτοκέφαλου διαφυλάξαμε ανόθευτη την πίστη των Αγίων Πατέρων και ακόμη γλιτώσαμε και από την Σχολή της Χάλκης και την παραγωγή φιλοπαπικών Εκκλησιαστικών αξιωματούχων πού θα έμπαιναν μέσα στην Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία με ότι εξ΄αυτού συνεπάγεται…

Αττικός

Ανώνυμος είπε...

Διαφωνώ μαζί σου Αττικέ. Η Κατάντια της Ελλαδικής Εκκλησίας είναι για κλάματα μπροστά σε αυτή της Κωνσταντινουπόλεως. Γιατί ξεχνάς πόσους φιλοπαπικούς έχει η Εκκλησία της Ελλάδας και πόσους πρωτοπόρους του οικουμενισμού….
Οι πατριαρχικοί είναι αθώες περιστερές μπροστά στους δικούς μας.

Ανώνυμος είπε...

Η Εκλησία της Ελλάδος έχει Μητροπολίτες σαν τον Κονίτσης, τον Αιτωλίας, τον Κυθήρων, τον Γλυφάδος, τον Πειραιώς, τον Πατρών, τον Καλαβρύτων. Εχει τέτοιους το Φανάρι ?

Ανώνυμος είπε...

Δεν θα κατέβω στο επίπεδό σου να κάνω συγκρίσεις. Δεν επιθυμώ να κάνω καμία κριτική.

Ανώνυμος είπε...

ΣΩΣΤΟΣ ο ανώνυμος 25 Ιουλίου 2018 - 12:34 π.μ.

Αναγνώστης