Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018

Ένας χρόνος από την εκδημία εις Κύριον της Κατίνας Σκλήφα - Αλέξανδρος Κολλιόπουλος

 Ένας χρόνος από την εκδημία εις Κύριον της Κατίνας Σκλήφα

Στον Ιερό Ναό του Ιερού Χρυσοστόμου στο ορεινό χωριό Λουκά Τριπόλεως, τελέσθηκε χθες το πρωί πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία και το ετήσιο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής της Αικατερίνης (Κατίνας) Σκλήφα, κατά σάρκα μητέρας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου και τους αδελφού του Δημοσθένη.
Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασαμιώτατος Μητροπολίτης Σπάρτης και Μονεμβασιάς κ.κ. Ευστάθιος με συλλειτουργούς τους Μητροπολίτας Ζιχνών κ.κ. Ιερόθεον, Κορίνθου κ.κ. Διονύσιον, Ιερισσού κ.κ. Θεόκλητον, Σταγών κ.κ. Χρυσόστομον, Πατρών Χρυσόστομον και Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρύσανθον. Συμμετείχε και πλειάδα κληρικών από τις Ιερές Μητροπόλεις Πατρών, Μαντινείας και Κυνουρίας, Αιτωλίας και Ακαρνανίας, Κορίνθου, ακόμη και από την Μητρόπολη Σικάγου. 


Από την Ι.Μ. Πατρών λειτούργησαν οι Αρχιμανδρίτες π. Νεκτάριος Κωτσάκης, π. Αμβρόσιος Γκουρβέλλος, οι Πρωτοπρεσβύτεροι π. Γεώργιος Ηλιόπουλος, π. Δημήτριος Παπαγεωργίου, π. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος, ο Πρεσβύτερος π. Χρίστος Οικονομόπουλος, οι Διάκονοι Σεραφείμ, Αλέξανδρος και Ιωάννης. Συμπροσευχόμενοι στο Ιερό Βήμα ο Πρωτοσύγκελλος της Ι.Μ. Πατρών Αρχιμανδρίτης π. Αρτέμιος Αργυρόπουλος, οι Διάκονοι Κων/νος και Ανδρέας. Η Ιερά Μονή Παναγίας Ελεούσης εκπροσωπήθηκε από την Καθηγουμένη Γερόντισσα Μακαρία και άλλη μία Αδελφή της Μονής.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Κορίνθου κ.κ. Διονύσιος, ο οποίος τόνισε ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι Χριστοκεντρική σύμφωνα με τη διδαχή του Αποστόλου Παύλου. Εθεμελιώθη από τον ίδιο τον Χριστό με το ίδιο Του το Αίμα και κάλεσε του πιστούς να μην αλλοιώσουν αυτό το μήνυμα.
Με λόγους αγαθούς αναφέρθηκε στον βίο και την πολιτεία της εκλιπούσης Κατίνας Σκλήφα, η οποία –όπως είπε – ευτύχησε μεταξύ των άλλων να δει τον υιό της άξιο Αρχιερέα της Αποστολικής Εκκλησίας των Πατρών. Με λόγια ξεχωριστά μίλησε και για το έτερο παιδί της μεταστάντος, κ. Δημοσθένη.
Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος Πατρών ευχαρίστησε έναν – έναν τους Αρχιερείς για την συμμετοχή τους στην Θεία Λειτουργία και στο Ιερό Μνημόσυνο, και δεν παρέλειψε να πει λόγια παρηγοριάς στον Μητροπολίτη Ιερισσού κ.κ. Θεόκλητο, που το Σάββατο τέλεσε το 40ήμερο Μνημόσυνο της κατά σάρκας αδελφής του Ρεβέκκας, που έφυγε πρόωρα από την επίγεια ζωή.
Παρευρέθησαν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, οι βουλευτές Γεωργία Γιαννιά (Πειραιά), Νίκος Νικολόπουλος (Αχαΐας), η πολιτευτής κα Εύη Τατούλη, ο γνωστός ιατρός κ. Δημήτριος Σιαμπλής, ο πολιτευτής και ιατρός κ. Παναγιώτης Παπαγιαβής, ο επιχειρηματίας κ. Νικόλαος Δούρος κ.α..
Στο Ιερό Αναλόγιο ηγείτο ο κ. Ιωάννης Κόττορος του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού της Ευαγγελιστρίας Πατρών και ο κ. Δημήτριος Αλευράς.
• Ας σημειωθεί, ότι στην Θεία Λειτουργία και στο Ιερό Μνημόσυνο δεν συμμετείχε ο Σεβασμιώτατος Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρος, αφού, είχε προγραμματισθεί εκδήλωση μετά Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό προφήτου Ηλιού Τριπόλεως, του Συλλόγου Παναρκάδων, οι οποίοι την ερχομένη Παρασκευή θα επισκεφθούν την Πάτρα.   

Αλέξανδρος Κολλιόπουλος



Δεν υπάρχουν σχόλια: