Δευτέρα 13 Αυγούστου 2018

Επίσκεψη Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ευκαρπίας κ.κ. ΙΕΡΟΘΕΟΥ


 Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή υποδέχθηκα σήμερα τον 
θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ευκαρπίας κ.κ. Ιερόθεο (Ζαχαρή), 
Καθηγούμενο της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου Αστόριας Η.Π.Α.  
και έλαβα την Αρχιερατική του ευλογία.

Ο Θεοφιλέστατος μετά την εις Αρχιερέα χειροτονία του, υπό του Οικουμενικού μας Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, πραγματοποιεί την πρώτη του επίσκεψη στην Ελλάδα. 
Με τον άγιο Ευκαρπίας με συνδέει άρρηκτη διαχρονική φιλία από τον καιρό της εις διάκονο και πρεσβύτερο χειροτονίας του στην Πάτρα. Αυτή η ειλικρινής φιλία και ο σεβασμός μου προς τον Θεοφιλέστατο συνεχίζεται έως σήμερα.




Στην τηλεφωνική επικοινωνία μαζί μου ζήτησε να μάθει για την υγεία του φιλοξενούμενου στην "Αγία Σκέπη" Πρωτοπρεσβυτέρου π. Βασιλείου Χριστοδούλου τον οποίο και συνάντησε.
Ο π. Βασίλειος ενθυμήθη τα χρόνια της Πρωτοσυγκελίας του Θεοφιλεστάτου στην Πάτρα καθώς την περίοδο που ως συνταξιούχος ιερέας εκκλησιαζόταν στην Αγία Τριάδα Πατρών όπου ο Θεοφιλέστατος ήταν προϊστάμενος και τον υποδεχόταν με διακριτική ευγένεια και σεβασμό. Την χαρά του για την συνάντηση ο π. Βασίλειος την εξέφρασε με την ευχή «και εις ανώτατες αρχιερατικές θέσεις».
Ιεροθέου του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ευκαρπίας πολλά τα έτη!

Αναστάσιος Κωστόπουλος








14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χάρηκα που είδα τον καλό μας π. Ιερόθεο. Στην Αγία Τριάδα ποτέ δεν τον ξεχνάμε. Μας τον θυμίζουν πολλά από τα έργα του. Η μορφή σας π. Ιερόθεε υπάρχει σε πολλούς από τους ενορίτες γράψατε ιστορία. Σας αναμένουμε στον Ναό.

Ανώνυμος είπε...

Πέρασε ενάμισης χρόνος από την χειροτονία του σε δεσπότη και ακόμα δεν τον χαρήκαμε όλοι αυτοί που είναι στην καρδιά μας. Τυχερός ήσουν κ. Τάσο. Να δούμε πότε θα τον απολαύσουμε στην Αγιά Τριάδα.

Ανώνυμος είπε...

Στην τέταρτη φωτογραφία σαν να τον βλέπω τότε που μας μετάγγιζε αισιοδοξία με το χαμόγελό του. Παλληκαρήσια μορφή.

Ανώνυμος είπε...

Στην ευχή του π. Βασιλείου προσθέτω το Αμήν Γένοιτο Κύριε!
Π.Κ.

Ανώνυμος είπε...

Πάντα μέσα στα γεγονότα Κωστόπουλε και πάντα κοντά στους πατριαρχικούς.

Ανώνυμος είπε...

Θεοφιλέστατε (π. Ιερόθεε) μην μας ξεχνάς. Όχι μόνο στην Αμερική να Λειτουργάς αλλά και σε μας να έλθεις να σε χαρούμε γιατί σε αγαπάμε.
Νίκος Μαλτέζος

Ανώνυμος είπε...

Δυναμικός κληρικός με έργο ποιμαντικό πρωτοποριακό. Ως εφημέριος άφησε την σφραγίδα των έργων του στην ενορία του το οποίο συνεχίζουν οι συνεφημέριοί του ως σήμερα και ως πρωτοσύγκελος έκανε πολλά για την μητροπολη στην εποχή του. να τον δυναμώνει ο αγαθός Θεός στην σπουδαία θέση την οποία κατέχει σήμερα.

Ανώνυμος είπε...

Έχω τις καλύτερες αναμνήσεις από τον νυν Θεοφιλέστατο ως Αρχιμανδρίτη στην Πάτρα. Καλός ιερέας και καλός άνθρωπος. Άξιος πάντα να είναι.

Ανώνυμος είπε...

Σε αυτά είσαι πρώτος

Ανώνυμος είπε...

« Ἱερουσαλὴμ Ἱερουσαλήμ, ἡ ἀποκτείνουσα τοὺς προφήτας καὶ λιθοβολοῦσα τοὺς ἀπεσταλμένους πρὸς αὐτήν· ποσάκις ἠθέλησα ἐπισυναγαγεῖν τὰ τέκνα σου…καὶ οὐκ ἠθελήσατε» (Ματθ. κγ΄, 37)

Ανώνυμος είπε...

Απουσιάζει χρόνια από την πόλη μας και τον είδα ότι ξαναήλθε. Ομολογουμένως ως πρωτοσύγκελος άφησε σημαντικό πρωτοποριακό και πρωτόγνωρο έργο για την Πάτρα. Νομίζω ότι και η σχολή αγιογραφίας ξεκίνησε από δικιά του πρωτοβουλία. Η Παναγία μας να του χαρίζει υγεία και φωτισμό στα νέα καθήκοντά του στην Αμερική.

Ανώνυμος είπε...

Σπουδαιος ο π.Ιεροθεος γεμάτος χαρισματα

Ανώνυμος είπε...

Πέρασε από την Πάτρα αλλά εμείς περιμένουμε να χοροστατήσει σε κάποιο Ναό για να τον δούμε από κοντά. Για μας καλύτερα θα ήταν να έλθει στην Αγία Τριάδα που μας γνωρίζει και τον γνωρίζουμε τον π. Ιερόθεο.

Ανώνυμος είπε...

Λαμπρός κληρικός με σπουδαία δράση στην περιοχή μας. Απουσιάζει χρόνια, αλλά τα έργα τα οποία άφησε στην Αγία Τριάδα, αλλά και στην Μητροπολιτική περιφέρεια των Πατρών μαρτυρούν για την αξία του. Ευτυχώς που και αυτόν τον αξιοποίησε το πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, όπως και άλλους κληρικούς της ελλαδικής Εκκλησίας. Διατηρεί την σεμνότητα και έκανε το πέρασμά του από εδώ χωρίς τυμπανοκρουσίες και εκκλησιαστικής φανφάρες που στην εποχή μας είναι πληθωρικές από εμάς. Να παραμείνει σεμνός και να διακονεί στην Μονή στην οποία ως φάρο ακτινοβόλο τον τοποθέτησε το πατριαρχείο.
π. Χρήστος