Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019

Κοπή πίτας του Χορευτικού Τμήματος Δήμου Πατρέων στο Κλειστό Γυμναστήριο Απόλλωνα

 Την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019 το Χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του στο Κλειστό Γυμναστήριο  του Απόλλωνα
Όλα τα τμήματα χωρισμένα σε ενότητες (πάνω από 1200 χορευτές-τρεις μικροί και μεγάλοι) παρουσίασαν μέρος της δουλειάς τους. Στην όμορφη αυτή γιορτή παρουσιάστηκαν χοροί απ΄ όλη την Ελλάδα. 




Το πρόγραμμα καθήλωσε τους θεατές με τις γρήγορες εναλλαγές του, παρουσιάζοντας χορούς από τα παιδικά τμήματα, τα αρχάρια, τα ψυχαγωγίας μέχρι τα μεσαία και τα παλαιά. Την πίτα ευλόγησε ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Αδαμάντιος Τσαγκάρης και ο πρεσβύτερος π. Κωνσταντίνος Τσαγκάρης. Ο π. Αδαμάντιος Τσαγκάρης ευχήθηκε το νέο έτος να είναι δημιουργικό για τα χορευτικά τμήματα και Ευφρόσυνο, ειρηνικό και σωτήριο για όλο το κόσμο. Με αναφορά στην  ΄΄ωωμυοσύ﷽﷽΄Ρωμιοσύνη΄΄ του  Γιάννη Ρίτσου, τόνισε πως όλα αυτά τα στοιχεία που συγκροτούν  την ταυτότητα της χώρα μας(όπως οι παραδοσιακοί μας χοροί) θα την κάνουν πάντα ΄να πετιέται αποξαρχής να αντρειεύει και να θεριεύει’’ και στο σημείο αυτό ξεσήκωσε το κατάμεστο κλειστό γυμναστήριο.

Ευχές εξέφρασε και στον αξιότιμο κ. Κωνσταντίνο  Πελετίδη, δήμαρχο της πόλης των Πατρών που βρίσκεται στο πλευρό του χορευτικού τμήματος και ενθαρύνει την δράση του. Θερμά συγχαρητήρια έδωσε στον υπεύθυνο του χορευτικού τμήματος του πολιτιστικού οργανισμού κ. Χρήστο Γιαννόπουλο για το επί σειρά ετών σπουδαίο έργο του και την ανιδιοτελή προσφορά του στην Πόλη μας. 












1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Και σε άλλη εκδήλωση είχα προσέξει ότι ο π. Αδαμάντιος προσέχει τι λέει, και λέει λίγα, προσεγμένα, και ωφέλημα. Και η εδώ προσλαλιά του στον χώρο αυτό δείχνει πως ο άνθρωπος αυτός έχει ποιμαντικό αισθητήριο και μιλά σε καρδιές και ψυχές.
Α.Θ.