Τρίτη 18 Ιουνίου 2019

Εορτασμός Αγίου Πνεύματος στην Αγία Τριάδα του Παλιού Χωριού Σαντορίνης 17.6.2019

  Του Αγίου Πνεύματος, και η Εκκλησία γιορτάζει το τρίτο πρόσωπο της Αγίας Τριάδας.
 Η Εκκλησία μας ουσιαστικά ιδρύθηκε την ημέρα του Αγίου Πνεύματος από το ίδιο το Άγιο Πνεύμα, αφού την ημέρα εκείνη, από το λόγο των Αποστόλων πίστεψαν και βαπτίστηκαν 3.000 άνθρωποι! 
Για πρώτη φορά τόσοι πιστοί προσέρχονται στην Εκκλησία του Θεού, ενώ την ημέρα της Πεντηκοστής, οι μαθητές εγκαινίασαν το αποστολικό τους έργο.
Σήμερα επομένως εορτάθηκε η Δευτέρα  μετά τη Πεντηκοστή, η οποία είναι κατεξοχή αφιερωμένη στοΆγιο Πνεύμα φωτίζοντας τους Μαθητάς και Αποστόλους του Κυρίου!





  Η Θεία Λειτουργία τελέστηκε στον περικαλλή και πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος τηςΜέσα Γωνιάς ή του Παλιού Χωριού της Σαντορίνης (όπως ονομάζεται από τους ντόπιους).  
Στον εορτασμό του Αγίου Πνεύματος χοροστάτησαν  ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ματθαίος Μπαρούσης, ο  εφημέριό μας π. Γεώργιος Φύτρος, ο εφημέριος της Έξω Γωνιάς π. Εμμανουήλ Λειβαδάρος, καθώς ο Ιεροδιάκονος π. Λεωνίδας Πίττος.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε περιφορά  των εικόνων στα στενά και γραφικά σοκάκια του Παλιού Χωριού, στη συνέχεια ευλογήθηκε και μοιράσθηκε πανήγυρη, από σαντορινιό λουκάνικοαλλά και  ντόπιο αρωματικό κρασί της Σαντορίνης!   
Στη συνέχεια όμως μπορείτε να δείτε ανάλογες εικόνες του εορτασμού, μέσα  από το αρχείο της ιστοσελίδας μας


Χρόνια Πολλά και Ευλογημένα!




 Πηγή: Αρμενιστής

Δεν υπάρχουν σχόλια: