Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019

Μία γόνιμη συνάντηση με την Δημοτική Αρχή της Αρχ. Ολυμπίας

Μέσα στο πλαίσιο των συναντήσεων γνωριμίας και ανταλλαγής απόψεων η Ομάδα Πρωτοβουλίας για την Ηλεία του 1821 συναντήθηκε με την Δημοτική Αρχή Αρχαίας Ολυμπίας. Συγκεκριμένα, το απόγευμα της Πέμπτης 22 Νοεμβρίου 2019 η Ιδρυτική Ομάδα της Πρωτοβουλίας συναντήθηκε στο Δημαρχείο της πόλεως με τον Δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γεώργιο Γεωργιόπουλο, που συνοδευόταν από τους Αντιδημάρχους κ. Ρόη Αντωνοπούλου και κ. Χάρη Σπηλιόπουλο, όπου έγινε αναφορά στις ως τώρα κινήσεις για την προβολή του 1821 στην Ηλεία. Ο επικεφαλής της Ομάδος κ. Θοδωρής Λάμπρος παρουσίασε τις ως τώρα επαφές με τους τοπικούς φορείς, σε επίπεδο Ιεράς Μητροπόλεως, Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και Δημοτικών Αρχών της Ηλείας.



Βασικοί στόχοι της όλης πρωτοβουλίας, τόνισε ο κ. Λάμπρος, είναι να συλλεγούν και να προβληθούν ιστορικά τεκμήρια για την Ηλεία του 1821, αλλά και να συγκροτηθεί μία ομάδα ιστορικών αναβιώσεων. Στον χώρο του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, όπως ανέφερε και ο Αντιδήμαρχος κ. Σπηλιόπουλος, υπάρχουν η Μάχη στο Πούσι, η Ιστορική Δίβρη, οι μπαρουτόμυλοι της Νεράιδας, αλλά και το Μνημείο της Μάχης και της Θυσίας του Γιώργη Γιαννιά, στην περιοχή του τ. Δήμου Λασιώνος.

Ο Δήμαρχος κ. Γ. Γεωργιόπουλος εκδήλωσε το μεγάλο ενδιαφέρον του για την προβολή του ιστορικού γεγονότος της Ελληνικής Επαναστάσεως, ενώ τόνισε ότι αναμένει ως Δήμος και τις ανάλογες κινήσεις της Κεντρικής εξουσίας, που ήδη συγκρότησε Επιτροπή. Δήλωσε παράλληλα ότι θα συμπορευθεί με όλες τις θετικές κινήσεις που θα γίνουν στον τόπο και θα υπάρξει γόνιμη συνεργασία με την Πρωτοβουλία για την Ηλεία του 1821 σε όλες τις εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα στην περιοχή του Δήμου του.


Δεν υπάρχουν σχόλια: