Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019

Επιστήμη και Εικονογραφία στην 3η Έκθεση Ορθόδοξου Παιδικού Βιβλίου


Η 3η Έκθεση Ορθόδοξου Παιδικού Βιβλίου συνεχίζεται κι οι μικροί μας φίλοι λαμβάνουν μέρος στις δραστηριότητές της με τα σχολεία τους!
Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου!  Στον χώρο μας στην Νέα Σμύρνη οι μαθητές που μας επισκέφθηκαν καθοδηγήθηκαν απ’ τους κυρίους Κωνσταντίνο Ρακτιβάν, Ηλεκτρολόγο Μηχανικό, και Εμμανουήλ Βαρβαντάκη, Χημικό, και ανακάλυψαν το θαύμα της φύσης!
Τα ενδιαφέροντα πειράματα, ο ξεχωριστός τρόπος παρουσίασης και… η συμμετοχή των παιδιών στα πειράματα αυτά, έκαναν την δραστηριότητα αυτή πολύ μοναδική!
Αγία Παρασκευή: Πώς μας μιλούν οι εικόνες; Τί νόημα μπορεί να κρύβει μία λέξη; Πώς τελικά γεννιέται ένα βιβλίο; Οι λέξεις μπαίνουν στη σειρά και γίνονται εικόνες!

Μέσα από προβολές και εικόνες κάναμε ένα ταξίδι στον κόσμο του βιβλίου και μάθαμε για τη συγγραφή και την εικονογράφησή του.
Παίξαμε, ζωγραφίζοντας τις λέξεις όσο πιο καλά μπορούσαμε, για να καταλάβει κι η ομάδα μας τη ζωγραφιά μας!
Και, τέλος, με την βοήθεια της εικονογράφου και φιλολόγου κυρίας Αντωνίας Θρασυβούλου, γίναμε μικροί εικονογράφοι, βάζοντας στη σειρά λέξεις και εικόνες, δημιουργώντας έτσι το δικό μας βιβλίο με την ιστορία της Γέννησης!

Δεν υπάρχουν σχόλια: