Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ «Ι.Ε.Θ.Π.-ΠΑΤΡΑΣ» ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΛΟΗΣ ΣΤΟ «Ι.Ε.Θ.Π.-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ»

 «ΙΔΡΥΜΑ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ – ΠΑΤΡΑΣ»
INSTITUTE FOR NATIONAL AND RELIGIOUS AFFAIRS - PATRAS

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ «Ι.Ε.Θ.Π.-ΠΑΤΡΑΣ»
ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΛΟΗΣ
ΣΤΟ «Ι.Ε.Θ.Π.-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ»

          Ο Πρόεδρος του «Ι.Ε.Θ.Π.-ΠΑΤΡΑΣ», Καθηγητής Γεώργιος Νεκτάριος Λόης επισκέφτηκε στις 25 Ιανουαρίου 2020 την έδρα του κεντρικού Ιδρύματος -στο ιδιόκτητο περικαλλές «Μέλαθρον Αναστασίου – Ιουλίας Μπίλλη», οδός Μουσών 37, Άνω Πόλη- στην Θεσσαλονίκη.


           Ο κ. Γ.Ν. Λόης έγινε δεκτός με ιδιαίτερη τιμή, ξεναγήθηκε στους χώρους των δράσεων τού Ιδρύματος και αντάλλαξε απόψεις και σκέψεις επί επικαίρων εκκλησιαστικών θεμάτων αλλά και επί των επικείμενων δραστηριοτήτων του Ιδρύματος. Η συζήτηση, ωστόσο, με τον καθηγητή κ. Αθανάσιο Αγγελόπουλο εστιάσθη στην «Τριλογία» των επικείμενων συνεδριακών-καλλιτεχνικών-εκδοτικών δράσεων (2020-2022) για τα 200 έτη από την Ελληνική Επανάσταση (1821-2021) υπό τον ευρύτερο τίτλο: «Ελλάδα – Μακεδονία – Ορθοδοξία. Τρείς ταυτόσημες Ιδέες και Οντότητες»,
που θα πραγματοποιηθούν στην Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα αλλά και στην Πάτρα, υπό την Ύπατη Αιγίδα τόσο του Επιτίμου Προέδρου του Ιδρύματός μας Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κκ. Ιερωνύμου Β΄, όσο και υπό την Επίτιμη Προεδρία του ΥΜΑΘ κ. Θ. Καράογλου. Σημειωτέον εδώ ότι οι εν λόγω επιστημονικές δράσεις θα κορυφωθούν με την έκδοση ενός Λευκώματος – Πορτραίτων των Πρωταγωνιστών του 1821. 
          Μετά το πέρας της συζητήσεως και, εκ μέρους του «Ι.Ε.Θ.Π. – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ», ο καθηγητής κ. Αθανάσιος Αγγελόπουλος βράβευσε, μέσω του Πρόεδρου του, το  «Ι.Ε.Θ.Π.-ΠΑΤΡΑΣ» για την έως τώρα δράση. Συνεχάρη δε προσωπικά τα μέλη τού Διοικητικού Συμβουλίου, τόσο τον Πρόεδρο κ. Γ.Ν. Λόη, όσο και τους Δρ./Δρ. Απόστολο Καπρούλια και υπ. Δρ. Ανδρέα Ζαφειρόπουλο για την άρτια επιστημονικά ενασχόλησή τους με τα θέματα εθνικού και θρησκευτικού προβληματισμού.

          Εκ του Διοικητικού Συμβουλίου
Υπογράφει
Ο Γεν. Γραμματέας

Ανδρέας Ζαφειρόπουλος, υπ.Δρ.
Καθηγητής – Εκπαιδευτικός

Δεν υπάρχουν σχόλια: