Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020

25 έτη από την εις Αρχιερέα Χειροτονία του Μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως ΑΝΔΡΕΑ (Τρεμπέλα)


 25 έτη από την εις Αρχιερέα Χειροτονία
του Μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως ΑΝΔΡΕΑ (Τρεμπέλα)
28 Ιανουαρίου 1995 -  28 Ιανουαρίου 2020

Σεβασμιώτατε Άγιε Δρυϊνοπόλεως κυριέ μου Κύριε Ανδρέα, μαζί με τις ευχαριστίες μου για ό,τι μου έχετε προσφέρει, να εκφράσω τις ολόψυχες ευχές μου να ζείτε χρόνια καλά, χρόνια ευλογημένα, καρποφόρα και δημιουργικά και να σας δίνει ο Θεός υπομονή, φώτιση και αγάπη.
Η Παναγία Μητέρα μας η Μολυβδοσκέπαστη, ο Πρωτόκλητος Απόστολος Ανδρέας, ο Άγιος Κοσμάς, και ο Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης ο εκ Κονίτσης, να Σας διατηρήσουν επί έτη μακρά ακμαίον, πλήρη Χάριτος και παρηγορίας, για να οικοδομήται ο Λαός του Θεού και να δοξάζεται το Όνομα του Πατρὸς και του Υἱου και του Αγίου Πνεύματος.

Η προσευχή μου σήμερα είναι δοξολογία προς τον Θεό που χάρισε στη Μητρόπολή Δρυϊνουπόλεως επίσκοπο «…ἀνέγκλητον εἶναι ὡς Θεοῦ οἰκονόμον, μὴ αὐθάδη,  μὴ ὀργίλον, μὴ πάροινον, μὴ πλήκτην, μὴ αἰσχροκερδῆ, ἀλλὰφιλόξενον, φιλάγαθον, σώφρονα, δίκαιον, ὅσιον, ἐγκρατῆ, ἀντεχόμενον τοῦ κατὰ τὴν διδαχὴν πιστοῦ λόγου, ἵνα δυνατὸς ᾖ καὶ παρακαλεῖν ἐν τῇ διδασκαλίᾳ τῇ ὑγιαινούσῃ καὶ τοὺς ἀντιλέγοντας ἐλέγχειν» (Τίτ. 1, 7-9).

ΑΝΔΡΕΟΥ
του Σεβασμιωτάτου και Θεοπροβλήτου
Μητροπολίτου Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής & Κονίτσης,
υπερτίμου και Εξάρχου πάσης Βορείου Ηπείρου,
πολλά τα έτη.

Αναστάσιος Κωστόπουλος

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είναι κόσμημα για την Ιεραρχία. Περίμενα από αυτόν περισσότερη δραστηριότητα και επεμβάσεις στα διοικητικά θέματα και στα δογματικά. Δεν μιλάει για τίποτα άλλο εκτός από τα Βορειοηπειρωτικά.

Ανώνυμος είπε...

Ετη πολλά και πιο δραστήρια αν είναι δυνατόν στον δραστήριο σεβασμιώτατο μητροπολίτη Κονίτσης Ανδρέα Τρεμπέλα!!

Ανώνυμος είπε...

Γιατί κόπηκε το απλό σχόλιο μιας σειράς που έγραψε επαίνο για τον αντιοικουμενιστή μητροπολίτη Κονίτσης Ανδρέα;;;;; Τί κακό είχε;;;
Θα ενοχληθούν οι οικουμενιστές επειδή έλεγε την αληθεια ότι είναι αντιοικουμενιστής;;;
Ας ενοχληθούν με την αλήθεια!!!
Δεν πειράζει!!! Καλό θα τους κάνει!!!