Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020

«Αγάπη Έρωτας και Σεξουαλικότητα Σήμερα» - π. Βασίλειος Θερμός

 Ιερά Μητρόπoλις Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων
.Πνευματικό Κέντρο Ιεράς Μητρόπολης Μεγάλου Αλεξάνδρου

 Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας & ομιλία 
σε φοιτητές και φοιτήτριες της Καρδίτσας, με θέμα:
«Αγάπη Έρωτας και Σεξουαλικότητα Σήμερα»
 από τον π. Βασίλειο Θερμό,
Ψυχίατρο παιδιών και εφήβων
 Δρ. Θεολογικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, 
Αναπληρωτή Καθηγητή Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθηνών

Η ομιλία σε βίντεο από το facebook  εδώ              


5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ενδιαφέρουσα εισήγηση ωφελιμότατη για όλους μας. Την κοινοποίησα στο facebook.

Ανώνυμος είπε...

Μια ήρεμη θεολογική δύναμη είναι ο π. Βασίλειος που μας προβληματίζει με τις ομιλίες του θετικά όταν τον ακούς και πάντα μπορεί να διαχειριστεί τον διάλογο με τους νέους κατά άψογο τρόπο.

Ανώνυμος είπε...

Οικοδομή σε σωστή βάση για το πάντα επίκαιρο θέμα της νεότητας ο π. Β.Θ. ένα θέμα για το οποίο με δυσκολία μιλούν οι εκκλησιαστικοί με αποτέλεσμα τον λανθασμένο πολλές φορές αυτοσχεδιασμό από γονεις και το χειρότερο πειραματισμοί από την ίδια την νεολαία. .

Ανώνυμος είπε...

Συγχαίρω την Μητρόπολη Καρδίτσας για την εμπνευσμένη εκδήλωση και για την δημοσιοποίηση της για να λάβουμε γεύση της ομιλίας και εμείς. Εις τον π. Βασίλειο να συνεχίσει να σπέρνει την ελπίδα στους ανθρώπους του Θεού και μάλιστα στους νέους που ζουν σε μια άνυδρη πνευματικά εποχή.

Ανώνυμος είπε...

Λίγοι τολμούν να καταπιαστούμε με θέματα που κάνουν τζιτζ. Ο συγκεκριμένος κληρικός όχι μόνο καταπιάνεται -μιας και γνωρίζει πολλά- από τα θέματα που αναζητούν απαντήσεις οι έφηβοι αλλά και μιλάει μεταφέροντας την άποψη της Αγίας Γραφής και το βίωμα των Πατέρων και της ιατρικής επιστήμης. Αυτοί που κάποιες φορές τον κατέκριναν δεν τολμούν να δώσουν λύσεις και διεξόδους όπως αυτός. Κάθε φορά που τον ακούω μαθαίνω πολλά που αν τα γνώριζα θα τα είχα προσφέρει στα παιδια μου τότε που μου ζητούσαν απαντήσεις.
Π. Τσ.